Almanya Başbakanı Merkel'den Başbakan Yıldırım'a mektup

Almanya Başbakanı Merkel'den Başbakan Yıldırım'a mektup

PKK'nın Hakkari Şemdinli'de düzenlediği saldırının ardından Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mektubu gönderdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla, Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mektubu gönderdi.

Mektubunda, terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, ''Sayın Başbakan, Türkiye'nin Güneydoğu'sunda meydana gelen terör saldırısını dehşet içinde haber aldım. Teröristler yeniden Türk güvenlik güçlerine karşı sinsi bir şiddet eylemi gerçekleştirerek, sivillerin de ölmesine ve yaralanmalarına yol açtılar. Dünkü saldırıyı şiddetle kınıyorum'' ifadelerini kullandı.

'AİLELERİNE İLETİN'

Mektubunda düşüncelerinin hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber olduğunu vurgulayan Merkel, ''Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Angela Merkel, yaralılara da acil şifalar dilediğini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN