Şemdinli’de 15 kişinin şehit düştüğü kanlı saldırının detaylarına KARAR ulaştı

Şemdinli’de 15 kişinin şehit düştüğü kanlı saldırının detaylarına KARAR ulaştı

Şemdinli’de 10’u asker 15 kişinin şehit olduğu saldırının detayları ortaya çıktı. KARAR’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre Isuzu marka çalıntı kamyonet Durak Karakolu’na 8 kilometre mesafedeki İran sınırından getirilerek patlatıldı.

KENAN BUTAKIN /ÖZEL HABER

Hakkari’nin Şemdinli ilçesimde terör örgütü PKK tarafından önceki gün düzenlenen saldırının detaylarına ulaşıldı. 10’nu asker 15 kişinin şehit olduğu Durak Karakolu’na yönelik saldırıda, bomba yüklü aracın İran sınırından geldiği ve kontrol noktasında bekleyen diğer araçların arasında patlatıldığı öğrenildi. KARAR’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Isuzu marka kırmızı renkteki çatıntı kamyonet, İran sırında bulunan ve Durak karakolu’na sadece 8 kilometre uzaklıktaki Soğuksu mahallesi ile hemen yanındaki Çatalca köyü bölgesinden geldi. Şemdinli ilçe merkezine girmeden kentin kuzeyinde seyreden bomba yüklü araç, Durak Karakolu’na ulaştığında ise arama ve kontrol yapan Jandarma görevlilerine yaklaşık 200 metre mesafedeydi.

Teröristler, bu noktada sivillerin de araçlarıyla kontrol sırasında beklediği anda bomba yüklü araçlarını patlatarak hem daha fazla sivil hem de askeri personeli şehit etmeyi amaçladı. 

Saldırıdan sonra başlatılan operasyonda ise daha önce Diyarbakır Lice ve Şırnak Cudi’de olduğu gibi, İran sınırındaki Şemdinli’nin Soğuksu mahallesi ile Çatalca mahallesi bölgesinde de bombaların depolandığı bir alan olduğu ihtimali ağırlık kazandı. Bu noktada da hem karadan hem de havadan operasyon başlatıldı. Öte yandan terör saldırısına ilişkin Amerikan yönetiminden kınama mesajı geldi. 

ABD’DEN KINAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ned Price, ülkesinin Hakkari Şemdinli’deki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını belirterek, açıklamasında “Değişmez NATO müttefikimiz Türkiye’ye desteğimiz sürecek ve teröre karşı birlikte mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

ÜÇ EVE DAHA ATEŞ DÜŞTÜ  

 Diryabakır’da askeri time roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler bir askeri şehit etti, altı askeri yaraladı. Beytüşşebap’ta korucu Ahmet Adıyaman  şehit oldu. Öte yandan 30 Eylül’de Şırnak’ta yaralanan Uzman Çavuş Süleyman Gür, şehit düştü.

16-10/11/asadsa.jpg

‘BABAMI İSTİYORUM’ DEYİP TABUTU ÖPTÜ

Türkiye, Şemdinli şehitlerini son yolculuklarına uğurladı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu, terör örgütüne lanet okundu. Kahramanmaraş’ta toprağa verilen Mustafa Dobur için düzenlenen cenazede şehidin 4 yaşındaki kızı Ceylin’in sözleri törene katılanların yüreklerini dağladı. Küçük Ceylin, törendeki bir kadın astsubayın yakasında bulunan babasının fotoğrafını göstererek, “Babamı istiyorum” dedi. Daha sonra Dobur’un fotoğrafı kızının yakasına asıldı, Ceylin o fotoğrafı okşadı. Eşinin tabutuna sarılan Hasibe Dobur ise tören boyunca “Mustafa’m, Mustafa’m” diyerek ağıtlar yaktı. -DHA 

16-10/11/fsdf.jpg

KAHRAMANLARI SİLAH ARKADAŞLARI UĞURLADI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde yol kontrol noktasına düzenlenen terör saldırısında şehit düşen askerler gözyaşları içinde memleketlerine uğurlandı. Şehitler; Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Bodur, Jandarma Uzman Erbaş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Erbaş Bayram Aksu, Jandarma Er Evren Kara, Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu, Jandarma Er Erkan Özdemir, Jandarma Er Latif Aşık Muşlu, Piyade Asteğmen Ömer Baydıllı, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu ve Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok’un naaşları Van’daki törenin ardından babaevlerine gönderildi.

42 GÜNDE 88 ŞEHİT

Öte yandan saldırı ile ilgili açıklama yapan Hakkari Valiliği, olayda 8 sivilin değil, 5 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bahri Fırat, Oğuz Uysal, Sinan Erbaş ve Selami Çevik’le birlikte İranlı Şemsettin Resai de saldırıda yaşamını yitirdi. Ayrıca 29 Ağustos tarihinden bu yana bölgede yürütülen operasyonlarda 417’si ölü olmak üzere 537 teröristin etkisiz hale getirildiği, 88 askerin şehit olduğu belirtildi. -DHA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN