Almanya’da göçmenlere yönelik saldırıların sayısı bin 305’e ulaştı

Almanya’da göçmenlere yönelik saldırıların sayısı bin 305’e ulaştı

Avrupa'da yükselen milliyetçiliğin etkileri artarak devam ediyor. Almanya'da göçmenlerin maruz kaldığı saldırılar Fransa terör olayından sonra yükselişe geçti. Son bir yılda İslamofobik vakaların sayısı bini aştı.

Almanya’da yaşayan göçmenlere yönelik saldırıların sayısı bin 305’e çıktı. En son geçtiğimiz gün Stuttgart kentinde DİTİB camisine yapılan kundaklama girişimi yine göçmenleri ve Müslümanları tedirgin etti.

İslamofobia yükseliyor

Alman ZDF kanalı göçmenlere yönelik saldırıların endişe verdiğini duyurdu. ZDF haberinde son üç yıl içinde göçmenlere yönelik saldırıların üç misli çoğaldığına dikkat çekti. Haber programında 2015 yılının Aralık ayına kadar göçmenlere yönelik saldırıların sayısının bin 305’e yükseldiği belirtildi. Bundan bir ay önce Kasım ayında Federal Alman Kriminal Dairesinin en son verilerine göre Kasım 2015 tarihine kadar göçmenlere yönelik 700’den fazla kriminal suç işlendiği ve 200’den fazla göçmenin yaşadığı binaların kundaklandığı açıklanmıştı. Son bir ay içinde saldırı sayısında büyük artış dikkat çekti.

ALMANYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN