Almanya'da sığınmacılara saldırıların yüzde 95'i cezasız kalıyor

Almanya'da sığınmacılara saldırıların yüzde 95'i cezasız kalıyor

Almanya'da son dönemde artan ırkçı ve İslamofobik saldırıların yüzde 95'inin aydınlatılamadığı ortaya çıktı. Muhalif Yeşiller Partisi, saldırıların faillerinin cezasız kalmasını "kuşku ve endişe verici" olarak niteledi.

[Karar]

Almanya'da son dönemde sığınmacılara yönelik ırkçı ve İslamofobik saldırılar artarken, kolluk ve yargı güçlerinin işlenen suçların faillerini bulmak ve cezalandırmakta yetersiz kaldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde hükümete konuya ilişkin bir soru önergesi veren muhalefetteki Yeşiller'in Grup Başkanvekili Anton Hofreiter, ''Sağ şiddet Almanya'da endişe verici bir boyuta ulaştı'' dedi.

Hofreiter'ın önergesine verilen yanıtta, sığınmacılara yönelik saldırılarda kayıt altına alınan verilere göre, 2012'de 62 saldırı gerçekleşirken, 2013'de bu sayı 399'a, 2014'de 895'e ve bu yılın Kasım ayı sonuna kadar da 1610'a ulaştığı belirtildi.

15-12/18/2c09c34f00000578-3225343-image-a-111_1441639369164.jpg
Almanya'da mültecilerin kaldığı binalar sürekli olarak saldırıya uğruyor.

Saldırıları yapanların yüzde 95'i ceza almadı

Adalet Bakanı Heiko Maas'ın sığınmacılara dönük saldırıları ''Almanya için utanç verici'' olarak nitelemesine ve Alman adaletinin olayları aydınlatıp, suçluları cezasız bırakmayacağını söylemesine karşın rakamlar Maas'ı yalanladı.

Sığınmacıların kaldığı barınak ve yurtlara yapılan saldırılarda kayıtlara geçtiği kadarıyla 2015 yılı Kasım ayı itibariyle, 104 yaralı tesbit edilirken yalnızca 4 saldırının faili ceza aldı. Die Zeit Online, verdiği bilgiye göre, saldırılara ilişkin düzenlenen 222 suç dosyasından yalnızca 12'si aydınlatıldığını bildirdi.

"Olayların aydınlatılamaması kuşku ve endişe verici"

Anton Hofreiter, güvenlik güçlerinin saldırıları aydınlatamamasını ''kuşku ve endişe verici'' olarak niteledi.

Irkçı ve İslamofobik saldırıların en yoğun olarak aşırı sağ PEGİDA hareketinin merkezi olan Sachsen eyaletinde gerçekleştiği, buna karşın ülke genelinde de pek çok saldırı olduğu ve sorunun bir bölgeye ait olmadığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN