Tam kapanma kararı alan Almanya'da Kovid-19 ölümleri rekor kırdı

Tam kapanma kararı alan Almanya'da Kovid-19 ölümleri rekor kırdı

Tam kapanma öncesi Almanya'dan rekor haberi geldi, sadece son 24 saatte 952 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bugün açıklanan rakam, 'salgının başından beri kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı' oldu.

Almanya'da tam kapanma öncesinde koronavirüs ölümleri rekor kırdı. Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 27 bin 728 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 1 milyon 379 bin 238’e yükseldi.

SON 24 SAATTE 952 KİŞİ DAHA

Son 24 saatte 952 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı da 23 bin 427’ye çıktı. Bugün açıklanan can kaybı sayısı 'salgının başından beri kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı' oldu.

Şimdiye kadar Kovid-19 kaynaklı en yüksek günlük ölüm sayısı 598 ile 11 Aralık’ta kaydedilmişti.

TAM KAPANMA BUGÜN BAŞLIYOR

Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının, Kovid-19 ile mücadelede Pazar günü aldıkları 'tam kapanma' kararı bugün yürürlüğe girdi. 

Buna göre, temel ihtiyaç malzemesinin satıldığı iş yerleri dışında tüm mağazalar kapalı tutulacak. Gıda ürünleri satan marketlerin yanı sıra bankalar, oto tamirhaneleri, gözlükçüler, benzin istasyonları eczaneler, postaneler gibi işletmeler açık kalacak.

OKULLAR VE KREŞLER KAPATILACAK

Okullar ve kreşler kapatılacak. Son sınıfta eğitim gören öğrenciler için uzaktan eğitim gibi ayrı düzenlemeler yapılabilecek.

Tiyatro, sinema, opera ve konser salonları kapalı olacak, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, berberler, masaj ve kozmetik salonları ile dövmeciler hizmet vermeyecek.

TEDBİRLER 10 OCAK'A KADAR SÜRECEK

En fazla iki hanenin bir araya gelmesine izin verilecek ancak toplanan kişilerin sayısı 5 ile sınırlandırılacak. 14 yaş altı çocuklar sınırlandırma kapsamına girmeyecek. Kapatılan bar ve restoran gibi işletmeler paket servisi yapabilecek.

Vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde yerel yönetimlere ek önlemler alma imkanı veriliyor. Bu bağlamda Baden-Württemberg eyaletinde dışa çıkma kısıtlaması uygularken, Bavyera eyaletinde gece dışarı çıkma yasağı uygulanıyor. Önlemler 10 Ocak’a kadar geçerli olacak.

DÜNYADA SON DURUM NE?

Dünya genelinde koronavirüs vakaları 73 milyon 809 bini geçti. 

'Worldometers' internet sitesine göre, dünyada koronavirüs nedeniyle 1 milyon 641 bin 741 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısı 73 milyon 809 bin 741’e çıkarken, koronavirüs saptanan 51 milyon 819 bin 551 kişi sağlığına kavuştu.

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 17 milyon 143 bin 779 kişide Kovid-19 tespit edildi, koronavirüs salgını nedeniyle 311 bin 68 kişi hayatını kaybetti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN