Son dakika! FT: Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci 'yılın kişisi' seçildi

Son dakika! FT: Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci 'yılın kişisi' seçildi

Son dakika haberi... Financial Times gazetesi, 'Yılın Kişisi' olarak koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi seçti.

Son dakika haberi... Financial Times gazetesi, 'Yılın Kişisi' olarak koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi seçti.

"O ANLARI KAÇIRDILAR AMA..."

Financial Times'tan yapılan açıklamada, "Biontech'in kurucu ortakları, geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanından evrak işleriyle boğuşurken 90 yaşındaki Margaret Keenan'ın Birleşik Krallık'ta aşı yapılan ilk hasta olduğu TV görüntülerini kaçırdılar. Çift, o anlardan arkadaşları ve meslektaşlardan gelen mesajlar yoluyla haberdar oldu" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Prof. Dr. Uğur Şahin aşıyla ilgili "Altı ülkedeki klinik çalışmalarda 22 binden fazla kişiye aşılarının uygulandığını görmemize rağmen gerginliğimiz vardı. insanların testler dışında gerçekten ilk kez aşılandığını görmek çok farklı" açıklamasına da yer verildi.

"DİKKAT ÇEKEN BAŞARI"

Financial Times, "Dünyayı kasıp kavuran yeni bir salgının yayılmasından bir yıldan daha kısa bir süre içinde güvenli ve etkili bir aşıya sahip olmamız Financial Times'ın 2020 Yılın Kişisi olarak seçtiği Dr. Şahin ve Dr Türeci'nin başarısını ortaya koyuyor" ifadeleriyle başarılı çifti övdü.

Yazıda ayrıca şunlar kaydedildi "Bilim, doğası gereği yavaş ve özenli bir iştir. Hipotezlere meydan okunmalı ve yeni fikirler tükenene kadar test edilmelidir. Başarısızlık, sürecin önemli bir parçasıdır. Hastalığı önlemede yüzde 95'in üzerinde başarılı olan bir aşı üretilmesi de bu çiftin başarısını daha da dikkat çekici hale getiriyor."

ETKİSİ YÜZDE 95'TEN FAZLA

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech koronavirüs için ortak aşı geliştirmişti.

BioNTech ve Pfizer, 9 Kasım'da Kovid-19'a karşı geliştirmekte oldukları potansiyel aşının koronavirüse karşı yüzde 90'dan daha sonra ise yüzde 95'ten fazla etkili olduğunu duyurmuştu.

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona aşısı ilk İngiltere'den acil kullanım onayı almıştı. İngiltere, Pfizer'in yüzde 95 etkili olduğu açıklanan koronavirüs aşısına ilk onay veren ülke olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN