Çin Almanya'dan da aşı alacak! 100 milyon doz sipariş verildi

Çin Almanya'dan da aşı alacak! 100 milyon doz sipariş verildi

Türkiye'nin sadece Çin'den aşı alması 'Başka alternatif olmayacak mı' tartışmalarına yol açarken, Çin'in Almanya'dan aşı alacağı ortaya çıktı. BioNTech, Çin'e 100 milyon doz temin edilmesi konusunda Çinli bir ilaç şirketi ile anlaştıklarını duyurdu.

Çin merkezli Shanghai Fosun Pharmaceutical (Fosun Pharma) ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Çin’e 100 milyon doz aşı temin edilmesi konusunda anlaştılar. 

ÇİN'E 100 MİLYON DOZ AŞI GİDECEK

Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Kovid-19'a karşı mRNA teknolojisine dayanan BNT162 adlı aşıdan Çin’e ilk 100 milyon doz temini için anlaşma imzalandığı belirtildi.

Shanghai Fosun Pharmaceutical ve BioNTech’in, mart ayında Alman BioNTech’in mRNA tabanlı “BNT162' aşısının geliştirilmesinde, klinik testlerinin yapılması ve pazarlanmasında Çin’de ortak çalışacaklarını deklare ettiklerinin hatırlatıldığı açıklamada, Çin’e ilk tedarikin BioNTech’in Almanya’daki üretim tesislerinden sağlanacağı vurgulandı.

TÜRKİYE'DE KAFALAR KARIŞIK

Türkiye korona aşısı için Çin ile anlaştı ve hükümet, ilk dozların 11 Aralık'ta Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Çinli şirketin de Faz-3 sonuçlarını açıklayacağı gün olarak aynı tarih açıklandı. Ancak vaka tablosunun alarm verdiği bıçak sırtı süreçte ne aşı geldi, ne de sonuçlar duyuruldu.

Türkiye'nin en az 130 milyon doz aşı temin etmesi gerekirken, şu ana kadar 50 milyon doz aşı sipariş verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Çin’den sipariş edilen aşıların 11 Aralık'tan itibaren kademeli olarak yapılmaya başlanacağını açıklamıştı.

Daha sonra ise Koca "Önümüzdeki birkaç gün içinde aşı teslimatı yapılacak. Kademeli olarak 50 milyon doz gelecektir" açıklaması yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN