Almanya'daki korona zirvesinde 'döner' tartışması

Almanya'daki korona zirvesinde 'döner' tartışması

Almanya’daki koronavirüs zirvesine Merkel ile Berlin Belediye Başkanı’nın ‘döner’ tartışması damga vurdu. Müller, Merkel’in 'döner için oluşan kuyrukları' hatırlatarak önlemlerin sıklaştırılmasını istemesine karşı çıkınca, toplantı sonuçsuz kaldı.

Almanya’da artan koronavirüs vakalarıyla mücadele için yeni bir zirve düzenlendi. Başbakan Angela Merkel'in “önlemlerin sıkılaştırması” ve “nezle olanların da karantinada kalması” önerisi, eyalet başbakanları tarafından olumlu karşılanırken, toplantı döner tartışması nedeniyle sonuçsuz kaldı. Salgınla ilgili alınacak kararlar salı ya da çarşamba gününe ertelendi.   

DÖNER KUYRUĞU TARTIŞMASI ZİRVEYE DAMGA VURDU

Sözcü'nün haberine göre, zirve Berlin'de olduğu için, Berlin Belediye Başkanı Michael Müller ile yüz yüze görüşen, diğer eyalet başbakanları ile görüntülü bağlanan Merkel, “grip karantinası” istedi. 

Ancak eyaletler buna karşı çıkınca, Merkel sinirlenmeye başladı. Gerginlik devam ederken Berlin Belediye Başkanı Müller, “Ama sayın Başbakan, siz de Berlin'den geçiyor, görüyorsunuz” dedi ve, “Tiergarten semtinde kimseyi pizza veya dönerle görmedim ben” diye ekledi. 

Bunun üzerine Başbakan Merkel, “Ama aksine, akşamları siz sevdiğiniz döner kuyruklarını Ku'damm'da görüyorsunuz” diye cevap verdi. 

bild.jpgBaşbakan Merkel, Berlin Belediye Başkanı Müller ile telekonferans salonunda döner tartışması“na girdi. Bu tartışma, Bild Gazetesi’ne manşet oldu.

NEZLE OLAN DA KARANTİNAYA ALINSIN 

Bu tartışma, ilkokul sınıflarını yarıya indirme, maske mecburiyeti, çocuklarla gençlerin en azından bir arkadaşlarıyla buluşabilmesi noktasına kadar uzadı. Başbakan Merkel'in, daha önce gündemi tam olarak eyalet başbakanlarına sunmadığı ve baskı yaparak kapanma için önlemler almaya zorladığı belirtilirken, eyalet başbakanları şimdilik “hafif nezle nedeniyle beş- yedi gün arasında zorunlu karantina” fikrine karşı çıkıyor. 

İşverenler de bu teklife karşı çıkıyor. Onlara göre, sabah işe gelmek istemeyen herkes ‘Ben nezleyim’ diyecek ve ekonomide zararlar büyüyecek. Merkel ise, özellikle koronanın yayılmaması ve griple tetiklenmemesi için bu önlemin alınmasını istiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN