Almanya'ya 'casusluk' tepkisi: Yanlış uygulama faşistlere yarar

Almanya'ya 'casusluk' tepkisi: Yanlış uygulama faşistlere yarar

Almanya’daki DİTİB imamlarına yönelik casusluk suçlamasının ardından Der Spiegel Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’daki Türk konsolosluklarında görevli personelin de FETÖ sempatizanlarının isimlerini Ankara’ya bildirdiğini öne sürdü. Derginin iddiasına sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bizim hiçbir mensubumuz ajan değil. Yanlış uygulamalar Almanya’yı mahcup ettirir ve sadece faşistlerin işine yarar” dedi.

Alman Der Spiegel dergisi, sadece Almanya’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nde (DİTİB) görevli bazı imamların değil, Avrupa’nın diğer bazı ülkelerindeki Türk konsolosluklarında görevli personelin de FETÖ sempatizanlarının isimlerini Ankara’ya bildirdiğini öne sürdü.

Haberde bu ülkeler Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika olarak sıralandı. Ancak Türkiye tepkili. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da casusluk iddialarına sert çıktı. Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir, olamaz. Onların vazifesi insanları fişlemek değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Onların vazifesi DEAŞ’ından bilmem kimine kadar farklı, sapık birtakım yanlış İslami uygulamalardan oradaki halkımızı korumak ve sahih İslam anlayışıyla o insanlarımızın Müslümanca yaşama hakkını temin edecek hizmetler sunmaktır.

Alman toplumunun da yararına olacak bu hizmetleri sürdüren kişileri böylesine evlerini arayarak, suçlu ilan ederek adım atmak, Almanya’yı mahcup ettirir.  Bu, Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesine de Almanya seçimlerine de katkıda bulunmaz. Yanlış uygulamalar yapmasınlar. Bu, sadece faşistlerin işine yarar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN