DİTİB’e ağır baskı

DİTİB’e ağır baskı

Almanya’nın Köln kentinde dün düzenlenen anti terör mitingine katılmama kararı almasından dolayı DİTİB baskılara maruz kaldı. Kamuoyu ve kurumlardan gelen baskılara Merkel de katıdı.

KARAR/KÖLN

Köln’de dün düzenlenen terör karşıtı yürüyüşe katılmayacağını açıklayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) kamuoyundan ve kurumlardan gelen baskılara Başbakan Angele Merkel’de katıldı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada hükümetin DİTİB’in kararını üzüntüyle karşıladığını belirterek, “DİTİB’in bu mitinge katılmak istememesi açıkça yazık” dedi ve ekledi: “Başbakan Angela Merkel Müslümanlar ve onların dostlarının şiddet ve teröre karşı her türlü mesaj vermelerini memnuniyetle karşılıyor.” Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da yürüyüşe katılmama kararını eleştirirek,  DİTİB’in inanırlılığını tamamen kaybetme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.  Alman medyası ise İslam Bilimcisi Lamya Kaddor ve Tarek Mohammed tarafından düzenlenen anti terör yürüyüşünden çok DİTİB’in etkinliğe katılmama kararını tartışıyor. Organizatör Kaddor da söz konusu kararı eleştirerek bu yanlış bir mesajdır ifadesini kullandı.  Katolik Merkez Konseyi Başkanı Thomas Stenberg de DİTİB’in kararını eleştirenler arasında. Daha önce FETÖ’cüleri Türkiye’ye ihbar ettiği iddiasıyla ağır eleştirilere hedef olan DİTİB bu kez de miting nedeniyle Alman kamuoyunun hedefi haline geldi. 

DiTİB mitingi katılmama kararı ile ilgili olarak yayınladığı basın bildirisinde gösteriyi organize eden kişilerin kendileri ile ön görüşme yapmadıklarını belirterek, ‘Bu protestoyu organize edenler ortak bir etkinlik için öngörüşmenin gerekli olduğunun bilincinde olmalıydı. O zaman ilgili kişilere zamanında Ramazan’ın 22. gününde saat 21.55’e kadar oruç tutan insanlara 25 derece yakıcı güneşin altında saatlerce yürüyüş yaptırmanın makul olmayacağını anlatırdık” dedi. DİTİB yetkilileri ayrıca bu zamana kadar terörü sayısız basın açıklamasıyla kınadıklarını ve sadece son bir ay içinde dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen terör saldırılarına karşı bir çok bilidiri yayınladıklarını açıkladı. Kurumun son bildirisinde ise şu ifadelere yer verildi: “Sorumlu bir Müslüman dini cemaat olarak geçmişten bugüne kadar her zaman, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, maalesef barış dini olan İslam’ı da kötüye kullanan uluslararası terörizmi kınadık ve açıkça mesafe koyduk. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.” Öte yandan DİTİB Cuma günü kendine bağlı olan camilerden terörün son bulması, barış ve güvenliğin sağlanması temennisinde bulunan hutbe okutmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN