Alper Taş kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Alper Taş kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Alper Taş kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın hayatına dair detaylar araştırılmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş'ın isminin düşünüldüğünü açıklamamıştı. İşte Alper Taş hakkında merak edilen ayrıntılar...

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın hayatına dair detaylar ve Alper Taş'ın ne iş yaptığı nereli olduğu hanertimizde. Daha önce CHP'den milletvekilliği önerilen Alper Taş'ın belediye başkan adaylığını kabul edip etmeyeceği merak ediliyor. Peki Beyoğlu belediye başkan adayı olarak adı geçen alper Taş kimdir? İşte CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ım yaşamı...

Alper Taş'ın adı 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı için anılıyor. İşte ÖDP Genel Başkan'ı Alper Taş'ın hayatı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş'ın isminin düşünüldüğünü açıklamasına Alper Taş çok sayıda vatandaş tarafından merak edilen bir isim oldu. Alper Taş’ın adı daha öncelerinde de CHP ile anılmasına rağmen herhangi bir milletvekili adaylığı veya belediye başkan adaylığı gerçekleşmemişti. Peki Alper Taş CHP Beyoğlu Başkan Adayı olacak mı? Alper Taş kimdir?

19-02/02/alper-tas.jpg

ÖDP GENEL BAŞKANI ALPER TAŞ KİMDİR?

Alper Taş 1967 yılında Rize’nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Pazar İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı. Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kurulmasında büyük rol oynadı. 21 haziran 2009’da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi. Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

19-02/02/beyoglu-alper-tas.jpg

ALPER TAŞ CHP ADAYI OLACAK MI?

Alper Taş’tan veya CHP’den henüz bir resmi açıklama gelmedi. Ancak Alper Taş tarafından yapılan açıklamalara göre olumlu yaklaşıyor. “Beyoğlu olunca düşündürdü. İstanbul’un kalbi, önemli bir merkez” diyen Taş, “Fikirlerimizi, düşüncelerimizi, nasıl bir kent istediğimizi ortaya koymak açısından Beyoğlu’nun önemli bir merkez olduğunu düşündük. Çok yoğun olumlu yansıma oldu bize.” dedi.

19-02/02/chp-belediye-baskan-adayi.jpg

CHP'DE ONAY ALAMAYANAN ADAYLAR YENİDEN GÜNDEMDE

CHP’nin PM toplantısında üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan Şişli, Silivri ve Bodrum adayları belirlenecek.

CHP'nin yerel seçimlerde aday göstereceği belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi (PM) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan 8 ilçenin adayları
da belirlenecek. İstanbul'un Şişli, Silivri, Maltepe, Küçükçekmece ve Beyoğlu, İzmir'in Bayraklı ve Buca ile Muğla'nın Bodrum ilçelerinin adayları gündemde olacak.

O ADAYLAR YENİDEN OYLANACAK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Maltepe İlçesi'nde mevcut başkan Ali Kılıç'ı, Bodrum İlçesi'nde mevcut başkan Mehmet Kocadon'u ve Bayraklı İlçesi'nde daha önce de listesinde olan Cevat Durak'ı önereceği ifade ediliyor. İstanbul Kadıköy ve Ankara Etimesgut'un da masaya gelmesi, Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı'nın yeniden oylanması gündemde bulunuyor.

Adana ve Mersin'in eksik kalan ilçe adayları da belli olacak. İYİ Parti'ye bırakılan Kocaeli Körfez'de Bozkurt Uslu'nun, Bursa Mustafakemalpaşa'da Orhan Alper'in ve Orhangazi'de Çetin Çoklar'ın adaylığı oylama ile düşürülecek. CHP, 100 civarında adayını daha ilan ederek bu maratonunu tamamlamayı hedefliyor. CHP, şu ana kadar 7 Parti Meclisi toplantısında, 17'si büyükşehir, 36'sı il olmak üzere toplamda 842 adayını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN