Tunç Soyer’in hayat hikayesi | CHP İzmir adayı Tunç Soyer? Neptün Soyer kimdir?

Tunç Soyer’in hayat hikayesi | CHP İzmir adayı Tunç Soyer? Neptün Soyer kimdir?

Tunç Soyer babası Nurettin Soyer nedeniyle siyasetin gündeminde. Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer'in 12 Eylül askeri darbesinde Ankara Sıkıyönetim başsavcısı olarak görev yaptı. Nurettin Soyer'in açtığı dava nedeniyle MHP kurucu yöneticisi Alparslan Türkeş'in 5 yıl hapis cezası almasına neden olmuştu. Bu nedenle Tunç Soyer ismi eleştirilere neden olmuştu. PekiTunç Soyer kimdir? Ne iş yapıyor? Meral Akşener eleştiriler için ne dedi? 31 Mart yerel seçimlerinde CHP İzmir belediye başkan adayı olarak açıklanan Tunç Soyar'ın hayatı hikayesi haberimizde.

Yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP Millet ittifakı yaptı. 31 Mart 2019 seçimlerinde iki parti belli bölgelerde birbirini destekleyecek. İzmir'de CHP Tunç Soyer ismini belediye başkan adayı olarak açıkladı. CHP İzmir belediye başkan adayının hayatı hikayesi haberimizde. Tunç Soyer'in Babası Nurettin Soyer 12 Eylül askeri darbesinde Ankara Sıkıyönetim başsavcısı olarak görev yapıyordu. Nurettin Soyer'in açtığı bu dava dolayısıyla Türkeş yaklaşık beş sene hapis yatmıştı. Nurettin Soyer'in MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam ve 9 müebbet verilmiş, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Bu nedenle Tunç Soyer ismi İYİ Partililer tarafından tepki ile karşılanmıştı. Peki Tunç Soyer kimdir? Ne iş yapıyor? Babası Nurettin Soyer kimdir? İşte Tunç Soyer hakkında merak edilendetaylar ve Nurettin Soyer tepkilerinin detayları...

19-01/28/chp-izmir-belediye-baskan-adayinin-hayati-hikayesi.jpg

TUNÇ SOYER KİMDİR? NE İŞ YAPIYOR? 

Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklanan Tunç Soyer, 2009 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Tunç Soyer, 1959 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren İzmir’de yaşamaya başlayan Soyer, Bornova Anadolu Lisesi’ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
Biri İsviçre Webster Koleji’nde "Uluslararası İlişkiler" diğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde "Avrupa Birliği" alanlarında olmak üzere iki yüksek lisans yaptı.

1989 - 2002 yılları arasında turizm sektöründe çalıştı.

2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi.

19-01/28/tunc-soyer-kimdir-ne-is-yapiyor-chp-izmir-belediye-baskan-adayi-tunc-soyerin-hayati-hikayesi.jpg

Aynı zamanda Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı.

2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

19-01/29/neptun-soyer.jpg

TUNÇ SOYER'İN EŞİ NEPTÜN SOYER KİMDİR? 

Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'dir. Çiftin 2 kızı vardır.

19-01/29/tunc-soyer-1548760766.jpg

TUNÇ SOYER'iN BABASI NURETTİN SOYER NE YAPMIŞTI? 

MHP'nin kurucu Genel Başkan'ı Alparslan Türkeş'in 1981 yılında mahkemeye girdiği anda salondaki ülkücüler tek bir ağızdan Nurettin Soyer'e tepki için İstiklal Marşı okumuştu. Nurettin Soyer'in açtığı bu dava dolayısıyla Türkeş yaklaşık beş sene hapis yatmıştı. Nurettin Soyer'in MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam ve 9 müebbet verilmiş, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. İşin ilginç ve kamuoyunun da bilmediği tarafı Soyer'in bu davasında Alparslan Türkeş'in, "Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün yöneticisi" olmaktan ötürü 11 yıl hapis cezası aldı.

19-01/28/tunc-soyer-kimdir-ne-is-yapiyor.jpg

MERAL AKŞENER TUNÇ SOYER İÇİN NE DEDİ? 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHPİzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez. İşbirliği yapılmış her yerde destek vereceğiz" dedi. 

19-01/29/tunc-soyer-tunc-soyer-icin-ne-dedi.jpg

AK Parti ve MHP'den yapılan eleştirilere yanıt veren Meral Akşener, "İktidar partileri, çünkü iki ortak mütemmim cüz gibi, her ikisi de ayrımız gayrımız yok dediği için iktidar partileri diye tanımlamak normal. Onların yaptığı her anlaşma her iş birliği çok mübah,ama CHP ve İYİ Parti'nin yan yana gelip yerel seçimlerde daha güçlü daha iddialı olabilmek için ortaya koydukları irade çok yanlış, çok kötü. Seçmenin bir bölümü, büyükçe bir bölümü, neredeyse yarısına yakın bir bölümü İYİ Parti ve CHP'nin, Saadet Partisi'nin artı Demokrat Parti'nin yaptığı ittifaka tercihte bulunuyor, oy veriyor" dedi. 

Akşener, "Allah Allah sesleriyle bu seçime gitmenin ne manaya geldiğini anlayabilmiş değilim. Muhtar seçeceğiz, belediye başkanı seçeceğiz" diye konuştu.

19-01/29/tunc-soyer-ak-parti.jpg

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK TUNÇ SOYER İÇİN NE DEDİ?

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik CHP'nin İzmir'de 12 Eylül'ün askeri savcısı Albay Nurettin Soyer'in oğlu Tunç Soyer'i aday göstermesiyle ilgili olarak, "Baba oğlun, oğul babanın suçunu üstlenmez ama 'tarihin yükü' diye de bir şey vardır." ifadesini kullandı.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’nin kendisi için çantada keklik gördüğü yerlerde kavga çıkıyor. Dolayısıyla bunun bir siyaset kavgası olmadığı, CHP’yi oluşturan, ‘statükoyu koruma cemiyeti’ dediğim bu yapıyı oluşturan lobiler arasında bir rant kavgası olduğu açık bir şekilde görülüyor.”

 

19-01/28/chp-izmir-ilce-belediye-baskan-adaylari-belli-oldu.jpg

CHP İZMİR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

Öte yandan CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri için İzmir’in ilçe belediyelerinde yarışacak adayları belirlendi. Bugün belli olan belediye başkan adaylarının listesi şöyle:

Narlıdere: Ali Engin

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Adil Gürbüz

Gaziemir: Halil Arda

Güzelbahçe: Özdem Mustafa

Karabağlar: Muhittin Selvitopu

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Karşıyaka: Cemil Tugay

Menderes: Mustafa Kayalar

Menemen: Serdar Aksoy

Çiğli: Selim Utku Gümrükçü

Ödemiş: Mehmet Eriş

Seferihisar: Yelda Celiloğlu

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Torbalı: Ramanzan İsmail Uygur

Urla: İbrahim Burak Oğuz

Konak: Abdül Batur

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN