Bu yıl yaz gelmeyecek! Soğuk havalar yeniden başlıyor: O illerde 15 gün yağış var

Son dakika haberi... Mayıs ayının son haftalarında etkili olan sağanak yağışlar tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Haziran ayına gelmemize rağmen yağışlar devam ederken vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne zaman yükselecek? Yağışlar ne zaman bitecek?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bu yıl yaz gelmeyecek! Soğuk hava dalgası yeniden geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayanları uyardı. 15 gün boyunca sürecek!

Haziran ayına girmemize günler kala Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Vatandaşlar Haziran ile birlikte havaların ısınması bekliyordu ancak uzmanlardan tam tersi bir uyarı geldi. Bu yıl yaz gelmeyecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Soğuk havalar yenden başlıyor. 15 gün boyunca sağanak yağış devam edecek! O tarihlerde sakın dışarıya çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin (Urfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına ilişkin çağrı yapıldı.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da hava sıcaklığı 22 derece, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: 15 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK, KIŞ GERİ GELİYOR!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni uyarılarda bulundu. O illerde 15 gün boyunca aralıksız yağışların devam edeceğini belirten Ökten, "Önemli! İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz bol bol yağış almaya devam edecek. Her şeyin fazlası zarar. Tarım için rahmet zahmete dönüşmez umarım. Çiftçiler tedbirli olmalı." uyarısında bulundu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

30 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

3 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri