Ankara için korkutan açıklama! Günlük vaka sayısı 2 binin üzerinde

Ankara için korkutan açıklama! Günlük vaka sayısı 2 binin üzerinde

SES, pandeminin başından beri sadece Ankara’da 450 bin civarında vatandaşın Kovid-19’a yakalandığını açıkladı. Hastanelerde doluluk oranlarının da hızla arttığına vurgu yapılan açıklamada günlük vaka sayısının iki binden fazla olduğu kaydedildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Ankara'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Sendikadan “Ulusal Çıkarları Değil, Toplum Sağlığını Düşünerek Bizler Açıklıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, “SES Ankara Şubesi olarak toplum sağlığını ve sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini düşünerek verileri açıklamak bizlere düşmüştür; İlimizde pandeminin başından beri gerçekleşen pozitif vaka sayısı 450 bin civarı gerçekleşmiştir” denildi.

GÜNLÜK VAKA SAYISI İKİ BİNDEN FAZLA

Gazete Duvar'ın haberine göre; Ankara’da pandeminin başından bugüne gerçekleşen pozitif vaka sayısının 450 bin civarı olduğunu belirten SES Ankara Şube yaptığı açıklamada, “Yine ilimizde günlük vaka sayısı 2 bin 100- 2 bin 500 aralığında gerçekleşmekte, vaka başına 3-4 temaslı takibi yapılmaktadır” denildi.

ses-ankara-da-450-bin-kisi-covid-19-a-yakalandi-800455-1.jpg

SON BİR HAFTADA VAKA SAYILARI YÜZDE 25 ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Ankara ilinde vaka sayısını düşürdük” açıklamasının ardından okulların açılması ve mevsim değişikliğiyle birlikte son bir haftalık süreçte bir önceki haftaya göre vaka sayılarının yüzde 20-25 aralığında arttığını belirten sendikanın açıklamasında şunlar kaydedildi:

YATAK DOLULUK ORANLARI YENİDEN HIZLA ARTIYOR

“İlimizde sonbahar dönemi ile birlikte artan hastane başvurularına covid vaka artışı da gerçekleşince, yatak doluluk oranlarımız yeniden yüzde 80 – 85 aralığına yükselmiştir. Yatak doluluk oranlarının yeniden kritik seviyeye yaklaşması nedeniyle hastalar evlerinde takip edilmektedir. Artan vaka nedeniyle 110 kişilik iletişim ekibi kurulmuştur. 780 filyasyon ekibi ise artan ve artık kronik olarak süren yoğun hasta sayısı ile mücadele etmektedir. “

‘FİLYASYON EKİPLERİ TÜKENME NOKTASINA GELDİ'

Ankara’da eylül ayında 935 filyasyon ekibi sayısının 780’e düşürüldüğünü belirten sendika, “Filyasyon ekipleri kasım ayı ile birlikte daha zorlu şartlarda daha fazla hasta sayısı ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bu durum filyasyon ekiplerini tükenme noktasına getirmektedir” dedi.

‘YARATILAN BATAKLIĞIN SORUMLUSU DEĞİLİZ’

“Sağlık emekçilerinin bu yoğun ve süreklilik hali gösteren mücadelesi ise Sağlık Bakanlığı yaklaşımı nedeniyle adete boşa çıkarılmaktadır” ifadeleri yer alan açıklama şu şekilde sürdü:

“İktidarı ve Sağlık Bakanını bir kez daha ilimizdeki vakaları açıklama konusunda şeffaf olmaya çağırıyoruz. Artan vaka sayısının sebebi sadece maske, fiziksel mesafe, hijyen değil sorumsuzca davranarak açıklanmayan verilerdir. Veri açıklamada ki skandal karşısında aşı müjdesi verilmesi artık sizleri kurtarmamaktadır. Sağlık hizmetleri ekonomisinde yarattığınız bataklık her geçen gün daha görünür olmaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlık ve yaşam hakkı riske atılırken, bir yandan da emekçiler, Anayasal hakları gasp edilerek yaratılan bataklığa mahkum edilmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak pandemi fırsatçılığına izin vermeyeceğimizi sağlık ekonomisinde yaratılan bataklığın sorumlusu olmadığımızı ve bedelini de ödemeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.” 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, son 24 saatte 139 bin 103 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 302 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 76 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, bin 521 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 327 bin 7'ye yükseldi. Toplam test sayısı 14 milyon 264 bin 260'a ulaştı. Hasta sayısı 379 bin 775, vefat sayısı 10 bin 402, ağır hasta sayısı 2 bin 341, aktif hasta sayısı 42 bin 366 oldu. Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 4,7, yatak doluluk oranı yüzde 51,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68,5, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,9, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filiasyon oranı ise yüzde 99,7 olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN