ABD'li bilim insanları araştırdı: Koronavirüs artık daha bulaşıcı

ABD'li bilim insanları araştırdı: Koronavirüs artık daha bulaşıcı

ABD'li bilim insanlarının yaptığı araştırmada koronavirüsün mutasyon geçirdiği ve artık daha bulaşıcı hale geldiği belirlendi. Bilim insanları "Mutasyona uğrayan koronavirüs orijinal virüsten çok daha bulaşıcı" açıklamasını yaptı.

Dünyada milyonlarca insana bulaşan koronavirüsle ilgili son yapılan araştırmada virüsün mutasyon geçirdiği ve artık daha bulaşıcı olduğu tespit edildi.

ABD’nin Teksas eyaletindeki Houston’da bulunan Houston Methodist Hastanesi’nde yapılan ve 5.000’den fazla Covid-19 hastasının dahil olduğu araştırmada koronavirüsün zaman içerisinde mutasyona uğradığı sonucuna ulaşıldı.

"ORJİNAL VİRÜSTEN DAHA BULAŞICI"

Bilim insanları günümüzdeki koronavirüsün D614G isimli bileşenden oluştuğunu tespit eden bilim insanları, “Mutasyona uğrayan koronavirüs orijinal virüsten çok daha bulaşıcı” ifadesini kullandı.

Hakemli dergi mBIO’da yayınlanan araştırmayı yürüten Dr. Ilya Finkelstein, “Virüs mutasyona uğramaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

MUTASYON AVRUPA'YI DA ETKİLEDİ

Bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış yeni bir türünün Avrupa'daki ikinci dalganın nedeni olabileceğini öne sürdü. Araştırmacılar, haziran ayında İspanya'nın kuzeyindeki bir çiftlikte ortaya çıkan “20A.EU1”adlı alt türün, İngiltere Belçika, Almanya, İtalya, Letonya, Norveç ve Hollanda dahil 12 Avrupa ülkesinde görüldüğü ifade edildi. Ayrıca, virüsün buradan, Hong Kong ve Yeni Zelanda gibi çok uzak noktalara taşındığını tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN