Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlıyor: ABD'li bilim insanları geliştirdi

Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlıyor: ABD'li bilim insanları geliştirdi

ABD’li bilim insanları koronavirüsün hareketlerini taklit etmek üzere eğitilmiş nano partiküller içeren deneysel bir Kovid-19 aşısı geliştirdiklerini açıkladı.

Bütün dünya, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bir etkin bir aşının bulunmasını umutla bekliyor. Bu kapsamda, ABD’de yer alan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kovid-19'un hareketlerini taklit etmek üzere eğitilmiş nano partiküller içeren deneysel bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Aşının virüsü etkisiz hale getiren antikorların sayısını 10 kat artırdığını ve virüsün diğer mutasyonlarına karşı da koruma sağladığını tespit ettiklerini duyurdu. Hayvanlar üzerinde denenen ve başarılı sonuç alınan aşının insan deneylerine yıl sonunda başlayacağı belirtildi.

VİRÜSÜN 60'DAN FAZLA MUTASYONUNA KARŞI EĞİTİLDİ

NTV'nin aktardığına göre, koronavirüsün (SARS-Cov2) 60’tan fazla mutasyonunu taklit edebilen nano partüküllerin hücreleri enfekte ederek Kovid-19’a karşı bağışıklık oluşturulması amaçlanıyor.

Bilim insanları aşının fareler üzerinde yapılan deneylerinde, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikor sayısının 10 kat arttığının görüldüğünü açıkladı.

38 AŞI ADAYI, KLİNİK DENEME AŞAMASINDA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 21 Eylül itibarıyla dünya genelinde Kovid-19'a karşı 38 aşı adayı klinik deneme, 149 aşı adayı ise klinik öncesi değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Bununla birlikte, koronavirüse karşı 9 Üniversite ve ilaç şirketi, aşı yarışında son noktaya geldi. İnsan deneylerinin son aşamasına gelen Moderna, Oxford/AstraZeneca, CanSino, SinoPharm, Johnson&Johnson, BioNTech/Pfizer, Gamaleya Enstitüsü, Sanofi/GSK ve Sinofarm'ın aşıları şu anda dünya genelinde onbinlerce gönüllü üzerinde test ediliyor.          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN