Son Dakika!.. İstanbul'da sanayi sektöründe çalışacaklar mesaiye erken başlayacak

Son Dakika!.. İstanbul'da sanayi sektöründe çalışacaklar mesaiye erken başlayacak

Son dakika haberi! Vakaların yüzde 40'ının bulunduğu İstanbul'daki önlemlerle ilgili açıklama yapan Vali Yerlikaya, "Sanayi sektöründe çalışan vatandaşlarımız STK'larla aldığımız ortak kararla, mesaiye sabah 7'de başlayacak" dedi.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında koronavirüs salgınında alınacak önlemleri görüşmek için video konferans yöntemi ile toplandı.

Toplantı sonrası Yerlikaya, kameralar karşısına geçti. Yerlikaya'nın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bireysel önlemlere uymada sorunlarımız var. Kısıtlanmış günlere geri dönemk istemiyoruz. Bu süreçte maske su kadar gerekli. İstanbul'da tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesaiye geçmişti. Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor. 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak.

İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, STK'larımız ile istişareler ettik. Sanayide çalışanların 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı. 9 Kasım'dan itibaren başlayacak. Salgının üstesinden birlikte geleceğiz, birlikte başaracağız." 

BAKAN KOCA: VAKALARIN YÜZDE 40'I İSTANBUL'DA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, koronavirüs vakalarının yoğun olduğu İstanbul için bazı uyarılarda bulunmuştu. 

Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu hatırlatan Koca, "İstanbul'daysanız, ayrılmayın. Semptomsuz bir taşıyıcı, tespit edilmemiş bir temaslı olabilirsiniz. Seyahatiniz çok gerekli değilse erteleyin" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN