Prof. Hasan Onat Hoca vefat etti

Prof. Hasan Onat Hoca vefat etti

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Hasan Onat koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Türk ilim ve fikir hayatına büyük katkıları olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Hasan Onat, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hasan Onat'ın vefatını duyurdu.

Ünüvar, "Acı kaybımız... İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hasan Onat bu akşam vefat etti. Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

SEVENLERİ YASA BOĞULDU

Onat'ın vefatı Akademi dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu. Sosyal medyada çok sayıda taziye mesajına ünlü ilahiyatçının "Herkesin sorunlardan beslendiği bir toplumda; aklın, vicdanın sesine kulak verip, yanlışa yanlış demek cesareti gösterilmeden çözüm olmaz” sözü de alıntılandı.

screenshot-2.jpgscreenshot-3.jpg

screenshot-4.jpgscreenshot-5.jpg

İLME ADANAN BİR ÖMÜR

Hasan Onat, 1957 tarihinde Çankırı'nın Eldivan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Eldivan'da tamamlayan Onat, ortaokul ve liseyi Yozgat'ta okudu. 1974 tarihibde Yozgat Lisesi'nden mezun olan Onat, 1979'da Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra aynı fakültede İslam Mezhepleri Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi.

1 Kasım 1981 - 1 Mart 1982 tarihleri arsında kısa dönem askerlik görevini tamamladı. "Emeviler Devri Şii Hareketleri" isimli teziyle, 1986'da "Doktor" ünvanını aldı. 1987’de yardımcı doçent, 1989 tarihinde "Doçent" , 5 Ağustos 1995'te de Profesör oldu.

1993 yılında, Londra ve Manchester'de, sahası ile ilgili araştırmalar yaptı. 1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesi'nde, misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler verdi.

17 Ağustos 1999 - 16 Ağustos 2002 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yaptı.

Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’inde İslâm Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yürütmekte ve İslâm Mezhepleri Tarihi ve Günümüz İslâm Dünyâsında Dinî Akımlar derslerini vermekteydi.

Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Onat, İngilizce, Arapça ve Farsça biliyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN