Ankara'da Uygur Türklerine polis ablukası

Ankara'da Çin Büyükelçiliği önünde eylem yapmak isteyen Doğu Türkistanlılara 2 gün önce polis müdahale etmişti. Bugün paylaşılan bir videoda ise polisin Uygur Türklerinin otelden çıkmasına izin vermediği görüldü.

Ankara'da eylem yapmalarına izin verilmeyen Doğu Türkistanlılar bu kez de ablukaya alındı.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde tutsak edilen aileleri için eylem yapan Doğu Türkistanlılar 3 Şubat 2021’den bu yana Pekin yönetimine seslerini duyurmak için mücadeleye devam ediyor. Dün Çin Büyükelçiliğine gitmek üzere kaldıkları evden çıkmak isteyen kamp mağduru Doğu Türkistanlılara polis engel oldu ve Ankara’dan ayrılmalarını istedi. Uygur Türkü kamp mağdurlarına çağrı yapan Ankara polisi Valilik izni olmadığı gerekçesiyle eyleme izin verilmeyeceğini duyurdu.

BİNADAN AYRILMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Ailelerinden haber alamayan ve Çin’den bilgi talep etmek amacıyla Çin Büyükelçiliği önünde eylem yapan Doğu Türkistanlı aktivistler, Ankara’dan ayrılmak istemediklerini belirtiyor.

Bugün ise polis müdahalesi biraz daha sertleşti. Sosyal medyadan paylaşılan videoda Uygur Türklerinin binadan çıkışlarına izin verilmediği görüldü. Otopark çıkışını kapatan polis binadakilerin dışarı çıkmasına izin vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN