Anlık Yenimahalle seçim sonuçları: 2019 Cumhur İttifakı Millet ittifakı oy oranları Karar.com'da

Anlık Yenimahalle seçim sonuçları: 2019 Cumhur İttifakı Millet ittifakı oy oranları Karar.com'da

Türkiye yerel seçimler için sandık başında. 31 Mart Yenimahalle seçim sonuçları, Yenimahalle'de AK Parti CHP oy oranları, anlık verilerle güncellenen son dakika seçim gelişmeleri Karar.com seçim 2019 sayfasında. 2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle'de AK Parti Veysel Tiryaki, CHP Fethi Yaşar ile seçime girdi. Sandıklar açıldığı andan itibaren gözler Ankara'da olacak. Saat 16.00 itibariyle sandıkları kapanacak ve oy sayım işlemine geçilecek. 31 Mart Yenimahalle seçim sonuçları an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da.

31 Mart'ta Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirdi. Seçimin en kritik noktalarından birisi de Ankara. Yenimahalle seçim sonuçları, 2019 Yenimahalle'de AK Parti CHP oy oranları ne? Cumhur İttifakı adına yarışan ve MHP'nin de desteğini alan Yenimahalle'de Belediye Başkanı Veysel Tiryak ile belediye başkanlığı için oy topladı. Millet İttifakı adayı CHP'li Fethi Yaşar yarıştı. İYİ Parti'nin açık, HDP'nin gizli desteğini alan CHP, Yenimahalle'de kazanacak mı? İşte 2019 Yenimahalle seçim sonuçları...

Aşağıdaki linke tıklayarak Yenimahalle seçim sonuçları oy oranalrını dakika dakika takip edebilir Ankara'nın diğer ilçelerindeki son durumu canlı izleyebilirsiniz.

ANLIK 2019 YENİMAHALLE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

24 Haziran seçim sonuçları Yenimahalle 31 Mart sonuçları için yol gösterici nitelikte olabilir. Seçim sonuçlarının gösterdiği üzere Yenimahalle'de seçim yarışı kritik olacak.

19-03/31/yenimahalle.png

24 Haziran'da Yenimahalle'de AK Parti yüzde 34.9, CHP yüzde 30.7, İYİ Parti yüzde 14, MHP yüzde 11.6, HDP yüzde 6.7 oranında oy aldı

AK PARTİ'NİN YENİMAHALLE ADAYI VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

AK Parti Yenimahalle'de belediye başkanlığı için Veysel Tiryaki'yi göstedi. MHP'nin de oylarıyla destek verdiği Veysel Tiryaki kimdir, nerelidir? İşte detaylar.

Veysel Tiryaki 1965 yılında Bolu Dörtdivan'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Dörtdivan ve Gerede'de tamamladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Kamu Yönetimi dalında mastır yaptı. Kısa bir süre Maliye Bakanlığı'nda 'denetim elemanı' olarak görev yaptıktan sonra 1990 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı'nda Mülki İdare Amiri olarak Ağaçören, Tufanbeyli, Hasankeyf ve Arhavi ilçelerinde Kaymakamlık; Artvin ve Osmaniye İllerinde de Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

19-03/31/veysel-tiryaki.jpgAK Parti adayı Veysel tiryaki, CHP'nin elinde Yenimahalle Belediyesi'ni kazanmak istiyor

1992 yılında yerel yönetimler ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere bir yıl İngiltere'de kaldı. 1998-1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans'' programını tamamladı. İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak çalıştı. Son olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevini sürdürürken Belediye Başkanlığı adaylığı için istifa etti. AK Parti tarafından Altındağ Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. 28 Mart 2006 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Tiryaki İngilizce biliyor.

19-03/31/chp-fethi-yasar.jpg
Fethi Yaşar, 2009 seçimelerinde Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Mevcut başkanlık görevini sürdürüyor.

 

ANKARA YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN FETHİ YAŞAR KİMDİR?

31 Mart yerel seçimleri Türkiye'de siyasetin kaderini belirliyor. CHP Yenimahalle'de Fethi Yaşar ile seçime girdi. Peki Fethi Yaşar kimdir? İşte biyografisi...

Fethi Yaşar, 1949 senesinde Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Sandıklı'da, liseyi Ankara'da okudu.

Fethi Yaşar 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları'na girerek siyaset hayatına başladı. Sonraki yıllarda CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem kurultay delegeliği yaptı.

CHP'nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini icra etti. 2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği ile dönemingenel başkanı ve genel sekreterine danışarak bıraktı. Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 2009 Yılı Mahalli İdareler Seçimi'nde Yenimahalle'den CHP adayı olarak katıldığı seçimi kazandı ve Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve 2 Çocuk sahibi olan Fethi Yaşar, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Ankara Yenimahalle İlçe Belediye Başkan adayı oldu.

YSK UYARDI: OYUNUZ GEÇERSİZ OLMASIN

31 Mart yerel seçimleri öncesi Yüksek Seçim Kurulu e-devlet'te e-posta adrese kayıtlı olan seçmenlere, "Oy Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler" başlığıyla bilgilendirme attı. "Önemli" ibaresiyle şu ifadelere yer verildi:

"Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme is¸lemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN