Mehmet Özhaseki oy oranı | 31 Mart Ankara seçim sonuçları 2019

Mehmet Özhaseki oy oranı | 31 Mart Ankara seçim sonuçları 2019

31 Mart Mehmet Özhaseki oy oranı, Ankara seçim sonuçları haberimizde. Ankara'da Mehmet Özhaseki mi Mansur Yavaş mı önde? 31 Mart Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları haberimizde. Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) Ankara'da Mehmet Özhaseki'yi aday gösterdi. 31 Mart seçimlerinde Mehmet Özhaseki mi Mansur Yavaş mı önde? AK Parti seçmeniyle beraber MHP seçmeni de Ankara'da AK Partili Mehmet Özhaseki'ye destek verecek. İşte 31 Mart Ankara seçim sonuçları, Mehmet Özhaseki oy oranı ve Ankara seçim anket sonuçları.

31 Mart Ankara sonuçları, Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki oy oranı, partileirn ve ittifakların seçim sonuç detayları anlık güncellenen sayfamızda. Ankara'da Mehmet Özhaseki mi, Mansur Yavaş mı önde? Ankara'da 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Yaklaşık 20 yıllık belediye başkanlık deneyimi  olan Mehmet Özhaseki Ankara'da beleidye başkanlığı için yarışacak. Anket sonuçlarında Mansur Yavaş bir adım önde görünse de Mehmet Özhaseki Ankara'da iddialı konumda. Ankara'da kim önde? 31 Mart Ankara seçim sonunçları, Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları ile beraber Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş oy oranları, anlık gelişmeler sayfamız Karar.com'da.

MEHMET ÖZHASEKİ OY ORANI: ANKARA'DA ÖZHASEKİ Mİ MANSUR YAVAŞ MI ÖNDE? CANLI TAKİP

Ankara seçim sonuçları Türkiye'de siyasetin kaderini belirleyecek. İstanbul ile beraber 31 Mart yerel seçimlerinin kalbi Ankara'da atacak. Cumhur ittifakı (MHP AK Parti) adayı Mehmet Özhaseki, Millet Partisi (CHP İYİ Parti) adayı Mansur Yavaş. Anket sonuçlarında kafa kafaya giden Özhaseki Yavaş yarışı, son sonuçlar ile beraber Mansur Yavaş lehine bir nebze değişti. 

Mehmet Özhaseki oy oranı, Cumhur İttifakı seçim sonuçları an be an güncellenen seçim sayfamızda olacak. Karar.com 31 mart akşamı yerel seçimlerin nabzını tutacak. 

Çeşitli anket şirketilerinin 31 Mart Ankara seçim sonuçları için yaptığı çalışmalarda Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki karşısında bir adım önde görünüyor.

ANKARA İLÇELERİ SEÇİM SONUÇLARI 2019

19-03/23/ankara-secim-anket-1553342101.png

ORC Araştırma, SAROS Araştırma, PollMark Araştırma, Piar Araştırma, Gezici Araştırma ve AREA Araştırmanın yaptığı Ankara seçim sonuçları anket çalışmasında Mansur Yavaş'ın tüm anketlerde önde görünmesi dikkat çekti. 

Kıyasıya bir seçim yarışının yaşanacağı Ankara'da Mehmet Özhaseki oy oranı Mansur Yavaş oy oranları, Cumhur İttifakı Millet İttifakı seçim sonuçları an be an sayfamızda.

Area Araştırmanın Ankara'da 8-24 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nı adayı Mehmet Özhaseki'nin 5 puan önünde yer aldı.

Ankara'da ilçeleri de kapsayan geniş saha araştırması sonuçlarına göre toplam oy oranları üzerinden Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki için yüzde 38.6, Mansur Yavaş içinse yüzde 43.4 oy oranı çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Mehmet Özhaseki'nin oy oranının 45.5, Mansur Yavaş'ın 51.2 olduğu görüldü.

ORC Araştırmanın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yayınladığı seçmen tercihi raporunda CHP'nin adayı, İYİ Parti'nin de desteklediği Mansur Yavaş önde. 14-31 Ocak tarihlerini kapsayan en güncel araştırmada Ankara seçmeninin %41.9'u Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy tercihini Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mansur Yavaş'tan yana kullanacağını bildirdi. Seçmenlerin %36,8'i ise Ankara'nın Cumhur İttifakı/Ak parti adayı Mehmet Özhaseki'den yana oy kullanacağını açıkladı.

Piar Araştırma şirketinin 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankette de Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 41,7 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 6 puan önünde yer aldı.

SAROS Danışmanlık: Ankara'da, bin 620 denekle, 19-28 Eylül tarihleri arasında yapılan yüz yüze görüşmeye göre Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş'ın tahmini oy oranı yüzde 46,2, Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 37,9. Bu oranlara kararsızların oyları dağıtıldığında ise Yavaş'ın oy oranı yüzde 54,1'e, Özhaseki'nin oy oranı ise 44,3'e çıkıyor.

Gezici Araştırma şirketinin yedi büyük şehirde yaptığı yerel seçim anketine göre ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada yüzde 52,2 ile AK Parti + MHP Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, ikinci sırada da yüzde 47,8 ile CHP + İyi Parti Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Mansur Yavaş bulunuyor.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara'da 31 Mart 2019 yerel seçimler için yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kulat, Ankara'da Mansur Yavaş'ın 5-6 puan önde olduğunu söyledi. Kulat, "Son 5 seçimde muhalefet görmediği düzeyde önde görünüyor. Bunda ekonomik kaygıların da mutlaka bir etkisi var."dedi.

PollMark Araştırma: Ankara'da 10-16 Şubat 2019 tarihlerinde 5 bin 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankete göre Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 42,1; Mehmet Özhaseki'nin ise ise yüzde 32.

19-03/23/mehmet-ozhaseki.jpg

ÖZHASEKİ: İTTİFAKI KARŞILIKSIZ DESTEKLİYORUZ

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile AK Parti Ankara İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığında bir araya geldi. Özhaseki ve Çelebi, SKM'de bir süre görüştükten sonra basın açıklaması yaptı. 

Çelebi'ye görüşme dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başlayan Özhaseki, "Rahmetli Özal ile birlikte Türkiye çok önemli bir kazanım elde etti. Adeta her bir alanda devrim niteliğinde işler yaptı. Türkiye'yi dünya ile rekabet edecek ortama açtığı zaman, aynı muhalefet ön kesici çalışmalarını sürdürdü. Rahmetli Özal haklıydı ve inanıyordu, Türkiye'de büyük işler yaptı." ifadelerini kullandı.

"KİRLİ İLİŞKİLERİ OLAN HESAP VERSİN"

Özhaseki, kendisinin Ankara'nın planlarını yaptırdığını ve birçok projenin altına imza attığını ancak ana muhalefet partisi adayının  projesini söylemediğini, şahsına durmadan saldırdığını ifade etti. 

Mehmet Özhaseki, "Zamanında kirli ilişkileri olanlar çıkıp millete hesabını vermeliler. Biz orada taraf değiliz, taraf kendileri, 8-10 sene boyunca değişik, alengirli işler yapanlar çıkıp dışarıda hesaplaşsınlar. Bizi hiç bu işlere karıştırmasınlar. Ankaralı temiz siyaset istiyorsa, kirli ilişkisi olanlar kirli ilişkilerinin ne olduğunun millete hesabını versinler." diye konuştu. 

"CUMHUR İTTİFAKI'NI KARŞILIKSIZ DESTEKLİYORUZ"

Çelebi de konuşmasında Özhaseki'ye başarı dileklerini ileterek, "Cumhur İttifakı'nı hiçbir karşılık beklemeden, sadece devletin bekası, milletin refahı ve huzuru için karşılıksız destekliyoruz. Anavatan Partisi geçmişte devlet yönetmiş bir parti. 31 Mart seçimlerinde, genelde ve yerelde istikrarın sürmesi adına Cumhur İttifakı'nın başarılı olması için her türlü gayreti göstereceğiz." dedi.

Türkiye'ye dışarıdan ekonomik müdahalenin dayatıldığını ve beka sorunu ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Çelebi, bu dönemde yerel iktidarın da çok önemli olduğunu kaydetti.

19-03/23/mansur-yavs.jpg
 
MANSUR YAVAŞ'TAN PKK ÇIKIŞI
 
Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamasıyla ilgili, "Aleyhe, sırf seçtirmemek için, AK Partililerin eline koz vermek için yapıyor, bu kadar basit. Biz hür iradesiyle oy kullanan, vergi aldığımız herkesin oyuna talibiz. Terörden araya mesafe koymamış, PKK ile bağını koparmamış insanlarla işimiz olmaz" dedi.
 
Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesi'ni ziyaret etti. Mansur Yavaş'a İYİ Parti Nallıhan Belediye Başkan adayı Abdulfettah Güngör eşlik etti. Burada mahalle sakinleri ile bir araya gelen Yavaş, daha önce Çayırhanspor'da futbol oynadığını kaydetti.
 
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin Ankara'yı bilmediğini öne süren Yavaş, "Çayırhan'ı belki hayatında hiç duymadı. Dolayısıyla hizmet ederken geçen dönemki bürokratlar ne derse ona göre hizmet edecek. Yanına yanaşmanız mümkün değil. Geçen Ankara Ticaret Odası'na gitti. Önce polis köpekleri gitti orayı bir aradı. Arkasından içeri giren herkesin üstünü başını aradılar. Bir de geniş bir bariyer koydular 'insanlar yanaşmasın' diye. Şimdiden böyle yaparsa, yarın kazara seçilirse yanına gidebilir misiniz?" dedi.
 

31 Mart Mehmet Özhaseki oy oranı, Ankara seçim sonuçları haberimizde. Ankara'da Mehmet Özhaseki mi Mansur Yavaş mı önde? 31 Mart Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları haberimizde. Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) Ankara'da Mehmet Özhaseki'yi aday gösterdi. 31 Mart seçimlerinde Mehmet Özhaseki mi Mansur Yavaş mı önde? AK Parti seçmeniyle beraber MHP seçmeni de Ankara'da AK Partili Mehmet Özhaseki'ye destek verecek.  İşte 31 Mart Ankara seçim sonuçları, Mehmet Özhaseki oy oranı ve Ankara seçim anket sonuçları.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN