Türkiye geneli seçim sonuçları: 31 Mart parti ve ittifakların aldığı oy oranları

Türkiye geneli seçim sonuçları: 31 Mart parti ve ittifakların aldığı oy oranları

31 Mart seçim sonuçları, Türkiye geneli Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları, AK Parti, MHP, CHP, HDP, İYİ Parti'nin aldığı oy oranları grafik ve tablolarla an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da. Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birisine gitti. AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı'nı, CHP ve İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nı oluşturduğu yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Mersin sonuçlarını anlık olarak sayfamızdan aktaracağız. Seçimin en kritik noktaları hiç şüphesiz ki İstanbul ve Ankara. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul seçim sonuçları, Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş'ın yarıştığı Ankara'da partileirin aldığı oy oranları anlık verilerle Karar.com sayfasında.

31 Mart seçim sonuçları sandıklar açıldıkça şekilleniyor. Türkiye geneli seçim sonuçları, il il partilerin oy oranları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi oy girafik ve tabloları anlık verilerle sürekli güncellenen Karar.com seçim 2019 sayfasında. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın birçok il ve ilçede ortak aday çıkardığı 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul seçim sonuçları kritik öneme sahip. 31 Mart'ta yapılan seçimler gergin anlara ve istenmeyen olaylara da yol açtı. Yurt genelinde oy kullanımı esnasında çıkan kavgalarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Aşağıdaki linkten tüm il ve ilçeleri olduğu gibi Sincan yarışını da dakika dakika takip edebilirsiniz.

31 Mart Türkiye seçim sonuçları, Türkiye'nin siyasi kaderini de etkileyecek. Seçimlere ülke genelinde 52 milyon 695 bin 831 seçmen katıldı. 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

31 MART SEÇİM SONUÇLARI: TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇ VE TABLOLARI

Cumhur İttifakı (MHP AK Parti) ve Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) özellikle büyükşehirlerde ortak aday çıkardı. İstanbul'da Cumhur İttifakı Binali Yıldırım'ı, Millet İttifakı ise Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi. Ankara'da Mansur Yavaş mı Mehmet Özhaseki mi önde? Türkiye geneli seçim sonuçları; Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Mersin seçim sonuçları an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da derliyoruz.

Belediye başkanlarını yeniden belirlendiği yerel seçimleri iktidar 'beka sorunu' olarak nitelendirdi. Birçok il ve ilçede MHP ile ortak aday çıkaran AK Parti, özellikle İstanbul ve Ankara'da üstünlüğünü korumak istiyor. 

İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM ÖNDE

Türkiye'nin her seçimde olduğu gibi kalbi yine İstanbul'da atıyor. İstanbul seçim sonuçlarını anlık olarak takip edebilirsiniz. AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi beklenen seçimde iki aday da çok iddialıydı. Sonuçlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Sandıkların yüzde 42'ye yakını açıldı. İşte son durum:

AÇILAN SANDIK: (%41.71) 13.008 / 31.186

KULLANILAN OY: 5277474

TOPLAM OY: 10570939

GEÇERLİ OY: 5105643

BİNALİ YILDIRIM: 50,79

EKREM İMAMOĞLU: 46,64

ANKARA'DA KIYASIYA YAVAŞ-ÖZHASEKİ YARIŞI

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yurt genelinde oy verme işlemi tamamlandı. Ankara’da açılan ilk sandıklara göre AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki önde gidiyor. İşte gelen ilk bilgilere göre Ankara’nın seçim sonuçları ve ilçelerin oy oranları...
İşte Ankara'da açılan ilk sandıklara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki ile CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın oy oranları...

AÇILAN SANDIK: (%41.62) 5.069 / 12.180
KULLANILAN OY: 1374207
TOPLAM OY: 3925129
GEÇERLİ OY: 1341707

MANSUR YAVAŞ: YÜZDE 48,64

MEHMET ÖZHASEKİ: YÜZDE 48,47

31 Mart yerel seçimlere yönelik oy verme işlemi sona erdi. Vatandaşlar büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ile muhtarları seçmek için oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, batı illerinde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Seçmenler Ankara'da kurulan 12 bin 158 sandıkta oy kullandı. YSK verilerine göre Ankara'da seçmen sayısı bir önceki seçime oranla 314 bin 378 artarak, 3 milyon 922 bin 163'e yükseldi.

19-03/31/faruk-demir-1554058372.jpg

ARDAHAN 25 YIL SONRA 'CHP' DEDİ

 

Ardahan Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Faruk Demir kazandı.

Ardahan Belediye Başkan adayı olan DSP eski Ardahan Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Belediye Başkan adayı Faruk Demir, kesin olmayan sonuçlara göre Ardahan Belediye Başkanlığını kazandı.

Seçim sonrası parti binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 25 yıl aradan sonra belediyenin CHP'ye geçtiğini söyleyerek, ''Burada 30 yıl kimse belediyeyi hayal etmesin. Öyle bir belediye örneği göstereceğiz ki Doğu illeri bizi örnek alacaklar" şeklinde konuştu.

BİTLİS'İ AK PARTİ KAZANDI

Bitlis Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay kazandı.

Bitlis Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Nesrullah Tanğlay 9 bin 911, HDP adayı Faruk İşlek 7 bin 417 oy aldı.

19-03/31/ysk-ulusal-haber-mustafa-nevruz-sinaci.jpg

YSK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yayın yasağı kalkmadan seçimlerle ilgili yayına giren kanallar hakkında suç duyurusunda ve RTÜK'e ihbarda bulundu.
YSK yetkilileri, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin yayın yasağı henüz kaldırılmadan seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yapan kanallar hakkında 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un yayın yasağına ilişkin 80'inci maddesi gereği savcılığa suç duyurusunda, RTÜK'e ise ihbarda bulunulduğunu bildirdi.

Kanunun "Yayın yasağı" başlıklı 80'inci maddesi, "Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin, yorum yapılması yasaktır. Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilir. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbesttir." hükmünü içeriyor.

YSK, daha önceki seçimlerde saat 21.00'den önce yayın yasağını kaldırıyordu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN