İstanbul seçim sonuçları 2019 Binali Yıldırım oy oranı ne 31 Mart seçimleri son durum

İstanbul seçim sonuçları 2019 Binali Yıldırım oy oranı ne 31 Mart seçimleri son durum

31 Mart Binali Yıldırım oy oranı, İstanbul'da Cumhur İttifakı Millet İttifakı seçim sonuçları an be an güncellenen sayfamızda. Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyor. Kader seçiminde gözlerin çevrildiği en önemli il İstanbul. 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da Cumhur İttifakı adına (AK Parti MHP) Binali Yıldırım, Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) Ekrem İmamoğlu yarışacak. 31 Mart'ta İstanbul'da Binali Yıldırım'ın oy oranı şimdiden merak ediliyor. İstanbul anket sonuçlarında Binali Yıldırım bir adım önde görünse de Ekrem İmamoğlu'da yarışa ortak. İstanbul seçim sonuçları, (Cumhur İttifakı) Binali Yıldırım oy oranı, yerel seçime dair son dakika gelişmeleri anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

İstanbul'da Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? 31 Mart yerel seçimleri Türkiye'nin son yıllardaki en kritik seçimlerinden birisi olacak. Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları, İstanbul ilçe ilçe 31 Mart seçim sonuçları merak ediliyor. Cumhur İttifakı (MHP ve AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. Binali Yıldırım'ın oy oranı, 31 Mart seçimleri partilerin ve ittifakların oy oranları şimdiden merak ediliyor. Birçok anket şirketi Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu yarışına dair çalışmalarını yayınladı. 31 Mart İstanbul seçim sonuçları, Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı anlık olarak haberimizde.

İSTANBUL VE İLÇELERİ SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKIP

BİNALİ YILDIRIM OY ORANI: İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/23/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

İSTANBUL İLÇELERİ SEÇİM SONUÇLARI

Themis Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele eden Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Binali Yıldırım'ın 1 puan önünde olduğunu ortaya koydu. Yerel seçimlerin en belirleyici etkeni olarak görülen kararsızların dağılımının ardından CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 49.3'ü, Binali Yıldırım'ın alacağı oyu ise yüzde 48.3 oluyor.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, araştırmaya katılanların yüzde 49,3'ü AK Parti'ye, yüzde 41,3'ü CHP'ye, yüzde 5,2'si HDP'ye ve yüzde 4,1'i MHP'ye oy vereceklerini belirtti.

MHP'nin İstanbul'dan aday çıkarmadığı ve AK Parti adayını destekleyeceğini belirtmesi göz önüne alınırsa Konsensus anketine göre Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerini Binali Yıldırım kazanacak gibi duruyor.

PollMark Araştırma Şirketi'nin, 9-15 Şubat tarihlerinde görüştüğü 5 bin 24 kişiye dayandırdığı kamuoyu yoklaması, Binali Yıldırım'ın oy oranının yüzde 36 olacağını öngörüyor. Ankete göre yarışın favori ismi ise yüzde 37,8 tahmini oy oranıyla Ekrem İmamoğlu.

Gezici’nin anketine göre ise AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım, yüzde 49,3 ve CHP ve İYİ Parti'nin desteklediği Ekrem İmamoğlu ise yüzde 48,6 oy oranına sahip olduğu görülüyor.

ORC Araştırma'nın 6 Mart tarihinde paylaştığı ankete göre Yıldırım'ın oyları yüzde 50,9 olurken, İmamoğlu'nun oyları yüzde 46,6 olarak açıklandı. Ankete katılanların yüzde 2,5'i diğer adaylara oy vereceğini ya da kararsız olduğunu açıkladı.

Avrasya Araştırma şirketinin başkanı Kemal Özkiraz, şirketinin yaptığı çalışmanın sonuçlarını paylaştı.Buna göre Ekrem İmamoğlu'nun oyları yüzde 42, Binali Yıldırım'ın oyları ise yüzde 44 olarak belirdi.

Piar Araştırma tarafından 19-22 Aralık tarihlerinde 3 bin 120 kişiye sorularak yapılan kamuoyu yoklamasında ise Yıldırım'a oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 36,5 seviyesindeyken, İmamoğlu'na oy vereceklerini söyleyenler yüzde 33 oldu.

Optimar Araştırma'nın İstanbul'da 3 bin 12 kişiye sorarak elde ettiği bilgiler ışığında Binali Yıldırım'a desteğin oranı yüzde 45,9 Ekrem İmamoğlu'na destekse yüzde 41,6 çıktı.

Diğer yandan AK Parti'nin kendisi için yaptırdığı araştırmaya göre İstanbul'da Binali Yıldırım'ın oylarının Ekrem İmamoğlu'ndan 1.5 puan farkla önde olduğunu belirlendi. Aksoy Araştırma şirketine göre de İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım önde.

Anket sonuçların İBB için Binali Yıldırım önde gidiyor

BİNALİ YILDIRIM: HDP'LİLERİN DE OYUNU ALACAĞIM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Kürt seçmenden HDP dışında en çok oyu alan parti AK Parti'dir dolayısıyla bazı kürt vatandaşlarımız HDP'ye oy veriyor. HDP'ye oy veren Kürt seçmenden de oy alacağım. Onun da İstanbul'un geleceği için düşünceleri var" diye konuştu.
Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları;

“Bir kere HDP ve Kürt seçmenler ayırt edilmeli. Kürtlerin sanki oyunun tamamına HDP sahipmiş gibi konuşmayacağız. Biz Güneydoğu'daki bazı illerde birinci ve ikinci partiyiz. Kürt seçmenden HDP dışında en çok oyu alan parti AK Parti'dir dolayısıyla bazı kürt vatandaşlarımız HDP'ye oy veriyor. HDP'ye oy veren Kürt seçmenden de oy alacağım. Onun da İstanbul'un geleceği için düşünceleri var. Her şeyden önce HDP aday göstermedi onları bağlayacak bir aday da yok. Ben İstanbulluların tamamının adayıyım.”

“16 yıl boyunca bunu hep söyledim Anamıza babamıza biz karar vermiyoruz ki? Doğuştan gelen kimliğimiz bizim kimliğimiz ve onurumuzdur. Herkes onur duysun gurur duysun bu bizim kardeşliğimiz için gurur duymamız gereklidir. Vatan toprağımız milletimiz ve devletimiz bizim vazgeçilmezimizdir. Bunlar hepimizin ortak değeridir. Onun dışındaki farklılılarımız bizim alnımızın akıyla göğsümüzü gere gere söyleyeceğiz.”

HDP EŞ GENEL BAŞKANI TEMELLİ’NİN SÖZLERİ

“Bu yönlendirme CHP ve HDP tarafından da yapılıyor. Altında bir uyarı da var. Kazanamazsanız sebebini söylüyorum diyorsunuz. Ben de diyorum ki HDP seçmeni ve bu şehrin geleceğini düşünen herkes partisini ertelesin ama İstanbul'un seçiminde beraber gidelim. Çünkü İstanbul bizim ortak geleceğimiz. Bu yeterince bir sebebidir.”

“‘BİNALİ BEY İSTEKSİZ’ HAKLI MI BUNU SÖYLEYEN”

Benim tabiatım öyledir. Ağır konuşurum soyadım gibi iş yaparım Şunu söyleyeyim. Bana hiç kimse hiçbir şartta istemediğim bir şeyi yaptıramadı. İstanbul Belediye Başkanı adaylığına kendim karar verdim ve çok istekliyim.

Millet İttifakının adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu seçim çalışmalarını sürdürüyor

EKREM İMAMOĞLU: 2023'TE TÜRKİYE'Yİ KAZANIRIZ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'da bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyeleriyle ile bir araya geldi. İmamoğlu, "Bugün İstanbul'u kazanırız, 2023'te de Türkiyeyi kazanırız" dedi.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde destek isteyen Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Böyle ahbap çavuş ilişkisini asla istemiyoruz. Hiçbir belediye akraba kulübüne dönemez. Biz öyle oğlan, kızı, damadı, gelini falan bu işleri sevmeyiz. Bu işler bize göre değil. Kamu görevi yapıyoruz biz. Aile şirketi yönetmiyoruz. Devletin, milletin parasını kolluyoruz ve hizmet üretiyoruz. Ailesi gitsin işine baksın. Sadece eşimi siyasi temsiliyet gereği yanımda hep beraber yol yürüyen iki hayat arkadaşı olarak görebilirsiniz. Onun dışında siyasi olarak ve yönettiğimiz kurumların hiç birisinde bizim akrabalarımızı görmeyeceksiniz" dedi.

"ORAYI DA BİZE DEVREDEBİLİRLER"

İmamoğlu şöyle devam etti: "Biz kazandığımız an itibariyle belki aynaya bakarlar hatalarını anlarlar, çözüm ararlar. Aramazlarsa 2023'te de Türkiye'nin seçimini kazanırız. Bugün İstanbul'u kazanırız, 2023'te de Türkiyeyi kazanırız. İyi rekabet, güçlü rekabet; millet bundan faydalanır. Siyasi kurumlar yenilenmeli. Siyasi kurumlar hizmet etmeli. Partiler araçtır. Çıkarız milletin huzuruna 2023'te: Bakarlar bunlar mı iyi, onlar mı iyi? Ona göre oy verirler. Çok zorlanırlarsa orayı da bize devredebilirler."

31 Mart Binali Yıldırım oy oranı, İstanbul'da Cumhur İttifakı Millet İttifakı seçim sonuçları an be an güncellenen sayfamızda. Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyor. Kader seçiminde gözlerin çevrildiği en önemli il İstanbul. 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da Cumhur İttifakı adına (AK Parti MHP) Binali Yıldırım, Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) Ekrem İmamoğlu yarışacak. 31 Mart'ta İstanbul'da Binali Yıldırım'ın oy oranı şimdiden merak ediliyor. İstanbul anket sonuçlarında Binali Yıldırım bir adım önde görünse de Ekrem İmamoğlu'da yarışa ortak. İstanbul seçim sonuçları, (Cumhur İttifakı) Binali Yıldırım oy oranı, yerel seçime dair son dakika gelişmeleri anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN