2019 Üsküdar seçim sonuçları: İşte Üsküdar Belediye Meclisi oy oranları 31 Mart

2019 Üsküdar seçim sonuçları: İşte Üsküdar Belediye Meclisi oy oranları 31 Mart

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde tercihini yaptı. Peki İstanbul Üsküdar seçim sonuçları 2019 nasıl şekillendi? Üsküdar Belediye Meclisi oy oranları ne? AK Parti mi CHP mi önde? Kara.com seçim özel sayfasında 31 Mart Üsküdar seçim sonucu, AK Partili İsmet Yıldırım CHP'li Ahmet Kılıç mı önde dakika dakika aktarıyor.

31 Mart Üsküdar seçim sonuçları, Üsküdar oy oranları karar.com seçim 2019 sayfasında anlık olarak aktarılıyor. İstanbul seçim sonuçları 2019'un şekillenmesinde kritik ilçelerden biri olan Üsküdür'da kim önde? Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin destek veridği AK Parti' adayı İsmet Yıldırım mı İYİ Parti detekli CHP adayı Ahmet Kılıç mı? Aday çıkarmayan HDP faktörü ile iki ismin yarışında Üsküdar Belediye Meclisi oy oranları nasıl şekillenecek? Aşağıdaki linkten sandık sonuçlarını takip edebilirsiniz. 

ÜSKÜDAR SEÇİM SONUCU: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

Üsküdar seçim sonucunu "İsmet Yıldırı mı Ahmet Kılıç mı önde?" sorusunun cevabı belirleyecek. Cumhru İttifakı çatısı altında AK Parti, Millet İttifakı çatısı altında CHP adayı yarıştı. Peki yarış nasıl noktalanır. Önceki seçim sonuçları ve anketler AK Parti adayının şanslı olduğunu gösteriyor. 

19-03/25/skudar.png
24 Haziran Üsküdar seçim sonuçları ve partilerin oy oranları

24 Haziran seçimleri Üsküdar sonuçlarına göre AK Parti yüzde 42.2, CHP yüzde 29.5, İYİ Parti yüzde 9.9, HDP yüzde 8.7, MHP yüzde 7.1 oy almıştı. Millet İttifakı'na rağmen AK Parti adayı daha şanslı görönüyor. Anketlerde ise yine tablo AK Parti'den yana. Ancak aradaki fark daha az. 

ORC'nin son anketine göre Üsküdar'da Cumhur İttifakı adayı %44,2, Millet ittifakı adayı  %42,1 oy alıyor. 

 19-03/30/ekran-resmi-2019-03-30-023027.png

Ankette, AK Parti adayı ile CHP adayı arasında çok az bir fark olmasına rağmen Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun Üsküdar yarışında bu fark biraz daha açılıyor. Binali Yıldırım yüzde 49'un üzerinde oy alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 44.7'de kalıyor. 

AK PARTİ ADAYI İSMET YILDIRIM KİMDİR?

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, uzun yıllar Kiptaş Genel Müdürlüğü görevini sürdürdü. 

19-03/25/ak-parti-ismet-yildirim.jpg
AK Parti Üsküdar'da İsmet Yıldırım ile seçime girdi.

1960 yılında Ümraniye'de doğan İsmet Yıldırım, Bayburt kütüğüne kayıtlı olup aslen Rizeli. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun olduktan sonra aile şirketinde müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve İnşaat Müteahhitleri Komitesi Başkanlığı'nın yanı sıra bir çok vakıf ve dernekte yöneticilik yapmıştır. 1999 yılından bu yana Kiptaş Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Yabancı dili İngilizce olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

CHP'NİN ÜSKÜDAR ADAYI AHMET KILIÇ

CHP'nin Üsküdar adayı Ahmet Kılıç, 1965 yılında Trabzon'un Maçka İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve lise eğitiminin bir kısmını Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1978'de ailesiyle birlikte Üsküdar'a taşındı. Eğitimine Üsküdar Akşam Lisesi'nde devam etti. Ardından, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

19-03/25/chp-ahmet-kilic.jpgCHP'nin Üsküdar adayı Ahmet Kılıç'ı İYİ Parti de destekledi.

Kılıç, 1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile aktif siyasete katıldı. 1992 yılında Üsküdar'da CHP'nin kurucu üyelerinden oldu. 2001 yılında Esnaf Komisyon Başkanlığı, 2007–2009 yılları arasında partide İlke Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 Yerel Seçimlerinde CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyeliğine aday oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve Üsküdar Belediye Meclisi'nde CHP'yi temsil etti. Üsküdar Belediye Meclisi'nde İmar Komisyon Üyeliği görevini yürütüyor ve bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalar yapıyor.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN