İstanbul Kartal seçim sonuçları burada: Ebubekir Taşyürek mi Gökhan Yüksel mi | Seçim 2019

İstanbul Kartal seçim sonuçları burada: Ebubekir Taşyürek mi Gökhan Yüksel mi | Seçim 2019

Oy verme işlemi bittikten sonra İstanbul'da gözler Kartal seçim sonuçları için de çevrildi. K parti ve CHP'nin oy oranlarının yakın olduğu Kartal'da Ebubekir Taşyürek mi önde Gökhan Yüksel mi? İstanbul Kartal Belediye Başkanlığı seçimi seçim sonucu, CHP, AK Parti oy oranları, diğer parti ve adayların oldukları oy sayıları seçim 2019 özel sayfamızda dakika dakika aktarıyoruz. İşte AK Partili Ebubekir Taşyürek ile CHP adayı Gökhan Yüksel arasındaki yarışta Kartal oy oranları son durum.

31 Mart 2019 yerel seçimleri için gözler Ankara ve İstanbul'dan gelecek sonuca çevrilirken bir çok ilçede kritik önemde. Kartal seçim sonuçları 2019 da bunlar arasında. Oy oranları açıklanmaya başladığı andan itibaren CHP ve AK Parti'nin birbibiren yakın olduğu Kartal oy oranları KARAR.COM seçim 2019 sayfsından dakika dakika takip edilebiliyor.  31 Mart Kartal seçim sonuçları, AK Parti-CHP oy oranları anlık olarak haberimizde. Kartal'da mevcut CHP'li belediye başkanı Altınok Öz aday gösterilmedi. CHP Kartal adayı Gökhan Yüksel olurken, AK Parti'de 31 Mart Kartal seçimleri için Ebubekir Taşyürek'i aday gösterdi. İstanbul seçim sonuçları 2019 için önemli etkisi olacak Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu yarışında belirleyici olacak Kartal oy oranlarını parti parti aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 

KARTAL SEÇİM SONUÇLARI: CHP Mİ, AK PARTİ ÖNDE? 

Ebubekir Taşyürek mi Gökhan Yüksel mi önde? Bu sorunun cevabı belki de sandıktan çıkacak son oya kadar belli olmayacak. Ancak önceki seçim sonuçları ve anketler bu konuda bir fikir verebilir. 

19-03/25/kartal.png
24 Haziran Milletvekili Seçimleri Kartal sonuçları

24 Haziran Kartal seçim sonuçları AK Parti yüzde 38.2, CHP yüzde 32.3, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 8.7, MHP yüzde 7.8 olarak şekillenmişti. CHP ile AK Parti arasındaki 6 puanlık fark bu kez Millet İttifakı - Cumhur İttifakı yarışı ile değişebilir mi? En kritik soru bu. İYİ Parti ve HDP'nin yüzde 19'u bulan oy potansiyeli CHP adayına kanalize olursa AK Parti-MHP bloğunun yüzde 56'lık oyunu geçebilir. Anketlere bakıldığında bunun mümkün olduğu görülüyor. 

ORC Araştırma Şirketi'nin İstanbul ilçeleri için yaptığı son ankette Kartal seçim sonucu tablosu şöyle oluştu:  Cumhur İttifakı adayı: %4 2,2 Millet İttifakı adayı: %45,6 Kararsız: %10,8 Diğer: %1,4

 19-03/30/orc-secim-anketi-istanbul-ilceler-xbee.png
ORC anketine göre Kartal'da Binali Yıldırım'a yüzde 44.6, Ekrem İmamoğlu'na ise yüzde 47.6 oy çıkıyor. 

Kartal İstanbul 2019 seçim sonuçları için de önemli. Çünkü ilçede kıran kırana CHP-AK Parti yarışının sonucu bir ilçenin daha el değiştirmesi anlamına gelebilir. 1.016 bin sandıkta 346.014 seçmenin oy kullancağı ilçede çıkacak sonuçlar bu açıdan önemli. 

ORC'nin anketine göre Cumhur İttifakı'nın önde olduğu ilçeler:

Şile, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Zeytinburnu, Sultangazi, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Güngören, Eyüpsultan, Fatih, Esenler, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bağcılar, Bahçelievler, Arnavutköy, Avcılar, Ümraniye, Üsküdar, Başakşehir.

Millet İttifakı'nın aldığı ilçeler:

Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe.

1 ilçede ise DSP tarafından Şişli Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün ismi öne çıktı.

19-03/25/ebubekir-tasyurek.jpg
Ebubekir Taşyürek, Kartal'ı AK Parti'ye kazandırmak için çalışacak

AK PARTİ ADAYI EBUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR

AK Parti Kartal adayı Ebubekir Taşyürek teşkilattan gelen bir isim ve biyografisiyle dikkat çekiyor. 

Erzurum’da 1960 yılında dünyaya gelen Ebubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da Üniversiteyi Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı. Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan ve 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet eden Taşyürek, ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocuk babasıdır.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2007–2008) 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi. 2009 Mart yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi seçilen Taşyürek, 2009 yılından beri İBB Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini 2014 Mart dönemine kadar yürüttü. Taşyürek halen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı’nı da yürütüyor.

19-03/25/gokhan-yuksels.jpg
Gökhan Yüksel, CHP'nin Kartal Belediye Başkan adayı oldu

CHP'NİN KARTAL ADAYI GÖKHAN YÜKSEL KİMDİR?

CHP Kartal adayı Altınok Öz ekonomist kimliği ile öne çıkıyor. Öz, 1987 yılında İstanbul’un Kartal İlçesinde doğdu. Lisans eğitimini Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümünde yaptıktan sonra Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kartal Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Ana Kademe Kurultay Delegeliği görevlerini yürüttü. Encümen Üyeliği, Encümen Başkanlığı, Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevleriyle Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürdü.

19-03/25/altinok.jpg
CHP'nin Altınok Öz Kartal adayı göstermesi partide tepkilere neden olmuştu. Öz'ün kesinleştiği gün Kartal'dan gelen bir grup partili CHP Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

  

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN