Canlı: 31 Mart Ümraniye sonuçları: İşte Ümraniye oy oranları 2019

Canlı: 31 Mart Ümraniye sonuçları: İşte Ümraniye oy oranları 2019

Ümraniye seçim sonuçları 2019 AK Parti ve CHP oy oranları, son dakika haberleriyle karar.com seçim 2019 sayfasında anlık aktarılıyor. AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğu Ümraniye'de belediye başkan adayı İsmet Yıldırım oldu. İsmet Yıldırım'ı Ümraniye'de MHP seçmeni de destekleyecek. CHP'nin adayı Cafer Aktürk'ü İYİ Parti ve HDP'nin desteklemesi bekleniyor. İstanbul seçim sonuçları için de kritik olan Ümraniye 31 Mart sonucu son dorumu canlı olarak aktarıyoruz.

31 Mart yerel seçimlerinde tüm gözler İstanbul'dan gelecek sonuçlarda. Ümraniye seçim sonuçları 2019 AK Parti oy oranları için önemli. Cumhur İttiakı adayı İsmet Yıldırım Millet İttifakı adayı CHP'li Cafer Aktürk arasında geçen Ümraniye yarışı nasıl sonuçlanacak. Millet İttifakı oy oranı Cumhur İttifakı oy oranı ne? karar.com seçim 2019 sayfasında tüm il ve ilçeleri olduğu gimi Ümraniye seçim sonucunu da dakika dakika aktarıyor. 

Aşağıdaki linke tıklayarak Ümraniye seçim sonu son durumu ve İstanbul ilçelerini takip edebilirsiniz. 

ÜMRANİYE SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

31 Mart Ümraniye yerel seçim sonuçlarında AK Parti İsmet Yıldırım mı CHP Cafer Aktürk mü önde? Bu sorunun cevabı merakla beklenirken önceki seçim sonuçları ile anketler AK Parti'yi işaret ediyor. 

19-03/29/mreniye.png

24 Haziran Ümraniye seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 48.1, CHP yüzde 22.8, HDP yüzde 8.8, İYİ Parti yüzde 8.4 oranında oy aldı. HDP-CHP-İYİ Parti bloğuna rağmen AK Parti'nin ipi göğüslemesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Ümraniye seçim sonuçları 2019 için yapılan anketlerde de benzer bir tablo var. 

ORC'nin son seçim anketinden çıkan sonuçlar şöyle: 

Cumhur İttifakı adayı: %51,6
Millet ittifakı adayı: %34,1
Kararsız: %12,6
Diğer: %1,7
Ümraniye – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %55,7
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %39,7
Kararsız: %3,0
Diğer: %1,6

AK PARTİ'NİN ÜMRANİYE ADAYI İSMET YILDIRIM KİMDİR?

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım oldu. Peki, İsmet Yıldırım kimdir, kaç yaşında? 

19-03/29/ismet-yildirm.jpg

1960 yılında Ümraniye'de doğan İsmet Yıldırım, Bayburt kütüğüne kayıtlı olup aslen Rizelidir. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun olduktan sonra aile şirketinde müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve İnşaat Müteahhitleri Komitesi Başkanlığı'nın yanı sıra bir çok vakıf ve dernekte yöneticilik yapmıştır. 1999 yılından bu yana Kiptaş Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Yabancı dili İngilizce olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

CHP'NİN ÜMRANİYE ADAYI CAFET AKTÜRK KİMDİR?

31 Mart'ta CHP Ümraniye'de Belediye Başkan adayı Cafer Aktürk belirledi. Peki Cafer Aktürk kimdir, nerelidir? İşte detaylar.

CHP'nin beldiye başkan adayı Cafer Aktürk, 1965 yılında Sivas'ın Zara İlçesinde dünyaya geldi. 1975 yılından bu yana Ümraniye'de yaşamını sürdürüyor. 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede 1988 yılında yüksek lisansını tamamlayarak yüksek mühendis olmaya hak kazandı.

19-03/29/cafer-akturk.jpg

Aktürk, 1988 yılında mühendislik şirketi kurarak, ticari faaliyetlerini sürdürüyor. 2011 yılında aktif olarak siyasete başladı ve 2012-2014 ilçe sekreterliği ve 2015 Aralık ayından itibaren de ilçe başkanlığı görevini yerine getirdi. Makina Mühendisleri Odası, Tesisat Mühendisleri Derneğine üyedir. Bolucan Köyü Derneğine 3 yıl kurucu başkanlık yaptı. Sivas Zara Yardımlaşma Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği ve Zara Dernekler Federasyonu ile SİVKON dernek üyeliği bulunuyor. Cafer Aktürk, evli ve bir çocuk babasıdır.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Binali Yıldırım

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ekrem İmamoğlu

BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Selim Kotil

DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Muammer Aydın

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Necdet Gökçınar

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Zehra Güner Karaoğlu

VP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mustafa İlker Yücel

İstanbul’da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti %47.9 oy oranına, CHP %40,1 oy oranına, MHP %4 oy oranına sahip oldu.

30 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN