31 Mart seçimleri Bakırköy oy oranları: Bakırköy seçim sonuçları 2019 burada

31 Mart seçimleri Bakırköy oy oranları: Bakırköy seçim sonuçları 2019 burada

AK Parti-CHP çekişmesinin sembolik ilçelerinden Bakırköy seçim sonuçları oy dağılımı, karar.com seçim 2019 sayfasına haritalı olarak yansıyor. Bakırköy seçim sonucu seçmen sayısı bakımından İBB Başkanlık seçimi için de kritik öneme sahip. Bülent Kerimoğlu ile Mehmet Umur yarışında AK Parti ve CHP Bakırköy oy oranlarını canlı olarak aktarıyoruz. Millet İttifakı'nın kurulmadığı ilçede İYİ Parti ve HDP kendi adaylarını çıkardı. Cumhur İttifakı kapsamında MHP Umur'a destek verdi.

31 Mart yerel seçimleri için sandığa giden Türkiye, seçim sonuçlarına kilitlendi. İstanbul'un sonucu en çok merak edilen ilçelerinin başında Bakırköy geliyor. Bakırköy seçim sonuçları 2019 nasıl şekillenecek? CHP bu kez kaybedecek mi? AK Parti oylarını artırabilecek mi? Bu soruların cevabı için sandıklardan çıkacak Bakırköy seçim sonuçlarını karar.com seçim 2019 sayfasında dakika dakika aktarıyoruz. İlçede Millet İttifakı adayı CHP'li Bülent Kerimoğlu ile Cumhur İttifakı adayı AK Partili Mehmet Umur yarıştı. Aday çıkarmayın HDP tabanının ne yönde oy kullandığı da merak konusu. 

Aşağıdaki linkten Bakırköy 31 Mart yerel seçim sonuçlarını anlık olarak takip edebilir, Bakırköy oy oranlarına ulaşabilirsiniz. 

BAKIRKÖY SEÇİM SONUÇLARI: CHP AK PARTİ OY ORANLARI

Bakırköy CHP seçmeninin ağırlıkta olduğu bir ilçe. 24 Haziran Bakırköy seçim sonuçlarına göre, CHP yüzde 48, AK Parti yüzde 20.2, HDP yüzde 13.9, İYİ Parti yüzde 11,9, MHP yüzde 4.5 oranında oy aldı. 

Bakırsöy seçim sonuçlarına yönelik anketlerde de CHP'nin önde olduğu görülüyor.  ORC'nin son seim anketine göre, Cumhur İttifakı adayı yüzde 26,5 CHP adayı yüzde 42,1, İYİ Parti adayı yüzde 9,5
HDP adayı yüzde 8,9 oy oranına ulaşıyor. 

19-03/30/bakirkoy.jpg
ORC'nin son anketine göre Millet İttiakı oy oranının yüksek olduğu Bakırköy'de Binali Yıldırım'ın yüzde 30.1, Ekrem İmamoğlu'nun ize yüzde 59.6 oy oranı bulunuyor. 

 

19-03/30/screenshot_1.jpg
Piar'ın son anketinde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketlerinin anketlerinde ise Binali Yıldırım önde çıkmıştı. 

CHP BAKIRKÖY ADAYI BÜLENT KERİMOĞLU KİMDİR?

CHP'nin adayı Bülent Kerimoğlu 1970 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı ve 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Eğitiminin ardından Kerimoğlu, 1992–1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde General Medical Council'ın bursu sayesinde 16 ay İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi'nde "research fellow" olarak görev yaptı. 10 yıl süreyle İstanbul'un çeşitli hastanelerinde çalıştı.

Bülent Kerimoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Haklarını Koruma Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve Lozan Mübadilleri Vakfı üyelikleri bulunuyor. 2010 – 2011 Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Sekreterliği yaptı ve aynı zamanda 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 3. Bölge Milletvekili adayı oldu. Bülent Kerimoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

AK PARTİ'NİN BAKIRKÖY ADAYI MEHMET UMUR KİMDİR?

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı olan Mehmet Umur'un hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Mehmet Umur kimdir?

Mehmet Umur, 1965 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra aile şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatına başladı.

Sanayici ve aynı zaman da kendi sektöründe İstanbul Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Öğütülmüş Tahıl Ürünleri Komite Başkanıdır. Kastamonu Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kastamonu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonuspor Yönetim Kurulu Üyesi, İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi, TOBB Delegesi ve MÜSİAD üyesidir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN