2019 Maltepe seçim sonuçları burada: İşte 31 Mart İstanbul Maltepe oy oranları

2019 Maltepe seçim sonuçları burada: İşte 31 Mart İstanbul Maltepe oy oranları

Gözler sandıklardan gelecek sonuçlarda. İstanbul'un kritik ilçelerinden biri olan Maltepe seçim sonuçları, oy oranları canlı takiple karar.com seçim 2019 sayfasında. CHP adayı Ali Kılıç ile MHP Ahmet Baykan arasında geçen Maltepe yarışında kim önde? Maltepe oy oranları, AK Parti CHP, MHP belediye meclisi oy oranları İstanbul seçim sonuçları için de önemli. Son dakika haberleriyle Maltepe seçim sonucunu birlikte aktarıyoruz...

Yerel seçim için sandığa giden İstanbul'da kıyasıya yarışın yaşandığı ilçelerin başında Maltepe oldu. Sandıklardan gelen ilk sonuçlar beklenirken, Maltepe seçim sonuçları, Maltepe oy oranları anlık olarak seçim 2019 sayfamıza grafik ve haritalarla yansıyor. İYİ Parti destekli CHP adayı Ali Kılıç AK Parti destekli MHP adayı Ahmet Baykan arasında geçen yarışta oy oranları nası şekillendi? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti belediye meclisi oy oranları nasıl oldu? Tüm bu soruların cevabını aşağıdaki linke tıklayarak canlı olarak takip edebilir, son dakika seçm haberlerine ulaşabilirsiniz.  

MALTEPE SEÇİM SONUÇLARI 2019: ALI KILIÇ MI AHMET BAYKAN MI ÖNDE?=

2019 Maltepe seçim sonuçları için nefesler tutulurken,  İstanbul'da Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu yarışını etkileyecek ilçede son durum önemli. AK Parti, Silivri ve Beşiktaş'la beraber Maltepe'de de MHP adayını destekleme kararı almıştı. Bu kritik seçim sandığa nasıl yansıyacak. Öngörüde bulunmak için 24 Haziran Maltepe seçim sonuçları ve anketlerden gelen sonuçlara bakmak lazım. Ancak CHP'nin ilçede güçlü olduğunu AK Parti ile arasındaki yüzde 3'lük farkın MHP'ye nasıl yansıyacağı önemli. 

19-03/26/maltepe.png

24 Haziran genel seçimleri Maltepe sonuçları

ANKETLERDE MALTEPE SONUÇLARI

24 Haziran Maltepe seçim sonuçlarına göre, CHP yüzde 37.6, AK Parti 34.3, HDP yüzde 10.3, İYİ Parti yüzde 9.2, MHP yüzde 6.9 oranında oy almıştı. MHP'nin bu seçimde kazanması zor görünse de AK Parti oylarıyla birliket önemli bir şansı bulunuyor. CHP ise hem İYİ Parti hem de HDP oylarıyla rahatlıkla zafer ilan edebilir. 

ADA şirketinin enketine göre CHP yüzde 48.9 oy alıyor. MHP ise yüzde 47.1'de kalıyor. Daha sonra yapılan ORC'nin anketinde ise kararsızla dağıtılmadan Cumhur İttifakı MHP adayı %39,3
Millet ittifakı CHP adayı %44,8 oy alıyor. 

CHP MALTEPE ADAYI ALİ KILIÇ KİMDİR?

CHP Maltepe'de Ali Kılıç uzun yıllar Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı. Bu süreçte, insanlığa en büyük acıları yaşatan savaş gerçeğiyle genç yaşta karşılaştı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

19-03/26/ali-kilic.pngCHP'nin Maltepe adayı Ali Kılıç.

Avrupa’nın en güçlü göçmen örgütü olarak kabul edilen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini devraldığında, henüz 30 yaşındaydı. Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı toplumsal mücadeleyi örgütlü olarak yükseltti.
 
Avrupa’daki sosyalist ve sosyal demokrat düşüncenin unutulmaz liderlerinden Federal Almanya Eski Başbakanı Willy Brandt’ın Genel Başkanlığı döneminde Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin Gençlik Kolları’nda başlayan siyasal yaşamını, “Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen” ilkesinin ülkesinde egemen olması için Türkiye’ye taşıdı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 49.30 oy alarak Maltepe Belediye Başkanı seçildi. Göreve gelir gelmez insan odaklı sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirecek bir kadro ile halkın taleplerini çözen, toplumsal sorunlara duyarlı, halktan kopuk değil, halk için hizmet anlayışını benimseyen bir anlayışla Maltepe’yi yönetmeye başladı. 

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin aday isimleri de belli olmaya başladı. Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin İstanbul belediye adayları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarını tanıttığı konferansta, Maltepe’de AKP aday göstermeyeceğini, MHP Maltepe Belediye Başkanı Adayı Ahmet Baykan’ı destekleyeceklerini açıkladı. Peki, Ahmet Baykan kimdir? Ahmet Baykan nereli?

19-03/26/ahmet-baykan.pngMHP'nin adayı Ahmet Baykan'ı AK Parti seçmeni de destekleyecek

MHP'NİN MALTEPE ADAYI AHMET BAYKAN KİMDİR?

MHP Maltepe adayı Ahmet Baykan 1960 Artvin Hopa doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünde eğitim gördü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1986-89 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda devlet memurluğu görevine başladı. 1989-90 Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, 1990-94 Etibank A.Ş'de Müfettiş, 1994-2004 Maltepe Belediye Başkan yardımcılığı, 2004-14 Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü, 2014-18 Maltepe Belediyesi Müfettiş olarak görev yaptı.

2001-04 yılları arasında Pendik Kızılay Derneği Başkanlığı, 1994- 2004 yılları arasında 10 yıl Küçükyalı Yelkenspor Kulübü Başkanlığı, Halen Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı SASAV Başkanlığını yapıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ahmet Baykan evli 1 çocuk babası. Maltepe Belediye Başkan Adayı olması öncesinde Ahmet Baykan Maltepe Belediyesi teftiş kurulundaki görevinden istifa etmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN