Fatih seçim sonuçları 2019: 31 Mart Fatih seçim sonucu oy oranları

Fatih seçim sonuçları 2019: 31 Mart Fatih seçim sonucu oy oranları

Türkiye sandıklara kilitlendi. AK Parti'nin kalelerinden İstanbul Fatih ilçesi de o noktalardan biri. Fatih seçim sonuçları 2019 oy oranları da merak ediliyor. Cumhur İttifakı adayı ile CHP ve İYİ Parti adayı arasında geçen yarışta AK parti, MHP, CHP ve İYİ Parti oy oranları karar.com seçim 2019 sayfasında takip ediliyor. AK Parti adayı Ergün Turan, mı CHP adayı Soner Özimer mi önde. İşte son dakika seçim haberleriyle Fatih yerel seçim sonuçları...

Cumhur İttifakı AK Partili Ergün Turan, CHP'nin Soner Özimer İYİ Parti'nin İlay Aksoy ile yarışıtğı İstanbul Fatih yerel seçim sonuçları seçim özel sayfamızda. Peki Fatih seçim sonuçları son durum ne? Partilerin oy oranı nasıl şekillendi. Ergün Turan ve Soner Özimer yarışında kim önde? Karar.com tüm il ve ilçeleri olduğu gibi Fatih seçim sonucunu da dakika dakika aktarıyor. 

Aşağıdaki linke tıklayarak Fatih seçmi sonuçları 2019 ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. 

FATİH SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKIP

FATİH'TE SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

Fatih yerel seçim sonuçlarında AK Partili Ergün Turan mı yoksa CHP Soner Özimer mi önde. Bu sorunun cevabı aslınad önceki seçim sonuçları ile anketlerden verilebilir. 

19-03/29/fatih-secim.png

24 Haziran Fatih seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 47.8, CHP yüzde 23.4, HDP yüzde 11.4, İYİ Parti 8.3, MHP yüzde 6.4 oranında oy aldı. Bu sonuçları AK Parti'nin MHP'nin oy desteği ile zafere ulaşma ihtimali güçlü kılarken HDP oylarının kritik olduğunu gösteriyor. Oyların CHP'ye kayması durumunda dengelerin bu parti lehine değişmesi mümkün.

Fatih seçim sonuçlarına yönelik ORC'nin yaptığı son ankette ise tablo şöyle şekillendi: 

Cumhur İttifakı adayı: %45,5
Millet ittifakı adayı: %36,6
İYİ Parti adayı: %6,9
Kararsız: %9,2
Diğer: %2,4
Fatih – İstanbul büyükşehir anketi:

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %51,3
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %41,4
Kararsız: %5,6
Diğer: %1,7

ADA Araştırmanın anketinde de AK Parti önde gözüküyor. Ergün Turan yüzde 47.7, Soner Özimer yüzde 39.7 oy alıyor. Bu tablo AK Parti'nin Fatih Belediye Başkanlığı ve meclis oy oranlarında zafer ilan edeceği anlamına geliyor. 

AK PARTİ'NİN FATİH ADAYI ERGÜN TURAN KİMDİR?

AKP’de İstanbul ilçelerinin belediye başkanı adayları açıklanıyor. Mevcut belediyelerin 14'ü ile devam kararı çıkarken diğer ilçelerde ise yeni isimlerle yola devam etme kararı alındı. AKP Fatih belediye başkan adayı ise Ergün Turan oldu. Ergün Turan kimdir?

19-03/29/ergun-turan.png
AK Parti'nin adayı M. Ergün Turan TOKİ Başkanlığı göreviyle tanınıyor

Ergün Turan, 1967 senesinde İstanbul Bakırköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1990 sensinde İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1999-2014 dönemlerinde Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği yapan Turan, aynı zamanda 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, 2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 18 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı görevine atanan M. Ergün Turan, evli ve dört çocuk babasıdır.

19-03/29/chp-soner-ozimer.jpg
CHP'nin adayı Soner Özimer

CHP FATİH ADAYI SONER ÖZİMER KİMDİR?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkan adayı Soner Özimer kimdir?

Başkan adayı Özimer, 1967 yılında Kırklareli'nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Fatih'te tamamladı ve ardından 1994 tarihinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Mali Müşavir olarak çalışma hayatına atıldı.

2003 yılından bu yana Sirkeci'de kendine ait mali müşavirlik bürosunda mali müşavirlik yapan Soner Özimer, 2004-2009 ile 2009-2014 yılları arasında Fatih Belediyesi Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyon Üyesi olarak görev yaptı. Bunların yanı sıra 3 kez Denetim Komisyonu Üyeliği yaptı. 2011-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İlçe Yöneticisi olarak 2 yıl görev yaparak, 2014 yılında tekrar Fatih Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bütçe Komisyonu Üyesi olan Özimer, aynı zamanda grup başkan vekilidir. Soner Özimer, evli ve iki çocuk babasıdır.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN