Esenler seçim sonuçları: 31 Mart Esenler oy oranları

Esenler seçim sonuçları: 31 Mart Esenler oy oranları

AK Parti'nin kalelerinden Esenler'de hangi parti önde? 31 Mart yerel seçimleri İtanbul Esenler seçim sonuçları Mehmet Tevfik Göksu ve İYİ Partili Mustafa Yılmaz oy oranları karar.com seçim 2019 sayfasında anlık olarak grafik ve haritalara yansıyor. CHP'nin aday göstermediği Esenler'de İYİ Parti adayı Mustafa Yılmaz Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak yarıştı. Göksu ise Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin de oyunu aldı.

İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Esenler'de  de seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. İlçede 305.875 seçmen 895 sandıkta oy kullandı. AK Parti adayı Mehmet Tevfik Göksü ile İYİ Parti adayı Mustafa Yıldız belediye başkanlığı için yarıştı. Esenlerde de birçok il ve ilçede olduğu gibi Millet İttifakı-Cumhur ittifakı bloğu oluştu. Aşağıdaki linke tıklayarak Esenler seçim sonuçları 2019 ile ilgili tüm detaylara ulaşabilir, son dakika seçim haberlerine de ulaşabilirsiniz.

ESENLER OY ORANLARI: KİM ÖNDE 

Peki Esenler seçim sonucunda kim önde? Mehmet Tevfik Göksu mu Mustafa Yıldız mı önde? Bu sorunun cevabı için gözler sandıklara çevrilirken, 24 Haziran seçim sonuçları aslında zafer ilan edecek aday için ipucu veriyor. 

 

19-03/26/esenler-24-haziran.png
Milletvekili genel seçimleri Esenler sonuçları ve partilerin aldığı oy oranları

24 Haziran genel seçimleri Esenler sonuçlarına göre, Parti yüzde 56.7, CHP yüzde 12.8, HDP yüzde 11.7, MHP yüzde 10.8, İYİ Parti yüzde 6 oranında oy aldı. Bu tabloya bakıldığında 31 Mart yerel seçimlerinde Esenler'de zafere AK Parti'nin ulaşamasının yüksek ihtimal olduğu görülüyor.

Anket sonuçları da AK Parti adayını işaret ediyor. 

ORC Araştırma'nın anketine göre, kararsızlar dağıtılmadan Cumhur İttifakı adayı %61,2, Millet ittifakı adayı: yüzde 13,8 HDP adayı yüzde 8,3 oy alıyor. 

AK PARTİ ADAYI MEHMET TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

AK Parti Esenler'den Mehmet Tevfik Göksu'yu aday gösterdi. AK Parti, İstanbul Esenler Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Esenler Belediye Başkan adayı olan Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Göksu, 1966 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan belediye başkan adayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmasını Siyaset Sosyolojisi üzerine tamamladı.

19-03/26/mehmet-tevfik-goksu.jpg
Esenler mevcut belediye başkanı AK Partili Mehmet Tevfik Göksu

Tevfik Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıcai sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde olan Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı'da yaptı. Sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Göksu, 2009 Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilerek seçimleri kazandı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti'den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimleri kazanan isim oldu. Evli ve dört çocuk babası Mehmet Tevfik Göksu, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Esenler Belediye Başkan Adayı oldu.

19-03/26/yi-parti-mustafa-yilmaz.jpg

MUSTAFA YILMAZ ESENLER'DE KONUŞTU

İYİ Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Mustafa Yılmaz için tanıtım toplantısı düzenlendi. Programa İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Recep Özkan ve CHP'nin Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay katıldı. İYİ Parti'nin Esenler Belediye Başkan Adayı Mustafa Yılmaz için düzenlenen tanıtım toplantısına CHP olarak Yılmaz'a desteğini yinelemek üzere katılan Esenler CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay "Esenler'in bağrına saplanan ihanet hançerini birlikte çıkaracağız. Mustafa Yilmaz'a desteğimiz tamdir"

Toplantıda konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, "Bizler siyasette nefes alabilmek için bazı temel değerleri yeniden var edebilmek için bir mücadele içerisindeyiz. Bu nedenle kurduğumuz bu güç birliğini çok önemsiyorum. Kutuplaştırma ve milleti bölme girişimlerine karşı kurduğumuz güç birliği bu girişimlere de bir dur diyor. İlçelerde başarıyı elbette istiyoruz. İstanbul için ise oyumuz tabii ki Sayın İmamoğlu'nundur.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN