2019 Eyüpsultan seçim sonuçları: 31 Mart yerel seçimleri Eyüpsultan oy oranları ne?

2019 Eyüpsultan seçim sonuçları: 31 Mart yerel seçimleri Eyüpsultan oy oranları ne?

31 Mart Eyüpsultan seçim sonuçları oy oranları ve tüm detayları seçim özel sayfamızda aktarıyoruz. Türkiye son yılların en kritik seçiminde sandıklardan gelecek sonuçlara kilitlenirken gözlerin çevrildiği noktalardan biri de İstanbul'un tarihi ilçesi... Eyüp AK Partili Deniz Köken ile CHP'li Emel Bilenoğlu arasındaki seçime sahne oldu. Cumhur İttifakı Millet İttifakı yarışının yaşandığı ilçede partilerin oy oranları dakika dakika sayfamıza yansıyor.

Millet İttfakı ile Cumhur İttifakı yarışının yaşandığı 31 Mart yerel seçimlerinde oyların sayımı sürerken Eyüpsultan seçim sonuçları 2019 son durum ne sorusunun cevabı da aranıyor. Eyüpsultan'da AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti oy oranları anlık olarak seçim 2019 sayfamızda... AK Parti Cumhur İttifakı kapsamınad Deniz Kökten'i CHP ise Millet İttifakı çatısı altında Emel Bilenoğlu'nu aday gösterdi. İttifakın gizli ortağı olduğu söylenen HDP ise yine kilit konumda. 

Aaşığıdaki linke tıklayarak seçim 2019 sayfasına ulaşabilir tüm il ve ilçeler için olduğu gibi İstanbul Eyüpsultan seçim sonuçlarını, oy dağılımını anlık olarak takip edebilirsiniz. 

EYÜPSULTAN SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Eyüpsultan'da AK Parti'nin oy üstünlüğü bulunuyor. CHP ise İYİ Parti ve HDP sayesinde iddialı. Peki sonuçlar nasıl şekillenir. 31 Mart tablosu bu ilçe için nasıl işler... 2018 genel seçimleri ile 31 Mart yerel seçimleri için yapılan anketler hassas dengeyi gözler önüne sermesi bakımından önemli veriler içeriyor. 

19-03/29/eyup.png

24 Haziran Eyüpsultan seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 43.5, CHP yüzde 28.3, HDP yüzde 9.7, MHP yüzde 8.2, İYİ parti yüzde 8.2 oranında oy aldı. Bu tablo AK Parti'nin Millet İttifakı-HDP bloğu karşısında şansının büyük olduğunu gösteriyor. 

2014 yerel seçimlerinde de ilçede benzer oy oranları ortaya çıkımıştı. Ancak 2018'de oyları düşen CHP bu seçimde yüzde 40'ı geçen oy oranıyla yerelde iddialı olduğunu göstermişti. 2014 sonuçları şöyle: 

19-03/31/eyupsultan2014.jpg

Eyüpsultan seçim sonuçlarına yönelik anketlerde ise sürpriz ihtimali beliriyor. ORC'nin son araştırmasında oy dağılımı tahmini şöyle: 

Cumhur İttifakı adayı: %44,5
Millet ittifakı adayı: %33,1
Kararsız: –
Diğer: %1,9
Eyüp – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %51,2
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %39,4
Kararsız: %7,7
Diğer: %1,7

Ancak ADA Araştıram Şirketi'nin anketinde ise farklı bir oy dağılımı dikkat çekiyor. AK Parti adayı yüzde 48.7 oy alırken, CHP adayı yüzde 47.4'e ulaşıyor. İki anket sonucu da AK Parti'nin güçlü olduğu ilçede CHP'nin arayı kapatması dikkat çekiyor. 

AK PARTİ EYÜPSULTAN ADAYI DENİZ KÖKTEN KİMDİR?

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Eyüpsultan Belediye başkan adayı Deniz Köken oldu. Peki Deniz Köken kimdir?

19-03/29/deniz-kokten.jpg
AK Parti Deniz Kökten ile Eyüpsultan yerel seçimlerine giriyor

Deniz Köken 1964 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1984–1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi'nde memurluk yaparak başladı. 1989–1994 yıllarında Bankacılık sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. 1994 Yerel seçimlerinde Eyüp Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1994–2004 yılına kadar devam eden on yıllık bu süreçte, Eyüp Sultan için gerçekleştirilen başarılı projelere imza attı.

1994 Yerel seçimlerinde Eyüp ilçesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi olan Köken, 1994–1999/1999–2004 yılları arasında iki dönem bu meclislerde Bütçe ve Tarife komisyonlarında üyelik ve başkanlık yaptı. Bu yıllar arasında Eyüp Spor Kulüp Başkanlığı da yapan Köken, müziğe olan ilgisi sebebiyle Eyüp Musiki Vakfı kurucu üyeliği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı kurucu üyeliği gibi çeşitli sosyal faaliyetler içinde bulundu.

19-03/29/emel-bilenoglu.jpg

CHP'NİN EYÜPSULTAN ADAYI EMEL BİLENOĞLU KİMDİR?

CHP, Eyüpsultan'dan 31 Mart yerel seçimleri için Emel Bilenoğlu'nu aday gösterdi. Peki, Emel Bilenoğlu kimdir? 

31 Mayıs 1971 tarihinde Bartın’ın Amasra İlçesinde doğdu. İlkokulu Paşabahçe İlkokulunda, orta ve lise eğitimini ise Kandilli Kız Lisesi'nde tamamladı. Üniversiteyi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nü bitirdi.

1993 - 2006 yılları arasında çeşitli kurumsal firmalarda tasarım müdürlüğü ve koordinatörlük görevlerini yürüttü. 2006’dan 2014 yılına kadar kendi firmasında çalıştı ve Türkiye’nin önemli firmalarının tasarım danışmanlığını sürdürdü. Halen gıda sektöründe faaliyet gösteren kendi firmamızda tasarım danışmanlığı ve kurumsal danışmanlık yapıyor. Emel Bilenoğlu, evli ve 2 çocuk sahibidir.

PİAR ARAŞTIRMA'NIN ANKETİ

Piar Araştırma, 20-27 Mart tarihlerinde altı büyükşehirde yaş ve cinsiyet kotası uygulayarak 11 bin 445 katılımcıyla görüştü. Ankette yüzde 2.1 hata payı olduğu belirtildi.

Buna göre, İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 50.3'le ilk sırada yer alırken, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.2 olarak kayda geçti.

Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın oyu, AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki'nin bir hayli önünde, Ankette Yavaş yüzde 54.7 gösterilirken, Özhaseki'nin oyu yüzde 43.2'de kalıyor.

İzmir'de CHP'nin adayı Tunç Soyer yüzde 63.1'le ipi göğüslüyor. AKPartili Nihat Zeybekci'nin oyu ise yüzde 35.6 olarak kayda geçti.

Antalya ve Aydın'ı CHP, Adana'yı ise MHP'nin adayının kazanacağı öngörüldü.

31 MART YEREL SEÇİM NOTLARI

31 Mart yerel seçimlerinde 57 milyon seçmen oy kullanacak, 12 siyasi parti yarışacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katılacak.

HANGİ RENGE HANGİ MÜHRÜ BASACAĞIZ

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN