Son dakika! Ataşehir AK Parti mi CHP mi? Seçim 2019 Avcılar sonuçları son durum

Son dakika! Ataşehir AK Parti mi CHP mi? Seçim 2019 Avcılar sonuçları son durum

Karar.com İstanbul'un kritik öneme sahip Ataşehir seçim sonuçları ve oy oranlarını dakika dakika seçim 2019 sayfasında aktarıyor. Ataşehir'de CHP mi önde AK Parti mi? Son durum ne? İsmail Erdem oy oranı, Battal İlgezdi oy oranı nasıl şekillendi? 24 Haziran'da AK Parti ve CHP'nin oy oranlarının birbirine çok yakın çıktığı ilçede bu kez kim zafer ilan edecek. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Ataşehir seçim sonuçlarına nasıl yansıyacak? Tüm detaylarıyla haberlerimizde.

31 Mart yerel seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından İstanbul ve ilçelerinde oy oranları merakla beklenirken, Ataşehir seçim sonuçları en çok merak edilenler arasında. AK Parti ve CHP'nin başa baş yarıştığı Ataşehir oy oranları ve son durum ne? CHP'li Battal İlgezdi mi önde AK Partili İsmail Erdem mi önde? Aşağıdaki linke tıklayarak İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Ataşehir seçim sonucuna da anlık olarak ulaşabilirsiniz. 

ATAŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI: 31 MART YEREL SEÇİMLERİ

Karar.com'un seçim 2019 sayfasına yansıdığı gibi Ataşehir seçim sonuçları yine CHP ile AK Parti arasındaki rekabete göre şekilleniyor. Ataşehir'de 24 Haziran milletvekili seçimleri oy dağılımına bakıldığında AK Parti ve CHP'nin oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu görülüyor. AK Parti yüzde 37.5, CHP yüzde 33.8, HDP yüzde 11.5, İYİ Parti 8.1, MHP yüzde 7.3 oranında oy aldı. 31 Mart seçimlerinde ittifakların etkisi CHP'yi bu kez daha şanslı hale getirdi. İYİ Parti ve HDP'nin toplamda yüzde 19'u geçen oyu CHP'ye kaydığı taktirde AK Parti'yi geçmesi mümkün. 

Ataşehir 2014 yerel seçim toblosu da CHP'nin lehine:

19-03/28/atasehir-secim-2014.jpg

ATAŞEHİR SEÇİM ANKETİNDE FARK 5 PUAN

ADA Araştırma'nın İstanbul ilçelerinde yaptığı son ankete göre CHP adayı yüzde 56.1 ile önde. AK Parti'nin oyu ise yüzde 41.4. 

ORC'nin anketinde ise yine Ataşehir'de Millet İttifakı önde görünüyor. Detaylar şöyle: 

Yine ankete göre ‘Millet İttifakı’nın en az altı puan farkla önde olduğu ilçeler Bakırköy, Beşiktaş, Silivri, Adalar, Ataşehir, Kadıköy.

 

19-03/25/battal-ilgezdi.jpg

CHP'NİN ATAŞEHİR ADAYI BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

CHP'nin 31 Mart Ataşehir belediye seçimlerinde adayı yine Battal İlgezdi olacak. Peki Battal İlgezdi kimdir, nerelidir?

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959 tarihinde Malatya’da doğmuştur. İlkokulu Malatya'da okuduktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı, ortaokulu ve liseyi İstanbul’da okuyup ardından Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Battal İlgezdi, aile şirketlerde görev alarak ticaret hayatına atıldı. Aynı zamanda öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP'de sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve yedi yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in ilk belediye başkanı oldu. İlgezdi, 6 Aralık 2017'de İçişleri bakanlığı tarafından görevden alındı. Yargılandığı Heliport davasında beraat etti.

19-03/25/smail-erdem.jpg

AK PARTİ'NİN ATAŞEHİR ADAYI İSMAİL ERDEM

İsmail Erdem AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı oldu. 31 Mart Ataşehir seçimlerinde Ataşehir belediyesini kazanmak isteyen AK Parti ilçede seçime iddialı hazırlanıyor. Peki, İsmail Erdem kimdir, nerelidir?

1959 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. 1977 yılında MSP Kadıköy baş müşahidi olarak siyasete atıldı. 1984 yılından itibaren Refah Partisi Kadıköy ilçe teşkilatında, ilçe yönetiminde 2 dönem seçim işleri, 2 dönem teşkilat başkanlığı yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili adayı oldu. Erdem, 1995 - 2001 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisi’nde İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1999 Yerel Seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak yer aldı. 1999 yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte, İl Genel Meclis Grubu'nu kurdu ve Grup Başkanı seçilen İsmail Erdem, 2001 - 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 1. Bölge SKM Başkanlığı yaptı. 2004 - 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005 - 2009 yılları arasında Encümen Üyeliği görevlerini yürüten Erdem, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, iki dönem üst üste Sancaktepe Belediye Başkanı seçildi ve halen başkanlık görevini sürdürüyor.

Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü'nün Onursal Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir. Erdem, Ensar Vakfı Genel Merkez 1. dönem yönetim kurulu üyesi İstanbul Dostluk Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, kurucusu olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı olmasının yanı sıra, Sivas Platformu Başkanlığı ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütüyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN