Büyükçekmece seçim sonuçları 2019: 31 Mart Büyükçekmece oy oranları! İşte son durum

Büyükçekmece seçim sonuçları 2019: 31 Mart Büyükçekmece oy oranları! İşte son durum

Büyükçekmece 31 Mart yerel seçimleri ittifaklar yarışına sahne oldu. CHP ve AK Parti'nin başa baş olduğu ilçede gözler sandıklarda... Büyükçekmece seçim sonuçları 2019 verileriyle ilgili tüm detaylar karar.com seçim 2019 özel sayfasında. Büyükçekmece Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranları ne? AK Partili Mevlüt Uysal ile eski Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün yüzde kaç oy aldı. HDP'nin etkisi ne oldu? Tüm detayları aktarıyoruz...

Büyükçekmece seçim sonuçları için gözler sandıklarda. 174 binden fazla seçmenin oy kullandığı ilçede tam bir ittifaklar savaşı yaşandı. Cumhur İtitfakı adına eski İBB Başkanı AK Partili Mevlüt Uysal ile Millet İttifakı adına CHP'li Hasan Akgün yarıştı. Kadir Topbaş'ın ardındabn İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mevlüt Uysal, Büyükçekmece belediye başkan adayı olarak gösterilmişti. Aygün ise ilçenin eski belediye başkanı. İki önemli ismin Büyükçekmece seçim sonucunu zaferle tamamlamak için girdiği yarış İstanbul seçim sonuçları için kritik önemde. Öte yandan aday göstermeyen HDP'nin oylarının CHP'ye gidip gitmeyeceği de merak konusu... 

Karar.com seçim özel sayfasından Büyükçekmece seçim sonuçlarına ulaşmak, harita ve tablolarla detayları takip edebilmek için aşağıdaki linke tıklayınız. 

MEVLÜT UYSAL MI HASAN AKGÜN MÜ ÖNDE?

Büyükçekmece'de AK Parti'nin adayı eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal bir adım önde görünsede sonuçlar sürprizlere gebe. 31 Mart Büyükçekmece seçim sonuçları Mevlüt Uysal ve Hasan Akgün'ün aldığı oy oranları beklenirken önceki seçimler ve anketler kimin yarışı kazanacağının ipuçlarını veriyor. 

24 Haziran seçimleri Büyükçekmece sonuçlarına göre AK Parti yüzde 38.5, CHP yüzde 33.1, İYİ Parti yüzde 10.2, HDP yüzde 8.9, MHP yüzde 7.9 oranında oy aldı. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı eğer HDP ve İYİ Parti oylarını alırsa yarışı kazanıyor. Burada kritik soru HDP tabanının Akgün'e oy verip vermeyeceği. HDP-CHP-İYİ Parti bloğunun ilçede yüzde 50'den fazla oy ptansiyeli bulunuyor. 

Anket sonuçları da benzer bir tabloya işaret ediyor. ORC Araştırma'nın son anketine göre, adayların ve ittiakların oy oranları şöyle:

Büyükçekmece

  • Cumhur İttifakı adayı: %39,6
  • Millet ittifakı adayı: %41,0
  • Kararsız: %18,2
  • Diğer: %1,2

Büyükçekmece – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

  • Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %42,5
  • Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %46,4
  • Kararsız: %10,2
  • Diğer: %0,9

19-03/30/buyukcekmece.jpg
Büyükçekmece'de Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu yarışı ORC anketine böyle yansıdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için PİAR'ın 30 Mart'ta açıklanan anket sonuçlarına göre de İmamoğlu çok az bir farkla yarışı önde götürüyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png
İmamoğlu yüzde 50.3 Yıldırım ise yüzde 48.2 oranında oy alıyor. Ancak daha önceki birçok ankette de Yıldırım'ın fark attığı ortaya çıkmıştı. 

19-03/26/412e9e1a14ca149449241ef3310a68d9.jpgMevlüt Uysal İBB Başkanlığı'ının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanlığına aday oldu

AK PARTİ'NİN BÜYÜKÇEKMECE ADAYI MEVLÜT KİMDİR?

AK Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1988’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar avukatlık yapan Mevlüt Uysal, bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. AK Parti’nin kuruluş sürecinde yer alarak 2001 yılında AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.

2009 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlk dönemindeki projeleri ve başarılı hizmetleriyle, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. İkinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilerek görevine devam etti. 28 Eylül 2017’de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Mevlüt Uysal, evli ve dört çocuk babasıdır.

19-03/28/1037960643.jpgCHP'nin adayı Hasan Akgün

CHP'NİN ADAYI HASAN AKGÜN KİMDİR, NERELİDİR?

CHP'nin Büyükçekmece belediye başkan adayı Hasan Akgün 1955 yılında Trabzon'da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı. 1974 yılında üniversite eğitimiyle birlikte Sefaköy Belediyesi'nde belediyecilik hayatına başladı.1977-1981 yılları arasında Sefaköy Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.1981 yılında kuruculuğunda bulunduğu İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Belediye Şube Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti.1984 yılında Küçükçekmece Belediye Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, Bakırköy Belediyesi'nin kuruluşunda ve tüm birimlerinin teşkilatlanmasında görev aldı.

1986 yılında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcılığına atandı. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün " Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi" konulu eğitim programına katılarak geniş çapta araştırma ve incelemeler yaptı.1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde "Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi" konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa'da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi.Büyükçekmece'nin tarihi sorunu olan ve 40 yıl çözülemeyen altyapı sorunun 20 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

1996 yılında, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsünde "Şehircilik ve Kıyı Bölgeleri Yönetimi" konulu doktora tezini tamamlayarak "Doktor" ünvanı aldı.Türkiye'nin ilk ve tek TV kulesi ile en büyük kapalı fuar- kongre merkezi olan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ni bölgemize kazandırdı. 1999 yılında 2. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Alt yapı ve eğitim konularında büyük atılımlar yaparak, büyük projelere imza attı.2004 yılında 3. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Bu dönemde Büyükçekmeceyi tamamiyle modern ve cağdaş bir dünya kenti haline getirdi.

2008 yılında çıkarılan 5747 sayılı yasa gereği Büyükçekmece, Mimarsinan, Kumburgaz, Tepecik, Muratbey, Celaliye-Kamiloba belediyeleri ile Gürpınar Pınartepe mahallesinin birleşmesinden oluşan yeni Büyükçekmece ilçesine 2009 yılında 4. kez Belediye Başkanı seçildi.Dr. Hasan Akgün 14 Aralık 2002- 19 Haziran 2004 tarihleri arasında Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi yaptı. Halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Delegasyonu Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN