31 Mart seçimleri Beyoğlu oy oranları! İŞTE Beyoğlu seçim sonuçları son durum 2019

31 Mart seçimleri Beyoğlu oy oranları! İŞTE Beyoğlu seçim sonuçları son durum 2019

31 Mart yerel seçim sonuçları için İstanbul'un kritik ilçelerinden Beyoğlu'nda ittifaklar yarıştı. Oy sayımı sürerken Beyoğlu seçim sonuçları da merakla bekleniyor. Millet İttifakı adına CHP'li Alper Taş ile Cumhur İttifakı adına Haydar Ali Yıldız'ın yarıştığı Beyoğlu seçim sonucu partilerin oy oranları karar.com seçim 2019 sayfasında haritalar ve tablolarla aktarıyoruz. Aday göstermeyen HDP tabanının Alper Taş'a oy vermesi beklenirken, 31 Mart Beyoğlu seçim sonucunda kim önde? İşte detaylar...

Beyoğlu seçim sonuçları 2019'da hangi parti önde. Karar.com seçim 2019 sayfasında Beyoğlu oy oranlarını dakika dakika haritalara yansıtıyoruz. Cumhur İttifakı ortak adayı AK Partili Haydar Ali Yıldız mı Millet İttifakı adayı CHP'li Alper Taş mı önde? MHP, İYİ Parti ve HDP'nin aday çıkarmadığı ilçede ittifakların oy oranları nasıl şekillendi? AK Parti'nin oy üstünlüğünün bulunduğu ilçedeki seçim sonuçları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için de kritik öneme sahip.

Aşağıdaki linkten Beyoğlu seçim sonuçlarını ve oy oranlarını takip edebilir. Son dakika seçim haberlerine ulaşabilirsiniz.

HAYDAR ALİ YILDIZ MI ÖNDE ALPER TAŞ MI?

Beyoğlu'nda AK Parti'nin adayı Haydar Ali Yıldız mı CHP adayı Alper Taş mı önde? 31 Mart Beyoğlu seçimleri kesin sonuçları HDP ve İYİ Parti nedeniyle sürprizle sonuçlanabilir mi? Bu sorunun cevabı hem son seçim sonuçları hem de anketlere göre tahmin edilebilir. 

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Beyoğlu'nda AK Parti yüzde 45.1, CHP yüzde 22.2, HDP yüzde 16.7, MHP yüzde 7.6, İYİ Parti yüzde 6.2 oranında oy aldı. Bu tablo Beyoğlu'nda AK Parti adayının bir adım önde olduğunu gösteriyor. CHP-İYİ Parti ve HDP bloğunun toplam oyu yüzde 45'e çıkıyor. Bu da sürpriz ihtimalini güçlendiriyor. 

Beyoğlu 31 Mart seçimleri anket sonuçları da benzer bir tabloya işaret ediyor. ORC araştırma şirketinin son anketine göre, kararsızlar dağıtılmadan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 36.1'de kalırken, Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 45.4. 

19-03/30/beyoglu.jpg
Beyoğlu'nda İBB yarışında ise Binali Yıldırım yüzde 50.3, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 40.6 oy alıyor. PİAR Araştırma'nın son anketine göre ise  İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 50.3’le ilk sırada alıyor. AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 48.2 oranında oy alıyor.

ADA Araştırma'nın 20 Mart'ta açıklanan Beyoğlu seçimi sonucuna yönelik yaptığı ankette ise CHP ve AK Parti adayları arasında 2 puan fark bulunuyor. Buna göre Haydar Ali Yıldız yüzde 46.7, Alper Taş ise 44.6 oy alıyor. 

Bu veriler Beyoğlu'nda tüm sandıklardaki oy sayımı tamamlanana kadar seçims sonucunun netleşmeyeceğine işaret ediyor.

EKREM İMAMOĞLU BEYOĞLU İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞTU

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu ile ilgili iddialı konuşmuştu. Bir bir gazeteye verdiği rörportajda ciddi anketler yaptırdıklarını, CHP’nin kazanacağı ilçelerin sayısının (Mevcut 14 ilçenin dışında) 10’u bulabileceğini belirterek “Beyoğlu iddialı olduğumuz ilçelerden birisi. Farkın çok göründüğü ama değişime gebe olan başka ilçeler de var” demişti. 

19-03/28/2276086_1200x627.jpg
Beyoğlu'nda AK Parti'nin adayı Ahmet Misbah Demircan'dan sonra Haydar Ali Yıldız oldu

AK PARTİ BEYOĞLU ADAYI HAYDAR ALİ YILDIZ KİMDİR?

AK Parti 31 Mart seçimlerinde Beyoğlu'ndan Haydar Ali Yıldız'ı aday gösterdi. Ak Parti Beyoğlu belediye başkanı adayı Haydar Ali Yıldız’ın nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu seçmen tarafından araştırılıyor. Ahmet Misbah Demircan’dan sonra AKP’nin Beyoğlu belediye başkanı adayı olarak seçime girecek olan Haydar Ali Yıldız’ın biyografisi haberimizde.

Haydar Ali Yıldız, TBMM’de yer alan biyografisine göre 2 Şubat 1971 tarihinde Rize Güneysu’da dünyaya geldi. Baba adı Rızvan, anne adı Havva’dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. AKP Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve AK PARTİ Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Haziran 2009 tarihinde AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve İl Başkan Yardımcılığı-İl Seçim İşleri Başkanı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. 2010 Referandum, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Okçular Vakfı Kurucu Başkanı, Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

19-03/28/1025926651.jpgCHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş

BEYOĞLU CHP ADAYI ALPER TAŞ KİMDİR, NERELİDİR?

AK Parti'nin önde göründüğü Beyoğlu'nda CHP Alper Taş'ı aday gösterdi. Peki Alper Taş kimdir nerelidir? İşte detaylar.

Uzun yıllar DP Başkanlar Kurulu Üyesi görevi sürdüren Alper Taş, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan Adayı oldu. Vatandaşlar tarafından merak konusu olan Alper Taş’ın adı geçmiş seçimlerde de CHP ile anılmıştı. Peki Alper Taş kimdir? Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş Kaç yaşında? 

Alper Taş 1967 yılında Rize'nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Pazar İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı. Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 21 haziran 2009'da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi. Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN