Yerel seçim Beşiktaş sonuçları 2019 burada: İşte Beşiktaş oy oranları | 31 Mart seçimleri

Yerel seçim Beşiktaş sonuçları 2019 burada: İşte Beşiktaş oy oranları | 31 Mart seçimleri

Her seçim büyük çekişmenin yaşandığı İstanbul'un ilçelerinden biri Beşiktaş. 31 Mart yerel seçimlerinde bu kez CHP'nin rakibi MHP oldu. Beşiktaş seçim sonuçları 2019 başlığına dair tüm detayları karar.com seçim özel sayfasında aktarıyoruz. Peki Beşiktaş seçim sonuçları oy oranı ne? CHP adayı Rıza Akpolat mı MHP adayı Serkan Toper mi önde. İşte Beşiktaş oy oranları ve son durum...

AK Parti ile CHP'nin seçimlerde çekiştiği Beşiktaş'ta bu kez MHP yarışta. İYİ Parti de ittifak apmayarak kendi adayını çıkardı. Yarış CHP'li Rıza Akpolat ile AK Parti'nin Cumhur İttifakı çatısı aldında destek verdiği MHP'li Serkan Toper arasında geçti. Gözler "İstanbul seçmi sonuçları içinde kritik olan Beşiktaş seçim sonuçları 2019 oy oranları ne olur?" sorusuna çevrilmiş durumda. Bu kez HDP'nin de gizli müttefik olarak destek verdiği söylenen CHP adayının şansı yüksek. 31 Mart Beşiktaş seçim sonucu, CHP MHP oy oranları, son dakika yerel seçim haberleriyle karar.com seçim özel sayfasında. Aşağıdaki linke tıklayarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz. 

BEŞİKTAŞ SEÇİM SONUÇLARI CHP MHP OY ORANLARI 

CHP adayı Rıza Akpolat mı MHP adayı Serkan Toper mi önde? 31 Mart Beşiktaş seçimleri için bu kritik sorunun cevabı ile ilgili önceki seçimler ve anketler ipucu veriyor

19-03/26/besiktas.png

24 Haziran genel seçimleri Beşiktaş sonuçlarına göre, CHP yüzde 53.3, HDP yüzde 16.5, AK Parti yüzde 15.7, İYİ Parti yüzde 9.9, MHP ise yüzde 3.2  oy olda. Bu tabloda HDP desteği ile CHP adayının kazanması sürpriz olmaz. 2014 yerel seçimlerinde de CHP adayı yüzde 76.29 ile kazanmıştı.  

Beşiktaş seçim sonucuna yönelik anketlere bakıldığında da tablonun değişmediği görülüyor. ADA şirketinin anketine göre MHP adayı Serkan Toper, AK Parti'nin 2018 seçimlerindeki oy oranının biraz aldında yüzde 14.6 oy alıyor. CHP adayı Rıza Akpolat ise yüzde 76.2 ile ipi göğüslemiş görünüyor. 

ORC'nin son seçim anketinde de kararsızlar dağıtılmadan Cumhur İttifakı MHP adayı %21, CHP adayı % 55, İYİ Parti adayı %8,6 oy alıyor. 

CHP BEŞİKTAŞ ADAYI RIZA AKPOLAT KİMDİR?

CHP, 31 Mart seçimlerinde Beşiktaş'tan Rıza Akpolat'ı aday gösterdi. CHP'nin kazanma ihtimali yüksek olan Beşiktaş adayı Rıza Akpolat kimdir, nerelidir? 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

19-03/26/riza-akpolat.jpg

2006-2008 yılları arası Bahçelievler Gençlik Kolu Yöneticiliği, 2009-2011 arası Bahçelievler İlçe Yöneticiliği, Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2011-2015 yıllarında ise Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

Rıza Akpolat, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

BEŞİKTAŞ MHP ADAYI SERKAN TOPER KİMDİR? 

MHP Beşiktaş Belediye Başkan Serkan Toperi kimdir? 1979 yılında Denizli'nin Sarayköy ilçesinde dünyaya gelen Serkan Toperi Aslen Kars- Kagızmanlı olan Topel, İlkokul 1-2-3 sınıfları Sivas-Yıldızeli ilçesinde, ilkokul 4 ve 5. sınıfları ve ortaokul ile lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 2000 yılında mezun olan Toperi, 2002 yılında İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak mesleğe başladı. 2003 ve 2004 yılları arasında Ankara Barosu'nda avukatlık yapan Serkan Toperi, 2005 Mart ayı itibariyle İstanbul'da serbest avukatlık yapmaktadır.

19-03/26/serkan-toper.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi Spor ve Sanattan Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Türk Hukuk Enstitüsü İstanbul Şubesi Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Toperi, 2016 Yılında, Bakan, Milletvekili ve İş- Sanat dünyasının katılımı ile düzenlenen 6.Buhara Medya Yılın En İyileri Medya Ödülleri töreninde, medya ve Fikir Sanat Eserleri Hukuku konusunda ki çalışmaları nedeni ile "Yılıln En İyi Hukuk Danışmanı" ödülüne layık görüldü. Toper, bir çocuk evlat babasıdır.

BEŞİKTAŞ NEDEN ÖNEMLİ?

Beşiktay tüm seçimlerde olduğu gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de sağ ve sol partilerin çekişme alanı. CHP'nin kalesi olan ilçe, bu açıdan sembolük öneme sahip. Beşiktaş'ta 415 sadıkta 139.673 oy kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN