31 Mart seçimleri Adalar oy oranları: İşte Adalar seçim sonuçları 2019

31 Mart seçimleri Adalar oy oranları: İşte Adalar seçim sonuçları 2019

İstanbul yerel seçimlerinde ittifaklar yarışının yaşandığı ilçelerden biri de Adalar oldu. Cumhur İttifakı adına AK Partili Özlem Öztekin Vural, Millet İttifakı adına CHP'li Erdem Gül yarıştı. Adalar seçim sonuçları 2019 oy oranları tüm detaylarıyla karar.com seçim özel sayfasında.

Adalar seçim sonuçlarında AK Partili Özlem Öztekin Vural mı, CHP'li Erdem Gül mü önde? Karar.com tüm il ve ilçeler için yerel seçim 2019 sonuçlarını aktarırken ittifakların yarıştığı İstanbul Adalar ilçesi seçim sonucu oy oranlarını da seçim 2019 sayfasına grafik ve haritalarla yansıtıyor... Millet İttifakı adına yarışan CHP'nin adayı Erdem Gül, son günlerde İstiklal Marşı'na eşlik etmediği bir açılış töreniyle ilgili tartışma konusu olmuştu. Adalar'da oy oranı yüksek olan CHP'yi yerel seçimlerdeki ittifak ortağı İYİ Parti de destekledi. Aday çıkarmayan HDP'nin de benzer bir desteği verdiği düşünülüyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Özlem Öztekin Vural'ı ise MHP destekledi.

Aşağıdaki linke tıklayarak Adalar seçim sonuçları, oy oranları son durumu takip edebilir, son dakika seçim haberlerine ulaşabilirsiniz. 

ADALAR SEÇİM SONUÇLARI: ADALAR'DA CHP Mİ AK PARTİ Mİ ÖNDE?

Erdem Gül ve Özlem Öztekin Vural arasında geçen Adalar seçim sonuçları oy dağılımı merakla beklenirken kimin önde olduğu daha önceki seçim sonuçları ve anketlere bakılarak da tahmin edilebilir. 24 Haziran Adalar seçim sonucuna göre CHP yüzde 40.3, HDP yüzde 23.3, AK Parti yüzde 22.9, İYİ Parti yüzde 7.5, MHP yüzde 4.7 oranında oy aldı. HDP oylarının CHP'ye kanalize olacağı düşünülürse zaten açık ara önde olan partinin bu seçimi de kazanacağı görülüyor. 
 
19-03/28/1549448658537-whats-app-image-2019-02-06-at-11.51
 
CHP'NİN ADALAR ADAYI ERDEM GÜL KİMDİR? 
 
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP, İstanbul Adalar İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Adalar İlçesi Belediye Başkan adayı Erdem Gül kimdir? Gül, 1967 yılında Giresun'da dünyaya geldi. Uzun süre parlamento muhabirliği yaptı ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilciliği görevinde de bulundu. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Stajyerlik döneminin ardından 1992 yılında ANKA Ajansı'nda profesyonel gazetecilik yapmaya başladı.Başkan adayı, Taraf Gazetesi'nde çalıştı ve 2010 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde AK Parti ve parlamento muhabiri olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosunda Haber Müdürü oldu. 22 Ekim 2014 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne getirildi.
 
Erdem Gül, 26 Kasım 2015 tarihinde MİT TIR'ları haberinden dolayı dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı, 92 gün sonra serbest bırakıldı. 
 
19-03/29/zlem-oztekin-vural.png
Adalar'da AK Parti'nin adayı Özlem Öztekin Vural.
 
AK PARTİ'NİN ADALAR ADAYI ÖZLEM ÖZTEKİN VURAL KİMDİR?
 
MHP'nin de destekleyeceği AK Parti Adalar Belediye Başkan adayı Özlem Öztekin Vural 1978 yılında Adalar'da dünyaya geldi. Aslen Ordu Mesudiyeli olan Vural, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Siyasete 2004 yılında Adalar İlçe Başkanlığı'nda Halkla ilişkiler Birim Başkanı olarak atıldı. Vural, 2007 yılında Adalar İlçe Başkanlığı'na getirildi. Ardından, 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 18. sıra Milletvekili Adayı oldu. 2012'de İstanbul İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Özlem Öztekin Vural, 2014 yılında İl Sekreterya Birim Başkanlığı görevine getirildi. 5’inci Olağan Kongre’de tekrar İl Yönetim Kuruluna seçildi ve Sekreterya Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Özlem Öztekin Vural, evli ve 1 kız çocuk sahibidir.31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den İstanbul, Adalar Belediye Başkan adayı oldu.
 

İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oyunu kullanmak için eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Haldun Taner İlkokulu'na geldi.

19-03/31/fotograflar-ekrem-imamoglu-oyunu-kullandi_7152_dhaphoto3.jpg

Oyunu kullanan İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Hayırlı olsun. Şehrimiz için, İstanbulumuz için bugün bir yerel seçim ve gerçekten İstanbul için çok güzel bir netice olacağını umut ediyorum. Bu bir yerel seçim 5 yıl boyunca hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin bütün kentlerinin güzel bir yönetimle buluşması ve de inşallah demokrasinin herkesin kucaklandığı mutlu olduğu huzurlu olduğu milletçe keyif aldığımız şehirlerin olduğu, başta bütün bunların İstanbul'da yaşanmasını diliyorum. Umuyorum İstanbul en yoğun katılımlı oyu kullansın. Umut ediyorum günü sonunda bir kişinin bile burnu kanamadan sıhhatli, sağlıklı, güvenli, huzurlu bir seçim günü yaşayalım" dedi.

19-03/31/fotograflar-ekrem-imamoglu-oyunu-kullandi_7152_dhaphoto1.jpg

 
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN