Şişli seçim sonuçları: 31 Mart Şişli'de hangi parti önde | Adayların oy oranları

Şişli seçim sonuçları: 31 Mart Şişli'de hangi parti önde | Adayların oy oranları

31 Mart Şişli seçim sonuçları, Şişli'de Mustafa Sarıgül, Muammer Keskin, Nihal yıldırım oy oranları ve seçime dair son gelişmeler haberimizde. 2019 yerel seçimlerinin en kritik noktalarından birisi olan Şişli'de DSP'nin eski başkanlardan Mustafa Sarıgül'ü aday göstermesiyle sürecin seyri değişti. CHP'nin mevcut belediye başkanlığını yürüttüğü ve oy oranının yüksek olduğu Şişli'de anketler Mustafa Sarıgül'ü işaret ediyor. Şişli'de 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Nihal Yıldırım, CHP Muammer Keskin, DSP Mustafa Sarıgül ile yarışacak. 31 Mart Şişli seçim sonuçları, Şişli'de adayların oy oranları an be an güncellenen sayfamızda.

Şişli'de kim önde? 31 Mart Şişli seçim sonuçları İstanbul'da sonucu en çok merak edilen seçim noktalarından birisi oldu. CHP'nin adayı Muammer Keskin bir adım önde görünürken, DSP'nin Mustafa Sarıgül'ü aday göstermesiyle ilçede dengeler değişti. 31 Mart yerel seçimleri Türkiye'de siyasetin kaderini belirleyecek. Seçimin kalbi İstanbul'da atıyor. İlçelerde de seçim heyecanı yaşanırken, adayların alacağı oy oranları da merak edilyor. 2019 Şişli yerel seçimlerinde AK Parti Nihal Yıldırım, CHP Muammer Keskin, DSP Mustafa Sarıgül ile belediye başkanlığı için yarıştı. 31 Mart Şişli seçim sonuçları, Şişli'de adayların aldığı oy oranları, yerel seçim son dakika haberleri an be an güncellenen haberimizde.

19-03/30/isili.png

31 Mart Şişli seçim sonuçlarına dair yorum yapmak için 24 Haziran geneç seçim sonuçlarına bakmak gerekiyor. Şişli'de 24 Haziran'da CHP yüzde 41.7, AK Parti yüzde 25.3, HDP yüzde 18.2, İYİ Parti, MHP yüzde 5.3 oranında oy aldı. 

DSP'NİN ŞİŞLİ ADAYI MUSTAFA SARIGÜL

Yerel seçimlerde şişli'den Mustafa Sarıgül'ün aday gösterdilmesi dengeleri değiştirdi. CHP'nin oy poptansiyelinin yüksek olduğu Şişli'de DSP'nin Sarıgül'ü aday göstermesi ile beraber ibre Sarıgül'den yana dönmeye başladı. Peki Mustafa Sarıgül kimdir?

Türk iş adamı ve siyasetçi Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956’da doğdu. Süleyman ve Seher Sarıgül'in torunu olan Mustafa Sarıgül'un babası Hakkı Sarıgül, annesiyse Ayşe Ateş Sarıgül'dür. Ayrıca kendisinin anne ve babası Erzincan'dan ayrılmıştır. Annesi ve babası İstanbul'a yerleşmiştir.

19-03/30/mustafa-sarigul.jpg
Mustafa Sarıgül DSP'nin Şişli adayı oldu

Mustafa Sarıgül, eğitimine Güngören Köyü İlkokulu’nda başladı. Ailesinin İstanbul’a göç etmesi nedeniyle eğitimine İstanbul’da devam etti. Liseyi Zincirlikuyu İsov Yapı ve Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. İlk eşi Hülya Köksaloğlu 1980 yılında öldürülen milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızıydı. Bu evlilikten Abdurrahman Emir adında bir oğlu bulunan Sarıgül, eşi 1985'te vefat ettikten yaklaşık 8 yıl sonra 1993 yılında Aylin Kotil ile evlendi. Evlendiklerinde Sarıgül 36, Kotil ise 22 yaşındaydı. Haziran 2008'de ise boşandılar. Biri Aylin Kotil'den olmak üzere iki çocuk sahibidir.

1999'dan 2014'e kadar İstanbul'un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yapmıştı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için adaylığını koymuş fakat seçimi Kadir Topbaş'ın gerisinde tamamlamıştır.

Mustafa Sarıgül'ün, TBMM'de bir Milletvekili, İstanbul'da Direksiyon Sallamak ve kendi hayatını anlattığı Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla adlı üç kitabı bulunmaktadır.

19-03/30/muammer-keskin.jpg
CHP'nin Şişli adayı Muammer Keskin

CHP ŞİŞLİ ADAYI MUHAMMER KESKİN KİMDİR?

31 Mart seçimlerinde sonucu en çok merak edilen ilçelerden birisi de Şişli. Mustafa Sarıgül'ün DSP'den aday olduğu Şişli'de CHP'nin adayı da Muhammer Keskin oldu. Peki, Muhammer Keskin kimdir, nerelidir?

1954 Ardahan doğumlu. İlk, orta ve Lise eğitimini Ardahan'da tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. 1992 yılında da Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü'nden mezun oldu.

İlk iş deneyimi olarak İstanbul Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Aynı zamanda Genel-İş Sendikası'nda çeşitli kademelerde görev aldı. 1982 yılına kadar İstanbul Belediyesi'ndeki görevini çeşitli birimlerde sürdürdü.

1982 yılında kısa dönem olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra, 1982-1985 yılları arasında İstanbul Koca Mustafa Paşa Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

1985 yılından itibaren Şişli'de muhasebe mesleğini icra etmeye başladı. Aynı tarihlerde Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği kuruluşunda aktif rol aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye ve yönetici olarak görevler aldı.

1990'lı yıllarda Sosyal Demokrat Değişim Dergisi Kurucu Üyesi olarak derginin yayınlanmasında katkı sundu.

1991-1995 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Şişli İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. İlçe, İl ve Kurultay delegeliği yaptı.

1998-2006 yılları arasında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürdü. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşaivrler Odası Akademisi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

19-03/30/ak-parti-nihal-yildirim.jpg
AK Parti'nin adayı Nihal Yıldırım'ı MHP seçmeni de destekleyecek

AK PARTİ ŞİŞLİ ADAYI NİHAL YILDIRIM KİMDİR?

AK Parti 31 Mart seçimlerinde Şişli’den Nihal Yıldırım'ı aday olarak gösterdi. Peki Nihal Yıldırım kimdir? 

 

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji mezunuyum. İstanbul Bilim Üniversitesinde Embriyoloji (tüp bebek) konusunda master yaptı. Kamu ve Özel hastanelerin tüp bebek ünitesinde Embriyolog olarak çalıştı. Avrupa Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek merkezinde ise Embriyolog olarak aynı süre ile tüp bebek merkezinin koordinatörlüğünü yürüttü.

2011 den beri yerel bir televizyon kanalında tüp bebek, kadın sağlığı ve genel sağlık ile ilgili programlar hazırlayıp sunuyor. Yabancı dilim İngilizcedir. Kendi branşıyla ilgili yurt içi ve yurt dışında mesleki eğitim, seminer ,Work shop ve kongrelere katılımları var.

 

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN