Zeytinburnu seçim sonuçları: 31 Mart Zeytinburnu'nda hangi parti önde | Adayların oy oranları

Zeytinburnu seçim sonuçları: 31 Mart Zeytinburnu'nda hangi parti önde | Adayların oy oranları

Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birine girdi. 31 Mart Zeytinburnu seçim sonuçları, Zeytinburnu'nda AK Parti ve CHP'nin aldığı oy oranları, yerel seçimlere dair son dakika gelişmeleri anlık olarak Karar.com seçim 2019 sayfasında. 2019 Zeytinburnu seçimlerine AK Parti Ömer Arısoy, CHP ise Adil Emecan ile girdi. Aday çıkarmayan MHP, İYİ Parti ve HDP ise bu adayları destekledi. Türkiye genelinde birçok ilde kurulan Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) ve Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) seçimin kritik noktalarında kaderini belirledi. İşte 2019 Zeytinburnu seçim sonuçları...

31 Mart Zeytinburnu yerel seçim sonuçları, Zeytinburnu'nda Ömer Arısoy ve Adil Emecan'ın aldığı oy oranları, AK Parti CHP İYİ Parti MHP'nin oy ortalaması ve seçime dair tüm gelişmeler haberimizde. 31 Mart seçimleri Türkiye için kritik bir öneme sahip. Türkiye genelinde partilerin ittifaklar kurarak girdiği yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ortak aday çıkartırken, CHP ile İYİ Parti de kendi ortak adaylarını çıkartıyor. Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) birçok il ve ilçede ortak adaylar çıkarttı. 31 Mart Zeytinburnu seçim sonuçları, Zeytinburnu'nda partilerin aldığı oy oranları an be an Karar.com'da.

ZEYTİNBURNU SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

2019 Zeytinburnu seçim sonuçları haberimizde. 31 Mart Zeytinburnu yerel seçimlerinde AK Parti Ömer Arısoy, CHP ise Adil Emecan ile seçime giriyor. AK Parti adayını MHP, CHP adayını ise İYİ Parti destekleyecek. Ayrıca aday göstermeyen HDP'nin de CHP adayını desteklemesi bekleniyor. 2019 Zeytinbur seçim sonuçlarını anlık olarak haberimizden takip edebilirsiniz.

19-03/30/zeytinburnu.png

31 Mart seçimleri öncesinde 24 Haziran sonuçlarına bakıldığında Zeytinburnu'nda AK Parti'nin avantajlı konumda olduğu görülüyor. 24 Haziran seçimlerinde Zeytinburnu'nda AK Parti yüzde 44.5, CHP yüzde 20.3, HDP yüzde 15.2, MHP yüzde 9, İYİ Parti yüzde 8.9 oranında oy aldı.

AK PARTİ ZEYTİNBURNU ADAYI ÖMER ARISOY KİMDİR?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zeytinburnu'nda AK Parti'nin adayı Ömer Arısoy oldu. Seçimin kritik noktarından birisi olan Zeytinburnu'nda AK Partili Ömer Arısoy'u MHP seçmeni de destekleyecek. Ömer Arısoy kimdi?

19-03/30/mer-arisoy.jpg
Ömer Arısoy bir dönem bakan yardımcılığı da yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcılığı'na getirilen isimlerden biri olan Ömer Arısoy, 1974 yılında Rize'nin Çamlıhemşin ilinde doğdu. Ömer Arısoy babası Bilal Arısoy'u 2011 yılında kaybetmişti.

İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi Basın – Yayın Yüksekokuluna (İletişim Fakültesi) girdi ve üç yıl devam etti. 1992 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1997 yılında bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.1999 – 2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004 – 2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.

1999 – 2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004 – 2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.

Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve 2016 yılının Eylül ayına kadar bu görevde bulundu. Bu tarihte Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Ancak özel hayatına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.

19-03/30/adil-emecan.jpg
CHP'nin adayı Adil Emecan'ı İYİ Parti seçmeni de destekleyecek

CHP'NİN ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADİL EMECAN

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Adil Emecan kimdir?

Belediye başkan adayı,1961 yılında Giresun'da dünyaya geldi. İlkokulu Bahçelievler İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi devlet parasız yatılı olarak Haydarpaşa Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni ve 1986 – 1990 yıllarında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde, Göğüs Hastalıkları ihtisasını tamamladı.

Emecan, 1984 – 1986 yılları arasında Ağrı'da mecburi hizmetini yerine getirdi ve bir yıl Verem Savaş Dispanser Baştabipliği, bir yıl Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü görevini yerine getirdi. 1991 yılında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim Muavinliği ve Başasistanlığına başladı. 1994'den 1999 yılının Nisan ayına kadar Zeytinburnu Belediye Başkanı görevini yürüttü.Aynı dönem Zeytinburnuspor Kulüp Başkanlığını yaptı.

KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT VAKFI'NIN KURUCUSU

Adil Emecan, 2004'de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı, 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Başkanlığı, 2008 – 2010 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği, 2009 yılında CHP Belediye Başkan adayı, 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Görevlisi, 2014 yılında CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Adaylığı, 2015 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgilenen Emecan, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı kuruculuğu, Çevre Sağlık Spor Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığı, Giresun Vakfı Başkanlığı yaptı ve şu an başkan yardımcısı görevlerini sürdürüyor. Adil Emecan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN