Avcılar seçim sonuçları 2019: AK Parti mi CHP mi önde? İşte Avcılar oy oranları

Avcılar seçim sonuçları 2019: AK Parti mi CHP mi önde? İşte Avcılar oy oranları

31 Mart seçimlerinde Avcılar seçim sonuçları kritik öneme sahip. Sandıklar kapandıktan sonra gözlerin çevrildiği Avcılar partilerin oy oranı karar.com seçim özel sayfasında. AK Parti adayı İbrahim Ulusoy mu, CHP adayı Turan Hançerli mi önde. CHP'nin kalesi Avcılar seçim sonucu ne? Dakika dakika aktarıyoruz. İşte Avcılar seçim sonuçları 2019 son durum...

2019 yerel seçimlerinde İstanbul'un Avcılar ilçesi en kritik noktalardan biri. AK Parti İbrahim Ulusoy, CHP Turan Hançerli ile belediye başkanlığı için yarışacak. Avcılar seçim sonuçarı oy oranları, dakika dakika Karar.com seçim sayflarına yansıyor. CHP'nin güçlü olduğu ilçeden çıkacak sonuç İstanbul geneli için de büyük öneme sahip. Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım arasında geçen yarışta kimin İBB Başkanı olacağını belirleyecek ilçelerin başında Avcılar geliyor. Seçmen sayısı açısından hatırı sayılır bir yere sahip ilçede 874 sandıkta 300 bindan fazla seçmen oy kullandı. 

AVCILAR SEÇİM SONUNÇLARI: AVCILAR'DA KİM ÖNDE?

Avcılar AK Parti ve CHP'nin oy oranlarının birbirine yakın olduğu çekişmeli ilçelerden. 31 Mart Avcılar seçim sonuçları, AK Parti ve CHP'nin oy oranlarını aşağıdaki linkten takip edebilir, MHP'nin de Cumhur İttifakı kapsamında desteklediği İbrahim Ulusoy mu önde, İYİ Parti'nin Millet İttifakı kapsamında desteklediği Turan Hançerli mi önde takip edebilirsiniz. 

AVCILAR SEÇİM SONUCUNDA HDP KRİTİK

Peki Avcılar seçim sonuçlarında ipi kim göğüsler. Önceki seçim sonuçlarında başabaş bir tablo HDP kritik noktaya getiriyor. 24 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti ilçede yüzde 35.80 oy aldı. CHP yüzde 33.43, HDP yüzde 13.12, MHP yüzde 7.75 oy çıkardı. Millet İttifakı'na gizli destek verdiği ileri sürülen HDP tabanının İstanbul genelinde olduğu gibi Avcılar'da ne yönde oy kullanacağı sonucu belirleyecek. Üç partinin Cumhur İttifakına karşı oy oranı Yüzde 55'i buluyor. 

19-03/28/avcilar-2014-secim.jpg

2014 yerel seçimleri Avcılar sonucu da benzer tabloya işaret ediyor. B useçimlerde CHP AK Parti'ye yüzde 4 fark atmıştı. MHP'nin oyları ise yüzde 9.13'te kalmıştı. 

AVCILAR ANKET SONUÇLARI NE DİYOR?

Anket sonuçlarında da Avcılar seçim sonucu CHP adayının lehine. Ada Araştırma'nın anketinde CHP'li Turan Hançerli yüzde 51, AK Parti adayı İbrahim Ulusoy ise yüzde 40.5 oy alıyor. 

19-03/23/ulusoy.jpg

İBRAHİM ULUSOY KİMDİR?

Başhekim A. İbrahim Ulusoy, 1978 Trabzon doğumlu. İlk ve Ortaöğrenimini Trabzon da bitirdi. 2000 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2001-2006 yıllarında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Genel Cerrahi kliniğinde ihtisasını tamamladı. Giresun Görele Devlet Hastanesinde 30.01.2007 tarihinde Genel Cerrahi uzmanı olarak başladığı görevine Ekim 2009 – Kasım 2012 tarihleri arasında başhekim olarak devam etti.

2012-2014 yıllarında İstanbul Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastane yöneticiliği yaptı. 2015-2017 yıllarında Bayrampaşa Devlet Hastanesi başhekimliği, ardından Aralık 2017’ye kadar TKHK İstanbul Fatih Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı olarak görev yaptı.

01.12.2017 itibari ile Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinde Başhekim olarak göreve başladı. Halen görevine devam etmekte olup evli iki çocuk babasıdır.

19-03/23/turan-hancerli.jpg

CHP AVCILAR ADAYI TURAN HANÇERLİ

CHP Avcılar adayı Turan Hançerli 1975 yılında Tokat’ta doğdu. 1999 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans ve 2011 yılı Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans derecesini aldı. Marka ve Patent vekili olup, aktif olarak avukatlık yapmaktadır.

1993 yılında kaza geçirdi ve %95 oranında engelli kaldı ve iki kol protezi kullanmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Almanca bilir. Evli, Deniz HANÇERLİ’nin eşi, Asya ve Neşe‘nin babasıdır.

Türkiye’nin 65 noktasında şubesi bulunan ve kamu yararına çalışan Türkiye Sakatlar Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Engellilerin Çatı Örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk’tan sorumlu Genel Sekreterlik görevini seçildi.

2012-2013 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçesi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı.

2014 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bununla birlikte Hukuk Komisyonu, Engelliler ve Çevre Komisyonları başkanlığı yaptı.

CHP 35 ve 36. Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi seçildi. Sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılarının yardımcılığını yaptı. 2014 Yerel, 2014 Cumhurbaşkanlığı, 2015 Genel ve 2017 Anayasa Referandum unda Engelli ve Yaşlıların sandığa ulaştırılması kampanyalarını yürüttü. Emek Bürolarının Tüzüğünü revize etti. Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarının birlikte yürüteceği DAYANIŞMA isimli bir çalışma programı hazırladı ve örgütlenmesi için faaliyet yürüttü, bu çalışma programını hayata geçirmeye çalışmaktadır. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP 3.bölge İstanbul milletvekili adayıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN