Tuzla seçim sonuçları: 31 Mart Tuzla'da hangi parti önde | Adayların oy oranları

Tuzla seçim sonuçları: 31 Mart Tuzla'da hangi parti önde | Adayların oy oranları

31 Mart yerel seçim sonuçlarında gözler İstanbul ve Ankara'da olacak. Büyükşehir belediye seçiminin yanı sıra İstanbul ilçelerinde de seçim heyecanı devam ediyor. 31 Mart Tuzla seçim sonuçları, Tuzla'da adayların aldığı oy oranları haberimizde. 2019 yerel seçimlerinde Tuzla'da AK Parti Şadi Yazıcı, CHP Salim Gürsoy ile yarışa girdi. AK Parti adayını MHP seçmeni de destekledi. Millet İttifakı çatısında birleşen CHP ile İYİ Parti'nin ortak adayı ise Salim Gürsoy. CHP adayını HDP seçmeninin de desteklemesi bekleniyor. İşte 2019 Tuzla seçim sonuçları.

2019 yerel seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. 31 Tuzla seçim sonuçları, Tuzla'da Şadi Yazıcı - Salim Gürsoy oy oranları, AK Parti CHP oy ortalaması ve seçime dair tüm gelişmeler haberimizde. AK Parti'3nin oy potansiyelinin yükske olduğu Tuzla'da CHP atak yaparak zafere ulaşmak istiyor. 2019 Tuzla seçimlerinde CHP'nin adayını İYİ Parti ve HDP seçmeni destekledi. Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP'nin seçmenleri ise Şadi Yazıcı'ya oy verecek. 31 Mart Tuzla seçim sonuçları an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da.

TUZLA'DA HANGİ PARTİ ÖNDE? 31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Tuzla, yerel seçim sonuçları merak edilen ilçelerden birisi. İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yanı sıra gözler ilçelerden gelecek olan oy oranlarında. AK Parti'nin Tuzla'daki oy üstünlüğü dikkat çekiyor. 31 Mart Tuzla seçimlerinde AK Parti Şadi Yazıcı, CHP ise Salim Gürsoy ile belediye başkanlık yarışına girdi.

 

19-03/30/tuzla.png

24 Haziran seçimlerinde AK Parti yüzde 42.5, CHP yüzde 25.4, HDP yüzde 10.9, MHP yüzde 10.2, İYİ Parti yüzde 9 oranında oy aldı.

AK PARTİ 'NİN ADAYI MEVCUT BAŞKAN ŞADİ YAZICI

AK Parti'nin Tuzla adayı mevcut başkan Şadi Yazıcı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti İstanbul'daki 14 ilçede mevcut başkanlarla devame deceğini duyurmuştu. Peki Şadi Yazıcı kimdir, nerelidir? İşte detaylar.

Şadi Yazıcı, 1971 yılında Erzurum'da doğdu. Tuzla Belediye başkanı ve hekim olan Şadi Yazıcı 1974 yılında ailesi İstanbul Kartal'a yerleşti. İlkokulu Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulunda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini yine Kartal'da, Kartal Lisesi'nde tamamladı.

19-03/30/adi-yazici.jpg
Şadi Yazıcı, Tuzla'da belediye başkanlığı görevini bir dönem daha devam ettirmek istiyor

1987 yılında liseyi bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına giren Dr. Şadi Yazıcı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Atatürk Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra, Tıp doktoru olarak meslek hayatına başladı.

İlk olarak Tuzlada 1997 yılında kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmete başladı. 2000 yılında İkinci kliniğini yine Tuzla sınırlarında E5 üstünde bulunan Aydıntepe Mahallesinde, yine Tuzlada açtı.

2005 yılında kliniği geliştirerek 90 kişilik kadrosu ile Tuzla'da hizmet vermekte olan Tuzla Cerrahi Tıp Merkezini kurdu. Merkezde, Mesul Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Daha önce aktif siyasette bulunmayan Dr. Şadi Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunda İstanbul Tuzla kurucu İlçe Başkanı olarak siyaset hayatına başladı. 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan son ilçe kongresinde tekrar aday olmayarak yedi yıllık ilçe başkanlığı görevini yeni bir arkadaşa bıraktı. AK Parti, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Tuzla'da Şadi Yazıcı aday göstermiş bu iki seçimden başarılı sonuçlar almıştır. Şadi Yazıcı 2014 seçimlerinde yüzde 48,06 oy ile seçilmiştir.

1997 yılında itibaren Tuzlada oturan Dr. Şadi Yazıcı, aynı Fakülteden mezun olan Dr. Fatma Yazıcı ile 1998 yılında hayatını birleştirdi. Ömer Faruk Yazıcı ve Yavuz Enhar Yazıcı isminde iki erkek çocuk babasıdır.

19-03/30/salim-gursoy.jpg
CHP'nin adayı Salim Gürsoy,  1999 yılında Anavatan Partisi'nden Tuzla Belediye Başkan adayı olmuştu

CHP'NİN TUZLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SALİM GURSOY KİMDİR?

CHP İstanbul Tuzla İlçesi Belediye Başkan adayı olarak Salim Gürsoy'u belirledi. Salim Gürsoy kimdir, nerelidir? İŞte Salim Gürsoy'un biyografisi.

Saklim Gürsoy, 1964 yılında İstanbul, Tuzla'da dünyaya geldi. 1986'da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Gürsoy, bir süre Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinin finans bölümünde görev aldı. 1989 yılında ticaret ile ilgilenmeye başladı. 1993 yılında Anavatan Partisi'nde siyasete girerek, 1994-2003 yılları arasında Tuzla İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. 1999 yılında Anavatan Partisi'nden Tuzla Belediye Başkan adayı oldu. Salim Gürsoy, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN