Beylikdüzü seçim sonuçları 2019: CHP mi AK Parti mi önde? İşte Beylikdüzü seçim sonucu

Beylikdüzü seçim sonuçları 2019: CHP mi AK Parti mi önde? İşte Beylikdüzü seçim sonucu

Beylikdüzü seçim sonuçları 2019 kim önde? AK Parti'li Mustafa Necati Işık mı CHP'li Mehmet Murat Çalık mı? Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevden ayrıldığı Beylikdüzü belediye başkanlığı yarışı CHP ve AK Parti arasında geçti. 31 Mart Beylikdüzü AK Parti CHP oy oranı bu nedenle önemli. İşte dakika dakika 31 Mart seçimleri Beylikdüzü seçim sonucu...

Beylikdüzü seçim sonuçları merak ediliyor. 31 Mart Beylikdüzü'nde CHP mi AK Parti mi önde? Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan eden CHP Beylikdüzü için Mehmet Murat Çalık'ı aday gösterdi. AK Parti'den ise ise Mustafa Necati Işık yarıştı. İBB Başkanlığı için Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu yarışırken, AK Parti CHP oy oranlarının birbirine yakın olduğu Beylikdüzü seçimlerinde son durum da önemli. Çünkü ilçeden çıkacak sonuç İtanbul genelini de etkileyecek. 

Beylikdüzü seçim sonuçları son durumu aşağıdaki linkten dakika dakika takip edebilir partilerin oy oranlarına ulaşibilirsiniz. 

BEYLİKDÜZÜ'NDE AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE? 31 MART SONUÇLARI

24 Haziran seçimleri Beylikdüzü sonuçlarında AK Parti CHP'ye 3 puana yakın fark atmıştı. 

19-03/25/beyslikduz.png
24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Beylikdüzü sonuçları

AK Parti yüzde 36.4, CHP yüzde 33.7, İYİ Parti yüzde 10.8, HDP yüzde 10.1, MHP yüzde 7.3 oranında oy aldı. 31 Mart yerel seçimlerinde MHP AK Parti adayına İYİ Parti ise CHP adayına destek verdi. HDP'nin aday göstermemesi ve CHP adayını işaret etmesi nedeniyle aradaki farkın bu kez kapanması sürpriz olmaz. Millet İttifakı bloğunun oy toplamı, yüzde 50'yi geçiyor.

ANKETLERDE BEYLİKDÜZÜ 31 MART SONUCU

Nitekim bu durum anketlere de yansıdı. ORC'nin son seçim anketinde ilçede Millet İttifakı yüzde 42,1, Cumhur İttifakı yüzde 38,5, kararsızlar yüzde 17,9 olarak şekillendi. ADA Şirketi'nin araştırmasında ise CHP adayı önde. Ankette AK Parti yüzde 33.4, CHP yüzde 51.5 oy oranına ulaştı. 

19-03/25/mustafa-necati-isik.jpg
AK Parti'nin Beylikdüzü adayı Mustafa Necati Işık.

AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ ADAYI MUSTAFA NECATİ IŞIK KİMDİR?

Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı yakından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beylikdüzü adayının Mustafa Necati Işık olduğunu açıkladı.

Peki, Mustafa Necati Işık kimdir? Aslen Muş'lu olan Mustafa Necati Işık 1984'te Mersin'de doğdu. 2007 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Uluslarası Politika üzerine İngiltere'de yüksek lisans eğitimi aldı. Üniversite de, fikri ve vicdanı hür liderlerin yetişmesi için organizasyonlar düzenleyen, öğrencilerin kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunan Geleceğin Liderleri Kulübünün kurucu başkanlık dahil 3 sene başkanlığını yürüttü. Siyasi hayatına 2005 yılında Ak Parti Gençlik kolları üniversite başkanı olarak başladı, 2012-2015 ve 2015-2018 yılları arasında 2 dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İleri derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde Arapça bilmektedir. Uluslararası konteyner, hava kargo, demiryolu ve karayolu taşımacılığı yapan lojistik firması bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

19-03/25/mehmet-murat-calik.jpg
CHP'nin adayı Mehmet Murat Çalık, bir dönem Ekrem İmamoğlu'nun danışmanlığını da yaptı.

CHP BEYLİKDÜZÜ ADAYI MEHMET MURAT ÇALIK

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Ekrem İmamoğlu isminin açıklanmasının ardından gözler Beylikdüzü Belediyesi'ne çevrildi. Dün akşam Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi'nde, Beylikdüzlülerle bir araya gelen Başkan Ekrem İmamoğlu, yeni belediye başkan adayının Mehmet Murat Çalık olduğunu açıkladı.

Sahnede partililere halefini tanıtan İmamoğlu, "Gerçekten emeği çok büyük. 9 yıldır birlikte çalıştık. Ona baktığınızda beni göreceksiniz. 3 kardeşiniz, 3 arkadaşınızda hiçbir zaman bir makama talip olmamıştır. Bu 3 arkadaşınızda o makamlara layık görülmüştür." diyerek Mehmet Murak Çalık'ı övdü.

Mehmet Murat Çalık kimdir, nerelidir? İşte detaylar... Aslen Trabzon'lu olan Mehmet Murat Çalık, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunudur. Şehir planlayıcısı olan Çalık, Şehir Plancılar Odası'nda 3 dönem başkan yardımcılığı ve yöneticilik yaptı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanlığını da yapan Çalık, CHP'nin İstanbul'da açıkladığı ilk ilçe belediye başkan adayı oldu.

Ekrem İmamoğlu tarafından partililere tanıtılan Mehmet Murat Çalık evli ve 2 çocuk babasıdır.

#gundem_vido#

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN