31 Mart Güngören seçim sonuçları 2019: Güngören oy oranları Karar.com seçim özelde

31 Mart Güngören seçim sonuçları 2019: Güngören oy oranları Karar.com seçim özelde

Cumhur İttifakı Millet İttifakı yarışına sahne olan Güngören seçim sonuçları 2019 için gözler sandıklarda Güngören partilerin aldığı oy oranları, son dakika seçim gelişmeleri anlık verilerle karar.com seçim 2019 sayfasında. Güngören'de AK Parti adayı Bünyamin Demir Cumhur İttifakı adanı CHP adayı İsmet Yaşar da Millet İttifakı adına yarıştı. Burada gizli ortak olduğu söylenen HDP'nin seçmeninin ne yönde oy vereceği kritik önemde. İşte Güngören yerel seçim sonucu oy oranları...

Güngören seçim sonuçları merak ediliyor. Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde sandıklardan gelecek sonuçlara kilitlendi. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından nefesler İstanbul seçim sonuçları için de tutuldu. 2019 Güngören yerel seçimleri bu açıdan kritik. AK Parti Bünyamin Demir, CHP İsmet Yaşar ile yarıştı. Güngören'de de CHP adayını İYİ Parti, AK Parti adayını MHP destekledi. Aşağıdaki linke tıklayarak Güngören seçim sonuçları 2019 için tüm detaylara ulaşabilir, İstanbul'un diğer ilçelerinde son durumu öğrenebilirsiniz. 

GÜNGÖREN SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNGÖREN'DE SON DURUM NE? 31 MART GÜNGÖREN SONUÇLARI

Güngören yerel seçim sonuçlarını AK Parti Bünyamin Demir, CHP İsmet Yaşar mı önde? Bu sorunun cevabı araştırılırken önceki seçim sonuçları ve Güngören yerel seçim anketlerine bir gözatalım.

19-03/29/gungoren.png

24 Haziran genel seçim Göngören oy dağğılımına bakıldığında AK Parti yüzde 47.7, CHP yüzde 21.6, HDP yüzde 11.7, MHP yüzde 8.7, İYİ Parti yüzde 8.2... Bu tabloya bakıltığında AK Parti'nin ilçede önemli bir avantaja sahip olduğu görülüyor. 

19-03/31/gungoren2014.jpg

2014 yerel seçimleri Güngören seçim sonuçları da benzer bir tabloya işaret ediyor. Burada belirtmek gerekir ki 2018 seçimlerinde AK Parti'nin oyları önemli ölçüde düşmüş. 2014 seçimlerinde AK Parti yüzde 50'nin üzerinde oy alırken CHP yaklaşık yüzde 31'e ulaşmış durumda. 

ANKETLERDE GÜNGÖREN SONUÇLARI... 

Buna rağmen Güngören seçim sonuçları 2019 için yapılan enketlerde Cumhur İttifakı adayı önde görünüyor. 

ORC'nin son seçim anketi şöyle: 

Güngören seçim anketi:

Cumhur İttifakı adayı: %50,6
Millet ittifakı adayı: %38,6
Kararsız: %9,4
Diğer: %1,4
Güngören – İstanbul büyükşehir anketi:

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %53,8
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %40,3
Kararsız: %4,5
Diğer: %1,4

ADA Araştırmanın anketinde de benzer bir tablo var. AK Parti adayı Bünyamin Demir oy oranı yüzde 52.5, CHP adayı İsmet Yaşar'ın oy oranı yüzde 38.2. 

AK PARTİ'NİN GÜNGÖREN ADAYI BÜNYAMİN DEMİR

AK Parti Güngören'de belediye başkan adayı olarak Bünyamin Demir'i gösterdi. Adaylığı açıklanan Bünyamin Demir'in kim olduğuna dair aramalar da arttı. İşte detaylar...

Bünyamin Demir, ilkokulu Almanya’da okudu. Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. 

19-03/29/bunyamin-demi.jpg

Demir, 2008 yılında AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarında görev aldı. 2010-2014 yılları arasında İl Teşkilat Başkanlığı yaptı. Halen MKYK yedek üyeliği devam eden Demir, 2018’de yapılan İstanbul İl Kongresi sonrasında Ekonomi İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır. 

Bünyamin Demir, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Güngören Belediye Başkan Adayı oldu.

19-03/29/ismet-yasar.png

CHP ADAYI İSMET YAŞAR KİMDİR?

AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğu Güngören'de CHP belediye başkan adayı olarak İsmet Yaşar'ı gösterdi. CHP adayı Yaşar'ı İYİ Parti seçmeni ve HDP seçmeni de destekleyecek. Peki İsmet Yaşar kimdir?

1955 yılında Sinop'un Ayancık ilçesinde doğdu. CHP ilçe yöneticisi olarak görev yaptı. Yaşar, Makina Yüksek Mühendisidir. 

İsmet Yaşar, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Güngören İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

19-03/25/stanbul-anket.png

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anketinde Binali Yıldırım önde görünüyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN