31 Mart seçimleri Sarıyer sonuçları: İşte Sarıyer oy oranları | Yerel seçim 2019

31 Mart seçimleri Sarıyer sonuçları: İşte Sarıyer oy oranları | Yerel seçim 2019

2019 Sarıyer seçim sonuçları, AK Parti CHP Sarıyer oy oranları, karar.com yerel seçim sayfasında. MHP destekli AK Parti adayı Salih Bayraktar, İYİ Parti destekli CHP adayı mevcut Belediye başkanı Şükrü Genç arasında geçen Sarıyer seçim sonucu nasıl şekillenecek? Şükrü Genç mi önde, Salih Bayraktar mı? Sorunun cevabını anlık olarak grafik ve haritalarla aktarıyoruz.

2019 yerel seçimleri İstanbul sonuçları, Cumhur İttifakı ve HDP'nin aday göstermeyerek destek verdiği Millet İttifakı arasında belki de birkaç puan farkla sonuçlanacak. Bu yüzden kritik ilçelerden gelecek sonuçlar önemli. Bu yüzden gözler Sarıyer seçim sonuçları, Sarıyer oy oranlarına da çevrildi. AK Parti ve CHP arasında her seçim başa baş mücadelenin olduğu ilçede yerel seçimler nasıl sonuçlanacak? CHP'li Şükrü Genç ile AK Partili Salih Bayraktar oy oranları, Sarıyer seçim sonuçları son durum ve diğer detayları aşağıdaki linten ulaşacağınız karar seçim 2019 sayfasından aktarıyoruz.

SARIYER SEÇİMLERİ SON DURUM: ŞÜKRÜ GENÇ Mİ, SALİH BAYRAKTAR MI ÖNDE?

24 Haziran seçimlerinde AK Parti ve CHP'nin oyları birbirine yakın çıkmıştı. Bu kez de Millet İttifakı çatısı altında İYİ Parti, CHP adayına destek verdi. MHP de AK Parti adayını destekledi. Şükrü Genç ve Salih Bayraktar arasında geçen seçimlerde son durum ne? Bu kez CHP dönemi sona erecek mi? Bu sorunun cevabı netleşirken önceki seçim sonuçları ve anketler ne diyor?

19-03/25/sariyer.png
24 Haziran Sarıyer seçim sonuçları ve partilerin oy dağılımı

24 Haziran seçimleri Sarıyer sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 36.3, CHP yüzde 35.3, HDP yüzde 10.3, İYİ Parti yüzde 8.6, MHP yüzde 77 oy almıştı. HDP'nin aday göstermemesi yerel seçimlerde daha fazla oy alan CHP ile AK Parti arasındaki farkı açabilir. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 52'yi buluyor. 

Anketlerden de benzer bir toblo çıkıyor. ORC'nin anketine göre 249 bin 257 seçmenin bulunduğu Sarıyer'de kararsızlar dağıtılmadan Cumhur İttifakı adayı %42,1, Millet ittifakı adayı %44,5 oy alıyor. 

19-03/30/sariyer-anket.png
ORC anketine göre Binali Yıldırım'ın Sarıyer'de aldığı oy oranı yüzde 46.7. Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy oranı ise yüzde 48.6. Yıldırım, Sarıyer AK Parti adayından yüzde olarak daha fazla oy alıyor. Kararsızların oranı ise daha düşük. Bu durum İBB seçimi için Yıldırım'a ilçeden daha fazla destek olduğunu gösteriyor. 

Ankete göre İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı, 14'ünde ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı önde.

Cumhur İttifakı'nın önde olduğu ilçeler: Şile, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Zeytinburnu, Sultangazi, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Güngören, Eyüpsultan, Fatih, Esenler, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bağcılar, Bahçelievler, Arnavutköy, Avcılar, Ümraniye, Üsküdar, Başakşehir.

Millet İttifakı'nın aldığı ilçeler: Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe.

CHP'Lİ ŞÜKRÜ GENÇ KİMDİR?

CHP'nin 31 Mart'ta Sarıyer'deki adayı Şükrü Genç. Sarıyer'de mevcut başkan olan Şükrü Genç, beleidye başkanlığını bir dönem daha sürdürmek için mücadele edecek. Peki Şükrü Genç kimdir, nerelidir?

19-03/25/kru-genc.jpg
CHP'nin mevcut belediye başkanı Şükrü Genç.

1954 yılında Giresun’un Şebinkarahisar İlçesinde doğdu. İlköğrenimini 1965 yılında Rumelihisarı’ndaki Şair Nigar İlkokulu’nda, 1969 yılında orta öğrenimini Emirgan Ortaokulu’nda, liseyi ise 1973’de Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1974-75 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’ne devam etti. Ardından, 1982–1983 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

Öğrenimi sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde, eğitiminden sonra ise Libya’da iki yıl çalıştı. Irak’ta bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü yaptı.1987 yılında 2 yıl özel sektörde profesyonel yönetici olarak görev yaptı. 1989 yılında kendi şirketini kurarak çeşitli inşaat işleri yaptı.

1988 yılında siyasete atıldı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliği, 1994–1999 yıllarında Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Sarıyer Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçildi.

19-03/25/salih-bayraktaer.png
Salih Bayraktar, Sarıyer için AK Parti'den yarışacak.

31 MART SARIYER AK PARTİ ADAYI SALİH BAYRAKTAR

Sarıyer'de 31 Mart'ta yerel seçim heyecanı yaşanacak. CHP'li mevcut belediye başkanı Şükrü Genç ile AK Partili Salih Bayraktar'ın alacağı oy oranları şimdiden merak ediliyor. AK Parti Salih Bayraktarı'ı Sarıyer'den aday gösterdi. Peki Salih Bayraktar kimdir, nerelidir? İşte detaylar.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, İstanbul Sarıyer Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Sarıyer Belediye Başkan adayı olan Salih Bayraktar kimdir?

1960 yılında İstanbul Sarıyer'de dünyaya gelen Salih Bayraktar, ilkokul ve lise eğitimini Sarıyer'de tamamladı. Marmara Üniversitesi İİşletme Fakültesi'nde okudu. Denizcilik, sanayi ve uluslararası ticaret alanlarında girişimcilik faaliyetlerinde bulunan Bayraktar, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. Ayrıca, AK Parti'de Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Yeşilay'da Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN