Ankara Mansur Yavaş oy oranı: 31 Mart Ankara seçim sonuçları, adayların aldığı oy oranları

Ankara Mansur Yavaş oy oranı: 31 Mart Ankara seçim sonuçları, adayların aldığı oy oranları

Mansur Yavaş oy oranı, Ankara seçim sonuçları ve ittifakların aldığı oy oranları haberimizde. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin en kritik iki noktasından birisi Ankara. Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) Ankara adayı olan Mansur Yavaş'ın oy oranı şimdiden merak ediliyor. Yerel seçim Ankara sonuçları, Millet İttifakı ile CHP ve İYİ Parti'nin oy oranı anlık olarak haberimizde. Ankara'da 31 Mart seçimi Mansur Yavaş oy oranı kaç? Ankara'da Mansur Yavaş mı Mehmet Özhaseki mi önde? Ankara'da Millet İttifakı mı kazanacak? İşte 31 Mart Ankara seçim sonuçları oy oranları.

Ankara 31 Mart seçim sonuçları ve Mansur Yavaş'ın oy oranı merak ediliyor. İstanbul'la beraber seçim sonucunun en çok merak edildiği illerden birisi olan Ankara'da Cumhur İttifakı adına Mehmet Özhaseki, Millet İttifakı adına Mansur Yavaş yarışacak. Mansur Yavaş mı Mehmet Özhaseki mi önde? 31 mart Ankara seçim sonuçları, Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları ve 31 Mart Ankara seçim anketleri anlık verilerle güncellenen Karar.com'da. 

ANKARA VE İLÇELERİ SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKIP

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Chp ve İYİ Parti tarafından Millet İttifakı adayı gösterildi. Anket sonuçlarında AK Parti'li Mehmet Özhaseki'nin bir adım önünde görünen Mansur Yavaş'ın 31 Mart oy oranı merak ediliyor. Millet İttifakı mı Cumhur İttifakı mı önde? Ankara'da Mansur Yavaş mı, Mehmet Özhaseki mi kazanır? 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala bu soruların yanıtları merak ediliyor.

MANSUR YAVAŞ OY ORANI, 31 MART ANKARA SEÇİM SONUÇLARI

2019 Ankara seçim sonuçlaır, Mansur Yavaş'ın oy oranları, partilerin ve ittifakların Ankara'da aldığı oy oranları en be an sayfamız Karar.com'da. Çeşitli anket şirketilerinin 31 Mart Ankara seçim sonuçları için yaptığı çalışmalarda Mansur Yavaş, rakibi Mehmet Özhaseki karşısında bir adım önde görünüyor.

 

19-03/23/ankara-secim-anket.png

ORC Araştırma, Piar Araştırma, Gezici Araştırma, SAROS Araştırma, PollMark Araştırma ve AREA Araştırmanın yaptığı Ankara seçim sonuçları anket çalışmasında Mansur Yavaş'ın tüm anketlerde önde görünmesi dikkat çekti. 

Kıyasıya bir seçim yarışının yaşanacağı Ankara'da Mansur Yavaş Mehmet Özhaseki oy oranları, Cumhur İttifakı Millet İttifakı seçim sonuçları an be an sayfamızda.

Area Araştırmanın Ankara'da 8-24 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nı adayı Mehmet Özhaseki'nin 5 puan önünde yer aldı.

Ankara'da ilçeleri de kapsayan geniş saha araştırması sonuçlarına göre toplam oy oranları üzerinden Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki için yüzde 38.6, Mansur Yavaş içinse yüzde 43.4 oy oranı çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Mehmet Özhaseki'nin oy oranının 45.5, Mansur Yavaş'ın 51.2 olduğu görüldü.

ORC Araştırmanın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yayınladığı seçmen tercihi raporunda CHP'nin adayı, İYİ Parti'nin de desteklediği Mansur Yavaş önde. 14-31 Ocak tarihlerini kapsayan en güncel araştırmada Ankara seçmeninin %41.9'u Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy tercihini Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mansur Yavaş'tan yana kullanacağını bildirdi. Seçmenlerin %36,8'i ise Ankara'nın Cumhur İttifakı/Ak parti adayı Mehmet Özhaseki'den yana oy kullanacağını açıkladı.

Piar Araştırma şirketinin 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankette de Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 41,7 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 6 puan önünde yer aldı.

SAROS Danışmanlık: Ankara'da, bin 620 denekle, 19-28 Eylül tarihleri arasında yapılan yüz yüze görüşmeye göre Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş'ın tahmini oy oranı yüzde 46,2, Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 37,9. Bu oranlara kararsızların oyları dağıtıldığında ise Yavaş'ın oy oranı yüzde 54,1'e, Özhaseki'nin oy oranı ise 44,3'e çıkıyor.

Gezici Araştırma şirketinin yedi büyük şehirde yaptığı yerel seçim anketine göre ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada yüzde 52,2 ile AK Parti + MHP Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, ikinci sırada da yüzde 47,8 ile CHP + İyi Parti Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Mansur Yavaş bulunuyor.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara'da 31 Mart 2019 yerel seçimler için yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kulat, Ankara'da Mansur Yavaş'ın 5-6 puan önde olduğunu söyledi. Kulat, "Son 5 seçimde muhalefet görmediği düzeyde önde görünüyor. Bunda ekonomik kaygıların da mutlaka bir etkisi var."dedi.

PollMark Araştırma: Ankara'da 10-16 Şubat 2019 tarihlerinde 5 bin 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankete göre Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 42,1; Mehmet Özhaseki'nin ise ise yüzde 32.


İYİ Partili Mansur Yavaş, seçim anketlerinde önde görünüyor

MANSUR YAVAŞ FİNANCIAL TİMES'TA

Yerel seçimlere bir hafta kala, İngiltere merkezli Financial Times tarafından hazırlanan bir haberde seçimler öncesinde Ankara'nın durumuna mercek tutuldu. 

'İhmal edilen Ankara, Erdoğan'ı küçük düşürmekle tehdit ediyor' başlıklı haberde, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde ulusal güvenlik meselesini öne sürdüğü ve Yeni Zelanda'da yaşanan saldırıyı 'kullandığı' belirtilerek, muhalefetin 'sağ kanat' adayı Mansur Yavaş'ın ise 'farklı bir mesaja sahip olduğu' belirtiliyor: "Başkentin ekonomisine para pompalamak ve ihmal edilen şehrin servetlerini geri kazanmak istiyor." 

'ANKARA'NIN TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRACAĞIZ'

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf, taksiciler ve yerel bir futbol takımına yaptığı ziyaretler sırasında verdiği bir molada Financial Times'a açıklamalarda bulunan Yavaş, Ankara'nın durumuna ilişkin olarak "Bugün Ankara ile herhangi bir Anadolu şehri arasında bir fark bulunmuyor. Biz Ankara'nın eski kültürel ve tarihi karakterini canlandırarak, turizmi destekleyerek şehrin eski parıltısına yeniden kavuşmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

'HÜKÜMET 'NEDEN KAYBETİK?' DİYE SORACAK'

Metropoll Araştırma Şirketi CEO’su Özer Sencar: Yavaş seçimi çoktan kazandı
Yavaş ayrıca, gazeteye yaptığı açıklamalarda, bu seçimin cumhurbaşkanı için sonun başlangıcı olduğunu düşünmese de 'Erdoğan'ın sandıkta yenildiğinin mümkün olduğunu' göstereceğini açıkladı.  

Financial Times'ın 'gerçekçi' olarak tanımladığı Yavaş ayrıca, Ankara'da alınacak bir galibiyetin muhalefete moral desteği olacağını söyledi ve "Hükümet de kendisine 'Neden kaybettik?' diye soracak" ifadelerini kullandı.

19-03/23/mehmet-ozhaseki.png
Mehmet Özhaseki Cumhur İttifakı'nın (AK Parti - MHP) adayı olarak Ankara'da mücadele edecek

ÖZHASEKİ: BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLACAĞIZ

Cumhur İttifakı'nın Ankara BŞB Başkan adayı Mehmet Özhaseki 31 Mart seçimleriyle ilgili iddialı konuştu. Özhaseki, çalışmaya ve hizmete hazır olduklarını belirterek, "Bizler, 25 ilçemizde hizmete hazırız. 5 bine yakın projemiz var. Bunları yapabilecek gücümüz var. Hızlı bir şekilde çalışıp bunların altından kalkacağız." diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin ne kadar olduğunu herkesin bileceğini anlatan Özhaseki, "İhaleye kimler giriyor, kimler alıyor herkes bilecek. İsrafsız bir belediyenin nasıl olacağını herkes Ankara'da görecek. Yapacağımız belediyecilik uygulaması tüm Türkiye'ye örnek olacak." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerin aynı zamanda bir beka meselesi olduğunu belirterek Özhaseki ile Cumhur İttifakı adayları için destek istedi.

Programa, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, AK Parti ile MHP'den teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN