Çankırı seçim sonuçları 2019: İşte Çankırı partilerin oy oranları | 31 Mart yerel seçimleri

Çankırı seçim sonuçları 2019: İşte Çankırı partilerin oy oranları | 31 Mart yerel seçimleri

31 Mart akşamı Türkiye'nin gözü sandıklardan çıkacak sonuçlarda. Karar.com tüm illeri olduğu gibi Çankırı seçim sonuçları için de canlı yayın yapıyor. Çankırı seçim sonucu, Çankırı AK Parti oy oranı, MHP oy oranı ve diğer veriler seçim özel sayfamızda. Birçok ilde ittifak kuran partiler Çankırı'da kendi adaylarını çıkardı.

2019 Çankırı seçim sonuçları Karar.com'da. Yerel seçimde birçok ilde ittifak kuran partiler, Çankırı'da kendi adayları ile yarışacak. Çankırı 31 Mart seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve son dakika seçim gelişmeleri haberimizde. Cumhur İtitfakı ve Millet İttifakı ortaklığına gidilmeyen Çankırı'da AK Parti Hüseyin Boz, CHP Mustafa İbişoğlu, MHP İsmail Hakkı Esen, İYİ Parti Raif Oktay ve SP Mustafa Ünver ile seçime girdi. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Çankırı oy oranları anlık olarak haberimizde yer alacak. İşte 31 Mart akşamı ilk Çankırı sonuçları...

ÇANKIRI SEÇİM SONUÇLARI: ÇANKIRI'DA HANGİ PARTİ ÖNDE

31 Mart Çankırı seçimlerinde partiler kendi adaylarını çıkadı. Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı Çankırı'da kurulmadı. 

31 Mart'ta Türkiye yerel seçime gidiyor. Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki bağlantıda Antalya Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel oy oranı ile Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek oy oranını takip edebilirsiniz. Antalya yerel seçim sonuçları anlık olarak ilçe ilçe Karar.com'da. Antalya anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz.

19-03/22/ankiri.jpg

31 Mart Çankırı seçim sonuçlarına dair yorum yapmak için 24 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin oyların yüzde 59.2'ini aldığı görülüyor. MHP ise oyların yaklaşık yüzde 20'sini alarak ikinci sırada yer aldı. 

19-03/18/1-1552902579.png

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın da Çankırı'da yüzde 76.3 oy aldığı görülüyor. Çankırı'da 31 Mart yerel seçim sonuçlarında AK Parti'nin ipi göğüslemesi bekleniyor. 

19-03/18/orccankiri.jpg
ORC anket şirketinin yaptığı Çankırı yerel seçim anketinde de AK Parti adayı önde gözüküyor. MHP'li İsmail Hakkı Esen ise yüzde 27 ile ikinci sıradı. 

AK PARTİ ADAYI HÜSEYİN BOZ KİMDİR?

Birçok ilde cumhur İttifakı kuran AK Parti ve MHP, Çankırı'da kendi adayları ile seçime gidiyor. AK Parti'nin Çankırı adayı Hüseyin Boz. Peki Hüseyin Boz kimdir, nerelidir?

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı, Çankırı halkı tarafından merak edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan adayı açıkladı! AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı, Hüseyin Boz oldu.

19-03/18/huseyin-boz.jpg

2002 yılında Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüttü. Üç dönem Merkez İlçe Başkanı olarak Çankırı'ya hizmet etti. 2012 yılında Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendi.

2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvime göre görevinden istifa eden Boz, seçim sonrasında Belediye Meclis Üyesi oldu. Belediye Meclisinin gerçekleştirdiği ilk toplantıda oy çokluğu ile Belediye Başkan Yardımcılığına seçildi ve bu görevi 3,5 yıl boyunca yürüttü. Aynı zamanda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kadrolarında da görev aldı.

Hüseyin Boz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Çankırı Belediye Başkanlığından istifa eden İrfan Dinç'in yerine AK Parti'nin adayı olarak gösterildi ve Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018 tarihinde Çankırı Belediye Başkanı seçildi. İyi derecede Rusça bilen Boz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

19-03/18/47396828_2240953212844525_6364649969370005504_n-002.jpg
MHP'nin Çankırı adayı İsmail Hakkı Esen, MHP lideri Devlet Bahçeli ile.

MHP'Lİ İSMAİL HAKKI ESEN KİMDİR?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP, Çankırı İli Belediye Başkan adayını belirledi. Çankırı Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen oldu. Peki, İsmail Hakkı Esen kimdir?

Esen, Çankırı'da dünyaya geldi. 1988 yılında Çankırı Teknik Lisesi'nden mezun oldu. 1993 yılında da 9 Eylül Üniversitesi'nden mezun olan İsmail Hakkı Esen, aynı dönemde kendi otomotiv firmasında işletmecilik yapıyor.

Belediye Başkan adayı Esen, MHP Çankırı Belediyesi Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürmekte. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de MHP'den Çankırı İli Belediye Başkan adayı oldu.

ÇANKIRI KESİN ADAY LİSTESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi

Çankırı: Hüseyin Boz

Atkaracalar: Harun Oflaz

Bayramören: İsmail Güngör

Çerkeş: Hasan Sopacı

Eldivan: Musafa Lafcı

Ilgaz: Mehmed Öztürk

Kızılırmak: Bayar Soysal

Korgun: Kamil Akel

Kurşunlu: Şakir Kaymak

Orta: Bayram Onay

Şabanözü: Faik Özcan

Yapraklı: Ali Hasekioğlu

Yaylakent beldesi: Kadir Dede

Saçak beldesi: Ramazan Yarım

Çardaklı beldesi: Osman Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi

Çankırı: Mustafa İbişoğlu

Çerkeş: Erdoğan Çubukçuoğlu

Eldivan: Ülkü Koçer Kavalalı

Kurşunlu: Tevfik Metin Aktaş

Şabanözü: Zeki Göktaş

Milliyetçi Hareket Partisi

Çankırı: İsmail Hakkı Esen

Atkaracalar: Ali Rıza Küçükkutlu

Bayramören: Halil Muratoğlu

Çerkeş: Hüseyin Erdoğan

Eldivan: Nusrettin Gökçer

Ilgaz: Arif Çayır

Kızılırmak: Bahattin Güler

Korgun: Hasan Hüseyin Kozan

Kurşunlu: Hamdi Büyükpoyraz

Orta: Yunus Yarımkaya

Şabanözü: Mustafa Karakaya

Yapraklı: Ömer Güngör

Yaylakent beldesi: Murat Çavuş

Saçak beldesi: İsa Yazıbaşı

Çardaklı beldesi: Osman Çiğdem

İYİ Parti

Çankırı: Raif Oktay

Ilgaz: Hakkı Yalçın

Korgun: Arif Soysal

Bayramören: Kerim Karakoç

Saadet Partisi

Çankırı: Mustafa Ünver

Atkaracalar: Zekeriya Çakır

Bayramören: Yaşar Emiral

Çerkeş: Satılmış Üke

Eldivan: Faruk Karatatar

Ilgaz: Sait Yılmaz

Kızılırmak: Tevfik Efe

Korgun: Bahattin Şenol

Kurşunlu: Recep Kalfa

Orta: Ahmet Nafiz Tekin

Şabanözü: Şeref Yetan

Yapraklı: Abdulmuttalip Aydoğan

Yaylakent beldesi: Mevlüt Tutucu

Saçak beldesi: Melahat Işık

Çardaklı beldesi: Şeyma Uzun

Bağımsız Türkiye Partisi

Çankırı: Ömer Nezir

Atkaracalar: Fatma Sena Gölelçin

Bayramören: Resul Karaoğlu

Eldivan: Yaşar Cebesoy

Ilgaz: Ümit Şenay

Kızılırmak: Mehmet Yahya Buğday

Korgun: Ömer Akburak

Kurşunlu: Doğan Köroğlu

Orta: Mustafa Yaman

Şabanözü: Mustafa Haydar Parlak

Yapraklı: Mesut Özkan

Çerkeş: Yasin Haydar Yartaşı

Yaylakent beldesi: Murat Karakaya

Çardaklı beldesi: Ahmet Akburak

Saçak beldesi: Ahmet Köroğlu

 Büyük Birlik Partisi

Yapraklı: Hasan Basri Avşar

Yaylakent beldesi: Recep Kartal

Türkiye Komünist Partisi

Çankırı: Necati Ege Keklik

Demokratik Sol Parti

Çankırı merkez: Namık Kaya

 Vatan Partisi

Çankırı merkez: Hakan Çelik

Şabanözü: Nihat Karsavuranoğlu

Bağımsız

Çerkeş: Taner Karagöz

Atkaracalar: Semra Okursoy

Saçak beldesi: Hamza İnkaya

 31 Mart akşamı Türkiye'nin gözü sandıklardan çıkacak sonuçlarda. Karar.com tüm illeri olduğu gibi Çankırı seçim sonuçları için de canlı yayın yapıyor. Çankırı seçim sonucu, Çankırı AK Parti oy oranı, MHP oy oranı ve diğer veriler seçim özel sayfamızda. Birçok ilde ittifak kuran partiler Çankırı'da kendi adaylarını çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN