Hatay seçim sonuçları 2019: Hatay belediye başkanlığı seçim sonucu | 31 Mart

Hatay seçim sonuçları 2019: Hatay belediye başkanlığı seçim sonucu | 31 Mart

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay sonuçları kilit bir rol oynayacak. Hatay seçim sonuçları, Hatay Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları sürekli güncellenen sayfamızda. Cumhur İttifakı'nın Ak Partili İbrahim Güler'le, Millet İttifakı'nın ise CHP'li Lütfü Savaş'la yarışacağı Hatay'da yerel seçim sonuçlarını anlık olarak aktaracağız. Akdeniz bölgesinde kritik bir öneme sahip olan Hatay yerel seçim sonuçları iktidar muhalefet mücadelesinin de kendini göstereceği bir il olacak. Hatay Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı anlık olarak haberimizde.

31 Mart Hatay yerel seçim sonuçlar, Hatay Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları ve ilçe ilçe kazanan parti ve adaylar KARAR.COM sayfalarında anlık olarak takip edebilirsiniz. Türkiye 31 Mart yerel seçimleriyle son yılların en kritik seçimlerinden birisine gidiyor. Partilerin özellikle büyükşehirlerde ittifak kurarark ortak aday çıkardığı seçimler en kritik demokrasi sınavından biri olacak. Hatay'da Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) AK Partili İbrahim Güler'le, Millet İttifakı (CHP İyi Parti) ise CHP'li Lütfü Savaş ile seçime girecek. 31 Mart Hatay yerel seçim sonuçları, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP oy oranları, ilçe ilçe Hatay seçim sonuçları sürekli güncelenen haberlerimizde. 

HATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI, PARTİLERİN HATAY OY ORANI

Hatay'da CHP ile AK Parti adayı arasında geçecek yarış Hatay seçim sonucunu belirleyecek. Hatay anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 31 Mart oy kullanma işlemleri bittiği anda sandıklardan ilk gelen Hatay seçim sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak saniye saniye öğrenebilirsiniz. 

19-03/21/hatay-1553170006.jpg

HATAY 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI NE DİYOR?

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı adaylarının sonucu belirleyeceği Hatay'da kimin ipi göğüsleyeceğini 24 Haziran seçim sonuçları ile tahmin etmek mümkün. AK Parti - MHP adayı İbrahim Güler, CHP - İyi Parti adayı Lütfü Savaş mı belediye başkanı seçilecek? Denklemde HDP'lilerin kime oy vereceğinin büyük önemi var. Millet İttifakı adayını HDP'nin de desteklemesi bekleniyor. HDP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmadı. Peki 24 Haziran Hatay seçim sonuçları nasıl olmuştu? 

19-03/12/ekran-resmi-2019-03-12-161407.png19-03/12/ekran-resmi-2019-03-12-161416.png
2009 yerel seçimlerinde de CHP’yi sekiz puan geride bırakan AK Parti, 2014 seçimlerde yüzde 40,3 oy oranıyla yüzde 41,1 oy alan CHP’nin gerisinde kaldı. 

24 Haziran 2018'de yapılan Cumurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Hatay sonuçları yukarıdaki grafikteki gibiydi. AK Parti ve MHP'nin (Cumhur İttifakı) yaklaşık yüzde 55 oy oranı var. Millet İttifakı'nın ise (CHP İYİ- Parti) yüzde 37 civarında oy potansiyeli bulunuyor. HDP'nin yüzde 11'lik oy oranı da buna eklendiğined başabaş bir yarış görülüyor. Adayların popülerliği ve vaatler ipi kimin göğüsleyeceğinde önemli bir etken olacak gibi. 

ANKETLER HATAY SEÇİM SONUÇLARI İÇİN NE DİYOR?

2014'te CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na eski AKP'li Lütfi Savaş'ı aday göstererek kazanırken, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin kaybetti. Gezici Anket şirketinin anketine göre, Cumhur İttifakı altında AK Parti adayı İbrahim Güler yüzde 55,8 oy oranıyla seçimleri kazanacak. Ancak Piar Anket şirketi ise Hatay seçim sonuçları için yüzde 56 alması beklenen Lütfü Savaş'ın koltuğunu kaybetmeyeceği tahmininde bulundu.

19-03/13/screenshot_5.jpg

İLÇELERDE AK PARTİ'DEN 12, MHP'DEN 3 ADAY

Cumhur İttifakı kapsamında adaylar açıklanırken 3 ilçeye MHP’den, 12 ilçeye de AK Parti’den aday gösterildi. MHP’de Belen’e İbrahim Gül, Dörtyol’a Fadıl Keskin, Kumlu’ya da Mehmet Deli aday gösterilirken, AK Parti’de de Antakya’ya İzzettin Yılmaz, İskenderun’a Mehmet Fatih Tosyalı, Defne’ye Ferit Oflazoğlu, Altınözü’ne Rıfat Sarı, Kırıkhan’a Ayhan Yavuz, Arsuz’a Necmi Bozkurt, Erzin’e Hüseyin Gökçe, Hassa’ya Mehmet Karataş, Reyhanlı’ya Mehmet Hacıoğlu, Samandağ’a Mehmet Süt, Yayladağı’na Mustafa Sayın ve Payas’a da Bekir Altan aday gösterildi.

19-03/12/ibrahim-guler.jpg
Cumhur İttifakı adayı İbrahim Güler (solda)

HATAY CUMHUR İTTİFAKI ADAYI İBRAHİM GÜLER KİMDİR?

Hatay'da AK Parti ve MHP'nin ortak adayı İbrahim Güler. Peki İbrahim Güler kimdir, nerelidir?  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin 2019 Yerel Seçimleri'nde göstereceği bazı belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı isimlerden biri de İbrahim Güler oldu. İbrahim Güler, AK Parti Hatay büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterildi.

1976 Reyhanlı Doğumlu 1997 Gazi Üniversitesi, AnkaraTicaret ve Turizm Eğitim Fakültesi 2017 Anadolu Uni. Adalet bölümü 1997-2005 Edirne, Ş.Urfa ve Hatay da öğretmenlik 2005 Güler Uls. Taş. Firma ortak ve müdürü 2012 AK PARTİ Antakya İlçe başkan yrd. 2012 IBC GÜLER Dış Tic. 2013 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Üyesi 2014 Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi 2014 Hatay RORO Yön.Krl Başkanı (Ortadoğu Süveyş’in güneyine Ülke karayolu İhracat ve Lojistiğini bağlayan tek düzenli RORO hattıdır.) 2015 AK PARTİ Milletvekilliği aday adayı 2018 AK PARTİ Hatay İl Başkanı (Hala devam etmektedir.) Arapça iyi derecede ,İngilizce orta derece, Almanca orta derece Evli 5 Çocuk Babası

19-03/12/lutfu-savas.jpg
Lütfü Savaş 2014 yılında Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

MİLLET İTTİFAKI'NIN HATAY'DAKİ ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Antakya'da doğan Doç. Dr. Lütfü Savaş, çocukluk ve gençlik yıllarını Antakya'nın Havuzlar Mahallesi'nde geçirdi. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde doktorluk görevinde bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev aldı. Eski devlet hastanesinin Mustafa Kemal Üniversitesi'ne kazandırılması ve araştırma hastanesinin açılmasında başhekim yardımcılığı görevi yaptı. 2007 yılında doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.

Kendisini milliyetçi bir çizgide tanımlayan Savaş, 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevinden ayrılıp AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve %47.3 oyla seçimleri kazandı.Görev yaptığı süre içerisinde başta Asi Nehri'nin temizlenmesi olmak üzere birçok hizmette bulundu. Ancak 2014 Türkiye yerel seçimleri'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak göstermesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ayrıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine partideki birçok karşı görüşe rağmen annesinin telkinleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 ilkesinden birinin milliyetçilik olması görüşüne binaen 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterildi. %41 oyla Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Hatay'ın mevcut Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

HATAY VE İLÇELERİ ADAY LİSTESİ

Hatay'da 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Hatay'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Hatay'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Hatay Büyükşehir: İbrahim Güler (Cumhur İttifakı)

Altınözü: Rıfat Sarı (Cumhur İttifakı)

Antakya: İzzettin Yılmaz (Cumhur İttifakı)

Arsuz: Necim Bozkurt (Cumhur İttifakı)

Defne: Ferit Oflazoğlu (Cumhur İttifakı)

Erzin: Hüseyin Gökçe (Cumhur İttifakı)

Hassa: Mehmet Karataş (Cumhur İttifakı)

İskenderun: Mehmet Fatih Tosyalı (Cumhur İttifakı)

Kırıkhan: Ayhan Yavuz (Cumhur İttifakı)

Payas: Bekir Altan (Cumhur İttifakı)

Reyhanlı: Mehmet Hacıoğlu (Cumhur İttifakı)

Samandağ: Mehmet Süt (Cumhur İttifakı)

Yayladağı: Mustafa Sayın (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Büyükşehir: Lütfü Savaş (Millet ittifakı)

Antakya: Hikmet Hatunoğlu (Millet ittifakı)

Arsuz: Asaf Güven (Millet ittifakı)

Defne: İbrahim Güzel (Millet ittifakı)

İskenderun: Yılmaz Şahutoğlu (Millet ittifakı)

Kumlu: Rıfat Akkuyu (Millet ittifakı)

Payas: Ali Oğuz (Millet ittifakı)

Reyhanlı: Nihat Dağ (Millet ittifakı)

Samandağ: Refik Eryılmaz (Millet ittifakı)

Erzin: Ökkeş Elmasoğlu (Millet ittifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Belen: İbrahim Gül (Cumhur İttifakı)

Kumlu: Mehmet Deli (Cumhur İttifakı)

Dörtyol: Fadıl Keskin (Cumhur İttifakı)

İyi Parti

Belen: Hayri Yüksel (Millet ittifakı)

Dörtyol: Metehan Duduoğlu (Millet ittifakı)

Hassa: Mehmet Ali Söylemez (Millet ittifakı)

Altınözü: Mehmet Tuncay (Millet ittifakı)

Kırıkhan: Erhan Yavuzyılmaz (Millet ittifakı)

Halkların Demokratik Partisi

Dörtyol: Mahmut Daş

Saadet Partisi

Hatay Büyükşehir: Ahmet Yıldız

Altınözü: Mehmet Yüksek

Antakya: Fahri Serdar Özal

Arsuz: Orhan Kaya

Belen: Zekeriya Eğe

Defne: Adnan Mansuroğlu

Dörtyol: Murat Karakoyun

Erzin: Mustafa Ertaç

Hassa: Mustafa Yavşalak

İskenderun: Halil İbrahim Çelik

Kırıkhan: Atilla Erol

Kumlu: Uğur Ural

Payas: Recep Baysal

Reyhanlı: Zabit Çelik

Samandağ: Halil İsmail Önal

Yayladağı: Serkan Oğuz Uğraş

Büyük Birlik Partisi

Yayladağı: Mustafa Kemal Dağıstanlı

Kumlu: Mustafa Karasüleymanlıoğlu

Kırıkhan: Hasan Kelce

İskenderun: Metin Yeşilkaya

Payas: Adnan Yetiş

Hassa: Turgay Caka

Demokrat Parti

İskenderun: Mete Aslan

Arsuz: İbrahim Garipdöken

Demokratik Sol Parti:

Hatay Büyükşehir: Ercan Akarpınar

Antakya: Gökmen Çatal

Defne: Mehmet Güzelyurt

Samandağ: Yusuf Ziya Kuzu

Arsuz: Cafer Özenir

Türkiye Komünist Partisi

Hatay Büyükşehir: Vasil Koçkazı

Antakya: Sibel Çapar

Arsuz: Nesibe Dural

Defne: Ali Bölükbaşı

İskenderun: Necati Çapar

Bağımsız Türkiye Partisi

Hatay Büyükşehir: Malik Sökmen

Antakya: Tarık Hasırcı

İskenderun: Atilla Kaplan

Belen: Mehmet Küçük

Arsuz: Sedat Şahan

Samandağ: Salih Bozdoğan

Reyhanlı: Mümtaz Ceylan

Kumlu: Fehmi Güzelmansur

Defne: Mehmet Dinç

Kırıkhan: Ömer Özsoy

Altınözü: Hasan Mutlu

Yayladağı: Muhammet Uygur

Dörtyol: Bestami Koca

Erzin: Atıf Ceylan

Payas: Kenan Kara

Hassa: Lütfi Arıkan

Vatan Partisi

Hatay Büyükşehir: Yunus Özgür Yıldırım

Antakya: Mehmet Çokluk

Defne: Leyla Samsun Erk

İskenderun: Beşir Baysoy

Arsuz: Şebnem Dilşen

Belen: Kadir Vardar

Samandağ: Fuad Terzi

Kırıkhan: Gönül Gökhan Kurtul

Bağımsız

Hatay Büyükşehir: Nihat Taşkın

 Cumhur İttifakı'nın Ak Partili İbrahim Güler'le, Millet İttifakı'nın ise CHP'li Lütfü Savaş'la yarışacağı Hatay'da yerel seçim sonuçlarını anlık olarak aktaracağız. Akdeniz bölgesinde kritik bir öneme sahip olan Hatay yerel seçim sonuçları iktidar muhalefet mücadelesinin de kendini göstereceği bir il olacak. Hatay Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı anlık olarak haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN