Nevşehir seçim sonuçları 2019: İşte Nevşehir partilerin oy oranları, kazanan aday

Nevşehir seçim sonuçları 2019: İşte Nevşehir partilerin oy oranları, kazanan aday

31 Mart Nevşehir seçim sonuçları haberimizde. 31 Mart Nevşehir seçimlerinde Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) ortak aday Mehmet Özkan'ı çıkartırken, AK Parti (Rasim Arı) ve MHP (Filiz Kılıç) kendi adayları ile yarışacak. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Nevşehir oy oranları anlık olarak karar.com seçim özel safyasınad. İşte 31 Mart akşamı Nevşehir seçim sonucu!

Nevşehir 31 Mart sonuçları, Nevşehir'de partilerin aldığın oy oranları ve seçime dair son dakika gelişmeleri anlık olarak habermizde. 31 Mart yerel seçimlerinde Nevşehir'de Millet İttifakı İYİ Parti'li Mehmet Özkan, AK parti Rasim Arı, MHP Filiz Kılıç, Saadet Partisi İsmet Fatih Terzioğlu ile seçime girdi.  AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı, CHP ve İyi Parti'nin Millet İttifakı'nı kurarak yarışacağı 2019 yerel seçim sonuçları merak ediliyor. Nevşehir'de Millet İttifakı ortak aday çıkarten AK Parti ve MHP kendi adayları ile seçime girdi. 2019 Nevşehir sçeim sonuçları ve partilerin oy oranlarını anlık olarka Karar.com'da bulabilirsiniz.

NEVŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI: HANGİ PARTİ, HANGİ ADAY ÖNDE?

Nevşehir'de Millet İttifakı adayı Mehmet Özkan ile AK Parti'nin adayı Rasim Arı arasındaki yarış dikkat çekecek. Nevşehir anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca son dakika seçim 2019 haberlerine ulaşabilirsiniz.

19-03/22/nevsehir.jpg

24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerine bakıldığında AK Parti'nin yüzde 53.1'lik oy oranıyla birinci sırada yer aldığı görülüyor. MHP ise yüzde 17'lik oy ile ikinci sırada geliyor. CHP'nin yüzde 16.6, İYİ Parti'nin ise yüzde 9 oyu bulunuyor.

19-03/18/1-1552896210.png

İYİ PARTİ NEVŞEHİR ADAYI MEHMET ÖZKAN KİMDİR?

İYİ Parti Nevşehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan kimdir, nereli ve kaç yaşında? Soruları merak konusu oldu. Akşener grup toplantısında Nevşehir adayını Mehmet Özkan olarak belirledi ve 31 Mart yerel seçimler için başarılar diledi.

19-03/18/mehmet-ozkan-1552895617.jpg
Mehmet Özkan, Genel Başkan Meral Akşener tarafından kamuoyuna tanıtılıldı

MEHMET ÖZKAN KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA

Nevşehir'de İYİ Parti ve CHP ortak aday çıakrdı. Millet İttifakı adayı Mehmet Özkan kimdir nerelidir, kaç yaşında?

Mehemt Özkan, 1960 Nevşehir Doğumlu. İş hayatına 1977 yılında Nevnak AŞ de başladı. 1989 yılında Nevşehir Belediyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1997 de Nesteks AŞ ye personel müdürü olarak başladı. Oradan 2006 yılında emekli oldu. Şuan İnşaat sektörüyle uğraşıyor… 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

AK PARTİ NEVŞEHİR ADAYI RASİM ARI KİMDİR?

AK Parti, 2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Nevşehir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Rasim Arı'yı aday gösterdi. Rasim Arı kimdir?

Rasim ARI, 1975 Nevşehir doğumludur. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmüştür.

19-03/18/ak-parti-rasim-ari.jpg

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

BAKANLARIN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştur.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etmiştir.

19-03/18/filiz-kilic.jpg

MHP'Lİ FİLİZ KILIÇ KİMDİR?

Nevşehir'de Cumhur İttifakı kurmayan AK Parti ve MHP kendi adaylarını çıkardı. MHP'nin adayı Filiz Kılıç kimdir, nerelidir? Prof. Dr. Filiz Kılıç, 1964 yılında Avanos’ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı.

NEVŞEHİR KESİN ADAY LİSTESİ AÇIKLANDI

Kesinleşen listelere göre Nevşehir'de siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi:

Nevşehir merkez: Rasim Arı

Avanos: Şaban Topuz

Acıgöl: Ercan Ertaş

Derinkuyu: Bülent Aksoy

Gülşehir: Fatih Çiftçi

Hacıbektaş: Şenay Gök

Kozaklı: Akif Kabukçuoğlu

Ürgüp: Mehmet Aktürk

Cumhuriyet Halk Partisi:

Avanos: Celal Alper İbaş (Millet İttifakı)

Derinkuyu: Mustafa Erdem (Millet İttifakı)

Hacıbektaş: Arif Yoldaş Altıok (Millet İttifakı)

Kozaklı: Bülent Öcal (Millet İttifakı)

Ürgüp: Bekir Ödemiş (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Patisi:

Nevşehir merkez: Filiz Kılıç

Avanos: Mustafa Kenan Sarıtaş

Acıgöl: Fatih Özdoğan

Derinkuyu: Gültekin Oğuz

Gülşehir: Şengezer Kürk

Hacıbektaş: Çağdaş Ozan Güneş

Kozaklı: Celalettin Güven

Ürgüp: Hasan Erdoğan

İYİ Parti:

Nevşehir merkez: Mehmet Özkan (Millet İttifakı)

Acıgöl: Sadullah Biçer (Millet İttifakı)

Gülşehir: Vahdi Arısoy (Millet İttifakı)

 Saadet Partisi:

Nevşehir merkez: İsmet Fatih Terzioğlu

Avanos: Noman Demircioğlu

Acıgöl: Hüseyin Özerkan

Derinkuyu: Feyzullah Erdem

Gülşehir: Hüseyin Ödemiş

Hacıbektaş: Nadir Doğan

Kozaklı: Günay Özcan

Ürgüp: Doğan Ak

Büyük Birlik Partisi:

Nevşehir merkez: Ahmet Bilgili

 Demokratik Sol Parti:

Nevşehir merkez : Bekir Kendir

Hacıbektaş: Recai Aksu

Türkiye Komünist Partisi:

Nevşehir merkez : Ersel Gürbüz

Avanos: Yeliz Karaca

Hacıbektaş: Ali Haydar Can Sümer

Bağımsız Türkiye Partisi

Nevşehir merkez: Abdurrahman Çavuş

Avanos: Naki Demir

Derinkuyu: Mine İpeker

Gülşehir: Kerim Baltat

Hacıbektaş: Süleyman Çetin

Ürgüp: Ahmet Büyükgöncü

Bağımsız adaylar

Gülşehir: Oruç Gül

Hacıbektaş: Ali Rıza Selmanpakoğlu

Hacıbektaş: Ali Eğer

Hacıbektaş: Ali Cemal Hüsnügil

Hacıbektaş: Funda Kaya Sıroğlu

31 Mart Nevşehir seçim sonuçları haberimizde. 31 Mart Nevşehir seçimlerinde Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) ortak aday Mehmet Özkan'ı çıkartırken, AK Parti (Rasim Arı) ve MHP (Filiz Kılıç) kendi adayları ile yarışacak. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Nevşehir oy oranları anlık olarak karar.com seçim özel safyasınad. İşte 31 Mart akşamı Nevşehir seçim sonucu!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN