Siirt 31 Mart seçim sonuçları partilerin oy oranları | Siirt seçim sonuçları 2019

Siirt 31 Mart seçim sonuçları partilerin oy oranları | Siirt seçim sonuçları 2019

31 Mart Siirt seçim sonuçları Karar.com'da. Türkiye yerel seçimlere odaklandı. Siirt'te cumhur ittifakı adayı Ali İlbaş ile beraber HDP adayı Berivan Helen Işık arasında önemli bir seçim yarışının olması bekleniyor. Siirt Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları sürekli güncellenen sayfamızda. Bölgede HDP'nin oy potanisyeli dikkat çekerken AK Partli Ali İlbaş'ın da MHP'nin oylarıyla beraber önemli bir çıkış yakalaması bekleniyor. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Siirt oy oranları anlık olarak haberimizde yer alacak.

2019 Siirt seçim sonuçlaır, partilerin aldığı oy oranları, son dakika seçim haberleri yazımızda. 31 Mart yerel seçimleri Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olacak. AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı, HDP, İYİ Parti, CHP ve Saadet'in kendi adalarıyla yarışacağı Siirt 2019 yerel seçim sonuçları merak ediliyor. Siirt'te Ak Parti Ali İlbaş (Cumhur İttifakı), HDP Berivan Helen Işık, CHP Şakir Sula, İYİ Parti Ahmet Özgür belediye başkanlığı için yarışacak. Siirt'te AK Parti, HDP, MHP, CHP, İyi Parti yerel seçim sonuçları ve oy oranları ne? 31 Mart Siirt seçim sonuçları an be seçim 2019 özel sayfamızda olacak.

SİİRT SEÇİM SONUÇLARI: ALİ İLBAŞ MI, BERİVAN HELEN IŞIK MI ÖNDE?

Siirt seçim sonuçları bölgede sonuçları en çok merak edilen illerdne birisi. AK Parti Ali İlbaş (Cumhur İttifakı), HDP Berivan Helen Işık, CHP Şakir Sula, İYİ Parti Ahmet Özgür 2019 Siirt seçimlerinde yarışacak. 31 Mart'ta Türkiye yerel seçime gidiyor. Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki bağlantıda Siirt Cumhur İttifakı adayı Ali İlbaş oy oranı ile HDP adyaı Berivan Helen ışık oy oranını takip edebilirsiniz.

19-03/25/siirt-secim-sonuclari.jpg

Siirt yerel seçim sonuçları anlık olarak ilçe ilçe Karar.com'da. Siirt anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz

19-03/18/2-1552918438.png

24 Haziran milletvekili seçimlerdinde Siirt'te HDP birinci parti çıktı. Oyların yüzde 51.1'ini alan HDP meclise de 2 milletvekili gönderdi. AK Parti ise oyların yüzde 39'unu aldı.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ALİ İLBAŞ KİMDİR?

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş kimdir? 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti'den aday gösterilen Ali İlbaş, 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olarak oy pusulasındaki yerini aldı. Peki, Ali İlbaş kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, bölge halkının internet üzerinden biyografisini araştırdığı AK Parti'nin Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş hakkında bazı bilgiler

AK Parti'nin Siirt Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Ali İlbaş, araştırılan isimler arasında yer almaya başladı. Daha önce AK Parti Siirt'ten milletvekili adaylığı bulunan Ali İlbaş, daha önceki yerel seçimlerde de AK Parti'den belediye başkan adayı olarak gösterilmişti.

19-03/18/ali-ilbas.jpg
Ali İlbaş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan

1967’de Siirt’te doğan Ali İlbaş, ilk ve orta öğrenimini Siirt’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 

Akaryakıt, nakliyat ve inşaat sektörüyle iştigal eden İlbaş, TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcılığı, Tümsiad Siirt Şube İl Başkan yardımcılığı, ASRIYAD İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Üyeliği ve Siirt İl Temsilciliği görevlerini üstlenmiştir. 

AK Parti Siirt İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı ve İl Başkan Vekilliği görevlerini ifa eden İlbaş, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı, Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Siirt 3. Sıra Milletvekili Adayı olmuştur.

Arapça ve Kürtçe bilen Ali İlbaş evli ve 6 çocuk babasıdır.

HDP'NİN SİİRT ADAYI BERİVAN HELEN IŞIK

Bölgede oy potansiyeli yüksek olan HDP, Siirt belediye başkanlığı için Berivan Helen Işık'ı aday gösterdi. 24 Haziran seçimlerinde birinci sıradan çıkmış meclise 2 milletvekili göndermişti. 

EMAX Araştırma şirketinin yaptığı ankette HDP listede birinci sırada görünüyor. Ali İlbaş ise ikinci sırada yakın takibini az bir farkla sürdürüyor.

19-03/18/emqax.jpg

SİİRT SEÇİMLERİNDE KESİN ADAY LİSTELERİ BELLİ OLDU

Siirt'te 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Siirt'te 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Kesinleşen listelere göre Siirt'te siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Siirt merkez: Ali İlbaş (Cumhur İttifakı)

Kurtalan: Nevzat Karaatay

Eruh: Cevher Çiftçi

Pervari: Teyyar Özcan

Şirvan: Necat Cellek

Baykan: Mehmet Ali Erol

Tillo: İdham Aydın

Gökçebağ beldesi: Emin Aydın

Beğendik beldesi: Gürgün Özdemir

Atabağı beldesi: Tayyar Lale

Kayabağlar beldesi: Salim Seven

Veyselkarani beldesi: Şakir Akkurt

Cumhuriyet Halk Partisi

Siirt merkez: Şakir Sula

Kurtalan: Necat Ayaz

Pervari: Şevket Beytekin

Şirvan: Mehmet Otağ

Baykan: Kadir Taşkın

Gökçebağ beldesi: Abdulkerim Karataş

Atabağı beldesi: Muammer Canbulat

Milliyetçi Hareket Partisi

Kurtalan: Bedirhan Lale

Şirvan: Deniz Cellek

Baykan: Hasan Söyüncü

Tillo: Fırat Çokan

Gökçebağ beldesi: Hasan Balık

Kayabağlar beldesi: Abdulaziz Yiğit

Veyselkarani beldesi: Abdullah Ayman

İYİ Parti

Siirt merkez: Ahmet Özgür

Kurtalan: Lokman Dilek

Eruh: Resul Güneş

Pervari: İsmail Bilen

Şirvan: Yusuf İncecik

Baykan: Metin Söyüncü

Tillo: Davut Dalkılıç

Halkların Demokratik Partisi

Siirt merkez: Berivan Helen Işık

Kurtalan: Baran Akgül

Eruh: Celile Babaoğlu

Baykan: Remzi Sarsılmaz

Gökçebağ beldesi: Serhat Çiçek

Beğendik beldesi: Düjvar Olaş

Kayabağlar beldesi: Abdulkerim Polat

Veyselkarani beldesi: Hüsnü Sevimli

Saadet Partisi

Siirt merkez: Seyfettin Kol

Kurtalan: Furkan Öcal

Eruh: Mehmet Muhdi Dağtekin

Pervari: Süleyman Poyraz

Şirvan: Refik Öztürkan

Baykan: Zeki Göktaş

Tillo: Mustafa Kaçmaz

Gökçebağ beldesi: Nurettin Evin

Beğendik beldesi: Yunus Tutkun

Kayabağlar beldesi: Mehmet Nafi Sevgili

Veyselkarani beldesi: Murat Akgün

 Bağımsız Türkiye Partisi

Siirt merkez: Enes Bozkurt

Kurtalan: İlhami Yalçın

Eruh: Nimet Say Özçelik

Pervari: Bilal Kılıç

Şirvan: Murat Kılıç

Baykan: Fatih Akpınar

Tillo: Gülsüm Gebel

Beğendik beldesi: Bilal Kılıç

Türkiye Komünist Partisi

Siirt merkez: Müge Gönüllü

 Demokrat Parti

Siirt merkez: Nedim Pektaş

Demokratik Sol Parti

Siirt merkez: Ali Bergin

Bağımsızlar

Baykan: Faruk Okulevi

Tillo: Mehmet Emin Aydın, Selahattin Arslanbuğul

Gökçebağ beldesi: Sabri Aydın

 31 Mart Siirt seçim sonuçları Karar.com'da. Türkiye yerel seçimlere odaklandı. Siirt'te cumhur ittifakı adayı Ali İlbaş ile beraber HDP adayı Berivan Helen Işık arasında önemli bir seçim yarışının olması bekleniyor. Siirt Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları sürekli güncellenen sayfamızda. Bölgede HDP'nin oy potanisyeli dikkat çekerken AK Partli Ali İlbaş'ın da MHP'nin oylarıyla beraber önemli bir çıkış yakalaması bekleniyor. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Siirt oy oranları anlık olarak haberimizde yer alacak.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN