Tunceli belediye başkanlığı seçim sonucu son durum | Tunceli seçim sonuçları 2019

Tunceli belediye başkanlığı seçim sonucu son durum | Tunceli seçim sonuçları 2019

Tunceli 31 Mart yerel seçim sonucunu 'Komünist Başkan' olarak bilinen Mehmet Fatih Maçoğlu'nun alacağı oy belirleyecek. İttifakların kurulmadığı Tunceli'de partiler kendi adaylarını çıkardı. AK Parti Gökhan Arasan, CHP Yusuf Kenan Aydın, HDP Nurşat Yeşil, MHP Mücella Saler, Türkiye Komünist Partisi ise Mehmet Fatih Maçoğlu ile seçime girdi. 31 Mart Tunceli seçimleri anlık sonuçları, partilerin oy oranları seçim 2019 sayfamızda.

31 Mart Tunceli seçim sonuçları, partilerin oy oranları, seçime dair son dakika gelişmeleri KARAR.COM seçim 2019 sayfasından takip ediliyor. 2019 Tunceli seçim sonuçlarını ittifaklar değil adaylar belirleyecek. Anket sonuçlarında HDP adayı bir adım önde görünse de, TKP adayı Mehmet Fatih Maçoğlu önemli bir çıkış yakalamış durumda. 31 Mart Tunceli yerel seçimlerinde HDP Nurşat Yeşil, MHP Mücella Saler, TKP Mehmet Fatih Maçoğlu, AK Parti Gökhan Arasan, CHP Yusuf Kenan Aydın yarışacak. 

FATİH MEHMET MAÇOĞLU SEÇİMİ ÖNDE GÖTÜRÜYOR

Merakla beklenen Tunceli Belediye Başkanlığı sonuçlarında Türkiye'nin tek komünist belediye başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu yarışı önde götürüyor. İşte sonuçlar;

Tunceli Merkez (Anlık olarak güncellenmektedir)
AÇILAN SANDIK (%85.53) 65 / 76
FATİH MEHMET MAÇOĞLU: Yüzde 32,37
NURŞAT YEŞİL: Yüzde 28,44
YUSUF KENAN AYDIN: Yüzde 21,07
GÖKHAN ARASAN: Yüzde 14,3

TUNCELİ SEÇİM SONUÇLARI: HANGİ PARTİ ÖNDE?

Tunceli yerel seçim sonuçları 31 Mart akşamında merak ediliyor. Tunceli anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 

19-03/25/tunceli-secim-sonuclari.jpg

Geçen yıl yapılan 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin oy üstünlüğü dikkat çekiyor.

19-03/19/1-1552983154.png

24 Haziran seçimlerinde Tunceli'de HDP % 52, CHP % 26.58, AK Parti % 13.56, MHP % 5.66, İYİ Parti % 1.57, SP % 0.30 oy aldı. 24 Haziran sonuçları üzerinden yorum yapmak gerekirse, HDP'nin bölgedeki oy üstünlüğü dikkat çekiyor. 

ANKETTE TUNCELİ SEÇİM SONUÇLARI

EMAX Araştırma Şirketi'nin Tunceli'de yaptığı araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 32,8'i 31 Mart'ta tercihini HDP Adayları Nurşat Yeşil ile Hıdır Demir'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 21,0'lık kesim kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak bilinen TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 22,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 23,5 olarak belirlendi.

19-03/19/fatih-mehmet-macoglu.jpg
'Komünist başkan' olarak bilinen Maçoğlu, TKP'den aday gösterildi.

TUNCELİ'DE MAÇOĞLU ÇIKIŞI | MEHMET FATİH MAÇOĞLU KİMDİR?

Tunceli’de araştırmaya katılanların yüzde 32,8’i 31 Mart'ta tercihini HDP Adayları Nurşat Yeşil ile Hıdır Demir'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 21,0’lık kesim kamuoyunda ‘Komünist Başkan’ olarak bilinen TKPadayı Fatih Mehmet Maçoğlu’na oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 22,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 23,5 olarak belirlendi.

Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 (48 yaşında) Tunceli Ovacık doğumlu, laborant ve Ovacık Belediye Başkanı.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır. Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) seçimdeki ortak adayıydı.

Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı.

19-03/19/kenan-aydin.jpg
Tunceli'de CHP'nin adayı  Yusuf Kenan Aydın oldu.

CHP'NİN TUNCELİ ADAYI YUSUF KENAN AYDIN

31 Mart 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Tunceli Belediye Başkan adaylarının Yusuf Kenan Aydın olduğunu açıkladı. Peki, Yusuf Kenan Aydın kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, asıl mesleği nedir?

Mevcut Tunceli Belediye Başkanı Yusuf Kenan Aydın, 1969 yılında Tunceli'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tunceli'de tamamlayan Aydın, 1996 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra meslek hayatına Elazığ Kovancılar'da başladı.

Yusuf Kenan Aydın, mezun olduğu yıl Elazığ Kovancılar'da göreve başladı. Kovancılar'da 5 yıl görev alan Aydın, 2001 yılında Tunceli SSK Hastanesi'ne atandı. 2002-2007 yılları arasında Tunceli'de baştabip olarak görev aldı. Aydın'ın tıpta uzmanlık alanı pratisyen hekimliktir.

Yusuf Kenan Aydın, 2007 yılında Tunceli Sağlık Müdürü olarak göreve atandı. Görev süresinin dolması sebebiyle görevinden ayrıldı. 2017 yılında İstanbul Maltepe Devlet Hastanesi'ne doktor olarak atandı.

19-03/19/gokhan-arasan.jpg
AK Parti 24 Haziran seçimlerinde Tunceli'de yüzde 14 oy almıştı.

TUNCELİ'DE AK PARTİ ADAYI GÖKHAN ARASAN KİMDİR?

Tunceli'den AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Gökhan Arasan, bölge halkı tarafından araştırılmaya başlandı. AK Parti'nin Tunceli İl Başkan Yardımcılığını üstlenen Gökhan Arasan, 2019 yerel seçimlerinde Tunceli'de AK Parti'nin belediye başkan adayı olacak. Peki, Gökhan Arasan kimdir? İşte, AK Parti'nin Tunceli Belediye Başkanı hakkında bazı bilgiler

1979’da Tunceli’de doğan Gökhan Arasan ilk ve orta öğrenimini Tunceli’de tamamladı. Tunceli Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 

Bir süre bilgisayar öğretmenliği yapan Arasan halen kendi şirketinde bilişim ve güvenlik sistemleri üzerine hizmet vermektedir. 

Aralık 2017’de yapılan kongrede AK Parti Tunceli il yönetimine seçilen Arasan, yerel yönetimler başkanlığı görevini ifa etmiştir.

Gökhan Arasan, evil ve 2 çocuk babasıdır.

TUNCELİ'DE HDP ORTAK ADAY ÇIKARDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan’ın oluşturduğu birliktelik, Tunceli ve ilçeleri için ortak adaylarını açıkladı.

Tunceli'de eşbaşkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda yapılan duyuruya göre Güçbirliği’nin Tunceli için ortak eş başkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir.

Güçbirliği’nin Tunceli'nin ilçeleri için adayları da şöyle:

Pertek: Mustafa Taşkale

Mazgirt: Ali Ekber Saratlı

Mazgirt Akpazar Beldesi: Orhan Çelebi, Songül Doğan

Nazimiye: Rahime Kızılkan, Özkan Aslan

Ovacık: Serpil Argın, Sinan zenk

Pülümür: Gürol Yılmaz

Hozat: Nesimi Ataş, İlknur Doğan

Çemişgezek: Süleyman Karadağ

TUNCELİ KESİN ADAY LİSTESİ

Kesinleşen listelere göre Tunceli'de siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Tunceli merkez: Gökhan Arasan

Çemişgezek: Metin Levent Yıldız

Pertek: Recai Vural

Mazgirt: Murat Becerekli

Ovacık: Turhan Kılıç

Pülümür: Şevket Tanık

Hozat: Songül Acar

Nazımiye: Erkan Özdoğan

 Cumhuriyet Halk Partisi

Tunceli merkez: Yusuf Kenan Aydın

Çemişgezek: Ali Rıza Özçelik

Pertek: Ruhan Alan

Mazgirt: İsmail Toprak

Ovacık: Mustafa Sarıgül

Pülümür: Müslüm Tosun

Hozat: Seyfi Geyik

Nazımiye: Cafer Kırmızıçiçek

Halkların Demokratik Partisi

Tunceli merkez: Nurşat Yeşil

Mazgirt: Ali Ekber Saraklı

Ovacık: Serpil Argın

Pülümür: Gürol Yılmaz

Hozat: Nesimi Ataş

Nazımiye: Özkan Arslan

Milliyetçi Hareket Partisi

Tunceli merkez: Mücella Saler

Çemişgezek: Hakan Gökalp

Ovacık: Haluk Suphi Gülkaya

İYİ Parti

Çemişgezek: Bedrettin Göçer

Türkiye Komünist Partisi

Tunceli merkez: Mehmet Fatih Maçoğlu

Mazgirt: Derya Öz

Ovacık: Hayati Güngören

Pülümür: Birgül Ateş Çiçek

Hozat: Yılmaz Cesur

Nazımiye: Sebahat Babayiğit

Saadet Partisi

Tunceli merkez: Dursun Gök

Çemişgezek: Osman Merih Gözcü

Ovacık: Eyüpcan Sağızlı

Hozat: Muhammet Fatih Yıldız

Bağımsız Türkiye Partisi

Tunceli merkez: Gülsüm Kavak

Pertek: Ebru Aydın

Çemişgezek: Aykut Aydın

Ovacık: Zülfiye Kürşat

Hozat: Feyza Güner

Vatan Partisi

Tunceli merkez: Ali Kaya

Demokratik Sol Parti

Tunceli merkez: Mehmet Sinan Aşkın

Tunceli 31 Mart yerel seçim sonucunu 'Komünist Başkan' olarak bilinen Mehmet Fatih Maçoğlu'nun alacağı oy belirleyecek. İttifakların kurulmadığı Tunceli'de partiler kendi adaylarını çıkardı. AK Parti Gökhan Arasan, CHP Yusuf Kenan Aydın, HDP Nurşat Yeşil, MHP Mücella Saler, Türkiye Komünist Partisi ise Mehmet Fatih Maçoğlu ile seçime girdi. 31 Mart Tunceli seçimleri anlık sonuçları, partilerin oy oranları seçim 2019 sayfamızda.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN