2019 Osmaniye seçim sonuçları: Osmaniye oy oranları son durum | 31 Mart yerel seçimleri

2019 Osmaniye seçim sonuçları: Osmaniye oy oranları son durum | 31 Mart yerel seçimleri

31 Mart yerel seçimlerinde sonucun en çok merak edildiği kentlerden biri de Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye olacak. 2019 Osmaniye seçim sonucunu Cumhur İttifakı adayı Kadir Kara ile Millet İttifakı Davut Çuhadar belirleyecek. Osmaniye oy oranları ilçe ilçe son durum anlık verilerle karar.com seçim 2019 sayfasında...

Karar.com tüm illerde olduğu gibi Osmaniye seçim sonuçları 2019 verilerini dakika dakika sayfalarına yansıtıyor. Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) adayı Kadir Kara ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) adayı Davut Çuhadar'ın yarıştığı kentte gözler sandıktan gelecek sonuçlarda. Peki Osmaniye oy oranları ne? Millet İttifakı, Cumhur İttifakı yüzde kaç oy aldı. Osmaniye seçim sonucu, parti ve adayların oy oranı 31 Mart Osmaniye seçim sonuçları sayfasında takip edilebiliyor. Aşağıdaki linke tıklayarak Osmaniye seçimleri anlık durumu izleyebilirsiniz. 

19-03/22/osmaniye.jpg

OSMANİYE SEÇİM SONUÇLARI: CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI?

AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Kadir Kara ile CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Davut Çuhadar arasında geçen yarışı kim kazanacak? Osmaniye seçim 2019 sonuçları için daha önceki seçimlere ve anketlere bakarak bir yorumda bulunmak mümkün. 24 Haziran Genel Seçimleri Osmaniye sonucuna göre AK Parti yüzde 36.3, MHP yüzde 31.7, CHP yüzde 13.5, İYİ Parti yüzde 13.3, HDP yüzde 3.6'lık bir potansiyele sahip. Millet İttifakı'nın toplam oyu HDP de dahil edildiğinde yüzde 30'u geçiyor. Ancak AK Parti ve MHP yani Cumhur ittifakı oy oranı yüzde 65 üzerinde. Büyük bir sürpriz yaşanmazsa Osmaniye'de AK Parti adayı belediye başkanı seçilebilir. 

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI KADİR KARA KİMDİR?

Kadir Kara, Osmaniye merkez Sakarcalık köyü nüfusuna kayıtlı olup 14 Mart 1961 doğumludur. Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden 1983 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur.

Eğirdir'de yedek subay öğrenciliğinden sonra, 179. Dönem Piyade Komando Yedek Subay olarak Sarıkamış'ta askerlik hizmetini tamamlamıştır.

19-03/21/baskan-kadir-kara-losemili-cocuklarla-iftarda-bir-araya-geldi_a540cbc.jpg
AK Partili Kadir Kara Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

1986'da Aksaray Belediyesinde 657 sayılı DMK'na tabi olarak İnşaat Mühendisi kadrosunda göreve başlamıştır. 1987-1989 yılları arasında Aksaray Belediyesi İmar Müdürü olarak görev yapmıştır.

1989'da Kayseri Kocasinan Belediyesine naklen geçiş yaparak 1989-1994 yılları arasında Kocasinan Belediyesi'nde İmar ve Fen Müdürlükleri görevlerinde bulundu. 1994'te Osmaniye Merkez Belediyesi'ne naklen geçiş yaparak, 1994-2001 tarihleri arasında Osmaniye Belediyesi'nde imar müdürü kadrosunda görev yaptı.

Kadir Kara, 29 Mart 2009 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Osmaniye Belediye Başkanı seçildi.

19-03/21/dvsrozqwwaah4e5.jpg

MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI DAVUT ÇUHADAR

Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) Osmaniye’de Davut Çuhadar’ı aday göstererek AK Parti ve MHP’nin güçlü olduğu kentte zafer kazanmak istiyor. Peki Davut Çuhadar kimdir?

Davut Çuhadar, Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde 1959 yılında dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Maliye Fakültesi Mali Hukuk Bölümü’nü bitirdi.

Türkiye Zirai Donanım Kurumu ile Tarım Kredi Kooperatifleri’nde çeşitli görevlerde bulunan Çuhadar, 1997 yılında Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na, 2002 yılında da Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü’ne atandı.

28 Mart 2004 – 29 Mart 2009 tarihleri arasında AK Parti’den Osmaniye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Davut Çuhadar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Osmaniye Belediye Başkan adayı oldu.

Osmaniye’deki bir yapı kooperatifinin yönetim kurulu başkanlığını da yürütmekte olan Çuhadar, evli ve iki çocuk babasıdır.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ OSMANİYE ADAYLARI

Adalet ve Kalkınma Partisi:

Düziçi: Ökkeş Namlı (Cumhur İttifakı)

Bahçe: İbrahim Baz

Hasanbeyli: Şevket Yumrutepe

Toprakkale: Mehmet Daşöz

Sumbas: Zeki Demiroğlu

Cumhuriyet Halk Partisi:

Düziçi: Alper Öner (Millet İttifakı)

Toprakkale: Ali Bekir Çavuşoğlu (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi:

Osmaniye merkez: Kadir Kara (Cumhur İttifakı)

Kadirli: Ömer Tarhan (Cumhur İttifakı)

Bahçe: Ömer Okan Fettahlıoğlu

Hasanbeyli: Ümit Fettahlıoğlu

Sumbas: Sinan Karatay

Toprakkale: Güney Akgül

İYİ Parti:

Osmaniye merkez: Davut Çuhadar (Millet İttifakı)

Bahçe: Nazım Akyüz (Millet İttifakı)

Kadirli: Ömer Lütfü Çubukçu (Millet İttifakı)

Sumbas: İsmail Göçebe (Millet İttifakı)

Halkların Demokratik Partisi:

Osmaniye merkez: Mehmet Ali Özkal

Saadet Partisi:

Osmaniye merkez: Ömer Yağmur

Kadirli: İbrahim Ergün

Düziçi: Tevfik Akçay

Hasanbeyli: Selahattin Denizoğlu

Sumbas: Ali Gönen

Toprakkale: Oğuzhan Ulaşlı

Bahçe: Mehmet Topçu

Demokrat Parti:

Osmaniye merkez: Lütfi Öztürk

Kadirli: Ahmet Atılgan

Sumbas: Mustafa Nuri Nuhoğlu

Demokratik Sol Parti:

Osmaniye merkez: Abdullah Güzel

Düziçi: Halil Güzel

Bağımsız Türkiye Partisi:

Osmaniye merkez: Erdinç Say

Kadirli: Uğur Çolak

Hasanbeyli: İbrahim Kılıç

Toprakkale : Fazlı Başdoğan

Türkiye Komünist Partisi:

Osmaniye merkez: Mehmet Çanta

Bağımsız:

Osmaniye merkez: Kadir Karayel

Osmaniye merkez: Alparslan Koca

31 Mart yerel seçimlerinde sonucun en çok merak edildiği kentlerden biri de Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye olacak. 2019 Osmaniye seçim sonucunu Cumhur İttifakı adayı Kadir Kara ile Millet İttifakı Davut Çuhadar belirleyecek. Osmaniye oy oranları ilçe ilçe son durum anlık verilerle karar.com seçim 2019 sayfasında...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN